Acadele cu ciocolată din lingurițe

Viața cu prietenii patrupezi
18.5.2022
Alegerea și întreținerea pernelor și pilotelor
2.6.2022

De curând, am cumpărat niște lingurițe din lemn. M-am gândit că vor da bine în poze. Dar apoi, o prietenă m-a întrebat de o idee pentru petrecerea de ziua nepoatei…

Nu este nimic mai ușor decât să turnați puțină ciocolată pe lingurițe și să o decorați după gustul copiilor. Eu aveam în minte ceva mai sănătos, așa că, în primă fază, am folosit fructe confiate. Însă copiii au preferat decorațiunile colorate și strălucitoare cu bombonele și decorațiuni crocante din zahăr. La petrecere au fost o mulțime de fetițe și acadelele au fost atracția principală, cu aspectul lor demn de niște mici prințese. Am capitulat și am fotografiat pentru dumneavoastră variantele câștigătoare. Trebuie să precizez că în lingurițele mici nu încape o cantitate mare de lucruri nesănătoase și că fiecare fetiță a primit una singură. Dar dacă îmi permiteți o sugestie – pregătiți doar varianta sănătoasă, ca să nu existe comparație cu bombonelele colorate din zahăr.

Se apropie Ziua Copilului, finalul anului școlar, perioada taberelor și a vacanței. Așa că vă pot prinde bine niște caserole pentru gustări, un termos, un set de farfurii sau de tacâmuri pentru copii. La noi găsiți atât variante pentru fete, cât și pentru băieți.

Pentru acadelele din ciocolată, pregătiți-vă următoarele:

  • lingurițe de unică folosință din lemn
  • ciocolată și puțin unt
  • bombonele decorative, perluțe din zahăr, decorațiuni pentru tort
  • panglică subțire pentru fundițe

Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o într-o crăticioară pe baie marină împreună cu o lingură de unt. Amestecați până obțineți un amestec mai gros și omogen. Umpleți lingurițele cu ajutorul unei linguri. Așezați lingurițele pe o farfurie astfel încât ciocolata să nu se scurgă din ele și să se întărească drept. La început, culoarea lingurițelor din lemn se închide puțin din cauza grăsimii, dar nu vă faceți griji, își vor recăpăta culoarea după uscare.

Am lăsat lingurițele într-un loc răcoros pentru câteva minute. Când suprafața ciocolatei era încă moale, am început să decorez acadelele. Când au fost gata, am pus acadelele în frigider și le-am lăsat să se întărească bine. Puteți să adăugați și câte o fundiță fiecărei acadele și să le serviți dintr-un pahar cu zahăr și bombonele colorate.

Puteți dărui acadelele copiilor la plecare, ca mică atenție. În acest caz, este nevoie să protejați ciocolata. Îmbrăcați partea decorată a linguriței într-o punguță din celofan și fixați-o cu o fundiță din panglică subțire.

Încă o idee. La petreceri, copiii joacă diferite jocuri. Le puteți oferi acadelele drept premii. Puteți chiar să faceți cifre din bombonele pe ciocolată, care să corespundă locului câștigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *