Paștele a trecut, iar culoarea verde a naturii a crescut în intensitate. Nu vă temeți să aduceți verdele crud și în bucătărie – vă vă răsplăti cu bună dispoziție și sănătate!
Anul trecut am descoperit acest tort verde-mușchi într-o cofetărie, dar nu l-am gustat. Am crezut că aluatul este plin de coloranți alimentari. Și eu îi folosesc câteodată, dar știu pe care să-i consum și pe care să-i evit. Însă mi-am schimbat părerea când am aflat cum stau de fapt lucrurile...
Din acea perioadă, tortulețele verzi au apărut în mai multe cofetării și le puteți savura în diverse localuri și cafenele care se respectă și oferă produse de bună calitate. Culoarea încântătoare este meritul frunzelor de spanac mixate, dar pe al căror gust nu-l veți putea identifica în compoziție. Rețeta se prepară cu spanac baby, care are frunzele dulci – vă puteți convinge de acest lucru gustând din mixul pe care îl pregătiți pentru aluat. Coacerea este o plăcere, iar rezultatul este un vis! În plus, prăjitura gata coaptă reprezintă suportul perfect pentru un decor de primăvară ca la carte!
Pregătire: 30 min + 45 min pentru decorare * Cantitate: o tavă de cca. 24 × 34 cm
Aluat
Cremă
La început, trebuie să mixați spanacul baby într-un piure cât mai fin. Turnați ulei în vasul mixerului și apoi adăugați treptat spanacul. În poză, amestecul este încă foarte grosier, dar la final, după ce mixați toată cantitatea de spanac, veți obține o consistență foarte fină. Imediat ce începeți să îl adăugați în baza aluatului, veți vedea cum crema pufoasă capătă o nuanță superbă de verde.
Odată de adăugați făina și celelalte ingrediente, veți obține un aluat frumos, pe care îl coaceți imediat. Nu prelungiți timpul de coacere, deoarece aluatul verde va căpăta o nuanță maronie la suprafață. Dacă aveți un cuptor care are tendința să rumenească suprafața prăjiturilor, atunci acoperiți blatul cu hârtie de copt spre finalul coacerii. Aluatul va fi maroniu în partea de jos, dar este în regulă așa. Atunci când așezați stratul final de firimituri, coloritul va avea un aspect mai natural.
PONT: La coacerea tortului puteți folosi o tavă clasică pentru cuptor, dar și forme speciale – cum ar fi forma de tort cu bază detașabilă, care servește și drept tavă, așa că vă ajută și la servire. Găsiți câteva propuneri și în galeria de sub articol.
Îndepărtați toate marginile blatului răcit și păstrați-le pentru decorat. Aplicați stratul de cremă din smântână și mascarpone, nivelați-l cât puteți de bine și lăsați-l la răcit pentru o jumătate de oră. Între timp, pregătiți-vă „mușchiul verde”. Apoi tăiați blatul în felii egale folosind un cuțit ascuțit, dar fără să separați feliile și presărați firimiturile deasupra. Presați ușor primul strat, ca să se lipească de cremă, apoi presărați și restul de firimituri deasupra. Astfel, firimiturile se fixează mai bine și nu se împrăștie la servire. Mai jos vă dau câteva idei pentru decor:
1 Comments
sunteți minunati