Tiramisu delicios fără ouă

Organizator pentru bijuterii și brățări magnetice
19.1.2021
Sandvișuri toast supraetajate
27.1.2021

Tatăl meu avea o vorbă minunată: „Dacă tot mă îngraș, atunci să fie din ceva bun!“ De fiecare dată îmi aduc aminte de el atunci când caut o scuză ca să savurez ceva dulce. Mereu mă gândesc la el atunci când prepar tiramisu…

 

Există o mulțime de rețete pentru această delicatesă. Și servirea diferă de la o rețetă la alta. Adevăratul tiramisu italian conține ouă proaspete și, în afară de pișcoturile speciale lungi de cofetărie savoiardi, brânză cremoasă mascarpone. Pe lângă acestea, conține și un pic de alcool, câteodată prezent, altă dată nu. Iar, în funcție de locul de proveniență al rețetei, se modifică gustul – cel mai des, este vorba despre lichiorul de cafea, dar poate fi și whisky de calitate. Puteți include aceste gusturi în funcție de stare și poftă.

Este important să vă hotărâți de la început dacă a consuma ouă neprocesate termic reprezintă sau nu o problemă pentru dumneavoastră. Dacă vă temeți de o eventuală contaminare cu salmonella, ar trebui să renunțați la maioneză, unele tipuri de înghețată ș.a. Personal, am studiat pentru mult timp acest aspect. Este bine ca și dumneavoastră să vă formați propria părere. Eu înclin să consider că nu am motive să mă tem de preparatele care conțin ouă crude. Producătorii sunt supuși unor controale veterinare stricte, conform legislației în vigoare. Eu am încredere în produsele cumpărate din magazine. Este importantă și păstrarea condițiilor de igienă atunci când lucrați cu ouă. Aveți grijă ca acestea să nu vină în contact cu alte alimente sau cu alte ustensile de bucătărie. Dacă riscurile ar fi mari, cu siguranță ați fi întâmpinat deja probleme în propria bucătărie.

Am mâncat deja tiramisu preparat după rețeta originală, din gălbenușe proaspete și albușe bătute spumă și pot spune că este, pur și simplu, cel mai bun! Dar, de această dată, vă ofer o alternativă de preparare a acestuia acasă fără ouă, pe care am testat-o deja de multe ori. Gustați-o, iar apoi vă puteți hotărî care este varianta pe care o preferați. În orice caz, aveți nevoie de niște castronele frumoase, în care să pregătiți porțiile.

 

TIRAMISU CU PHYSALIS

 

Pregătire: 40 de minute * Cantitate: 3 castronele de 250 ml

·        o cană de cafea tare, din 3 lingurițe de cafea instant

·        250 g mascarpone

·        30 g zahăr pudră

·        50 ml whisky

·        200 g smântână pentru frișcă

·        1 pachet de pișcoturi lungi de cofetărie

·        cacao pudră de presărat deasupra

·        o cutiuță de fructe physalis (lampion chinezesc)

1. Fierbeți o cană de cafea tare și lăsați-o la răcit.

2. Într-un castron, amestecați cu un tel brânza mascarpone, zahărul și whisky până când obțineți o cremă omogenă. Alcoolul va colora ușor crema.

3. Bateți smântâna groasă și încorporați-o ușor în crema de brânză cu ajutorul unei spatule.

4. Scurtați câteva pișcoturi astfel încât să încapă în castron (eu am folosit castronele pătrate), înmuiați-le scurt în cafea și aranjați-le pe fundul castronelului. Adăugați cremă, încă un strat de pișcoturi perpendicular pe primul strat și un strat de cremă deasupra. Umpleți concomitent toate castronelele, ca să împărțiți crema în mod egal între ele.

5. Pudrați suprafața fiecărei porții cu un strat gros de cacao, apoi puneți castronelele în frigider pentru minim 3 ore. Cacaoa se va umezi în frigider, căpătând o nuanță mai închisă, dar acest lucru nu ne deranjează. Înainte de servire, decorați fiecare porție cu fructe physalis.

Îmi place să combin ciocolata cu fructe de physalis. Acestea se găsesc la magazin, ambalate în cutiuțe mici din plastic sau carton. Fructele au un gust asemănător cu cel al agrișelor combinate cu ananas (părerea mea), iar gustul lor dulce-acrișor completează perfect gustul ciocolatei.

Fructele physalis îmi plac foarte mult. În afară de faptul că sunt extrem de frumoase, corpul meu știe că are nevoie de ele. Îmbunătățește metabolismul, contribuie la eliminarea acidului uric și a celorlalte substanțe reziduale din corp. Din acest motiv, sunt benefice pentru persoanele care suferă de reumatism, insuficiență renală, consumul lor fiind recomandat și pentru prevenirea formării calculilor renali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *