ZECE IDEI PENTRU UN BALCON FRUMOS

Prăjitură cremoasă cu unt și coacăze
18.6.2023
Când șervețelele înfloresc
12.7.2023

La fel cum vă ocupați de amenajarea întregii locuințe după gustul și nevoile familiei, acordați puțin timp și amenajării balconului. 

În plus, aceasta este o parte vizibilă din exterior a locuinței dumneavoastră, așa că ocupați-vă de el cu drag, pentru că petrecerea timpului aici va aduce bucurie atât dumneavoastră, cât și celor din jur. Datorită înfrumusețării balconului, casele sunt mai frumoase, iar străzile sunt mai primitoare. 

Deținătorii de balcoane și terase au ocazia să profite de fiecare centimetru al acestora, deoarece le permit să fie mai aproape de natură. Chiar dacă este mic, un balcon reprezintă o extindere a spațiului de locuit cu o utilitate plăcută, destinată în special relaxării și stării de bine. Este spațiul dedicat plantelor și, cu o mică amenajare, pentru petrecerea timpului cu prietenii. Aici vă încărcați și cu energia de care aveți nevoie la începutul unei noi zile.

Balcon 2

MINIMUM DE SPAȚIU

maximum de confort

Indiferent de dimensiunile balconului dumneavoastră, mereu veți dori mai mult de la acesta – mai mult spațiu în jurul dumneavoastră, mai mult loc pentru flori, pentru o masă mai mare, etc. Suntem obișnuiți să avem o mulțime de lucruri în jurul nostru. Însă petreceți aici o singură seară și veți constata că minimalismul nu este doar un cuvânt frumos. Pentru a vă bucura de timpul liber, nu aveți nevoie decât de puțin loc ca să stați jos, ca să așezați o farfurie cu ceva bun, un pled călduros și pe cineva aproape...

ZECE IDEI PENTRU UN BALCON CONFORTABIL

  1. Mobila pe care o achiziționați ar trebui să fie de dimensiuni mici, în caz că aveți puțin spațiu, pliabilă, astfel încât să vă rămână suficient spațiu pentru ce aveți de făcut – de exemplu, pentru îngrijirea plantelor. Dacă aveți un balcon neacoperit, atunci este bine să alegeți mobilă rezistentă la intemperii. Plasticul de calitate sau piesele metalice destinate spațiilor exterioare nu se vor distruge.
  2. Plantele trebuie adaptate spațiului. Unele persoane preferă plantele mari, altele, cele în ghiveci. Dacă plecați des în călătorii, puteți achiziționa ghivece cu auto-irigare, care se vor ocupa ca plantele dumneavoastră să aibă parte de condiții bune cât timp nu sunteți acasă.
  3. Dacă aveți balcon mai mare, cu vegetație luxuriantă, se merită să aveți un robinet pe balcon. De acesta puteți lega un furtun, pentru ca udarea plantelor să fie mai ușoară.
  4. Dacă vă place să vă petreceți timpul cu grădinăritul, într-un colț puteți amenaja un mic spațiu pentru unelte de grădină și încălțăminte de lucru, eventual adăugați și o pereche de pantofi simpatici din lemn pentru decor. Pentru terase, puteți alege o ladă pentru ustensile de grădină(la fel ca în prima fotografie), în care puteți introduce și un separator pentru împărțirea cât mai practică a spațiului.
  5. Începeți amenajarea de la pardoseala care ar trebui să fie netedă, ca să o puteți curăța ușor. Pentru un plus de farmec, adăugați rogojini, un covor de iarbă artificială sau un covor pentru exterior.
  6. Dacă vă doriți să aveți parte de intimitate, folosiți rogojini naturale sau prelate practice din PVC rezistent pentru a acoperi balustrada. În cazul balcoanelor de mici dimensiuni, plantele din ghivecele speciale pentru balustradă vor crea un perete verde, plăcut ochilor, după care vă puteți ascunde.
  7. Pentru copiii mici, grădinăritul este foarte distractiv. Ajutați-i să-și cultive propriile plante din semințe sau lăsați-i să îngrijească diverse răsaduri, de exemplu căpșuni, din care există soiuri care cresc foarte repede și rodesc încă din primul an. Astfel, copiii se vor ocupa de propria recoltă adevărată.
  8. Achiziționați-vă o tavă mare. Nu este plăcut să vă deplasați încoace și încolo după fiecare pahar sau șervețel. Puteți alege și varianta ca tava să fie parte componentă dintr-o măsuță. 
  9. Pleduri, pături, perne pufoase– toate acestea reprezintă accesorii pentru un plus de confort și căldură, astfel încât să puteți să petreceți timp în aer liber și după ce vremea se va răci. Toată grija pe care v-o acordați aici va avea un efect terapeutic.
  10. Echipați-vă balconul pentru relaxarea de seară. Folosiți spațiul astfel încât să se armonizeze cu ritmul vieții dumneavoastră. Puteți alege un iluminat discret – atenție, să nu deranjați vecinii! – cu lămpițe decorative cu energie solară. Nu uitați să aduceți și o lampă contra insectelor. Bucurați-vă de clipe de bucurie și de odihnă pe balconul dumneavoastră!
Balcon 3

DORIȚI INTIMITATE?

alegeți o prelată de balcon cu model atractiv!

Prelatele de balcon din PVC rezistent reprezintă soluția ideală atunci când doriți să vă izolați de cei din jur. Decorul cu imitație de piatră sau cu gard viu într-o nuanță frumoasă de verde vă vor oferi momente de relaxare fără să fiți deranjați, eventual când vă bronzați. Prelatele sunt prevăzute cu ochiuri metalice și sfoară pentru prinderea ușoară pe balustradă. Ochiurile sunt plasate la o distanță de 20 de cm unul față de celălalt. Instalarea prelatei este extrem de simplă, nu este nevoie decât să treceți sfoara prin ochiuri și peste balustradă. PVC-ul rezistă bine la intemperii, așa că puteți lăsa prelata pe balustradă tot timpul anului. O puteți folosi și în grădină, pentru acoperirea unei grămezi cu lemne, a lăzii de compost, etc.

PRELATĂ PENTRU BALCON MODEL PIETRE, 85 × 500 cm 

19533_eshop_z1

RELAXARE PLĂCUTĂ

pe balansoar, cu o pernă moale și pufoasă.

Pe piață este disponibilă o gamă largă de mobilier de exterior, din care vă puteți alege ceea ce vă convine, în funcție de proporții, dar și de tipul suprafeței. Întreținerea mobilierului din balcon nu ar trebui să vă ia mult timp. Este, de fapt, un alt spațiu funcțional, dar ar trebui să fie un loc de refugiu mereu la îndemână, pregătit pentru câteva momente de relaxare. Așadar, nu complicați lucrurile. Sunt multe moduri în care puteți face balconul mai atractiv. Puteți vopsi niște piese de mobilier mai vechi în culori pastelate și să le folosiți pentru mobilarea balconului sau să achiziționați un raft ușor din metal sau ratan, cu o durată lungă de viață.

Balcon 5

ZONA DE TRECERE

spre balcon sau terasă

Perdeaua finisată din voal creează un spațiu de trecere frumos între spațiul interior și balcon, care este, în principiu, o parte a locuinței. De asemenea, aceasta vă ajută să limitați vizibilitatea spre interior, dar contribuie și la unirea celor două spații. Sistemul de agățare cu ajutorul inelelor de efect contribuie și la aranjarea ușoară a perdelei. Perdelele pentru ferestre mari sunt disponibile și în magazinul nostru în mai multe dimensiuni și culori.

PERDEA MONNA XXL, 300 × 280 cm, 100% poliester

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *