Textile de primăvară

Cum sortăm deșeurile în mod corect
3.4.2020
Oușoare cu ghimbir și portocală
8.4.2020

Sărbătoarea Paștelui este reprezentativă pentru anotimpul de primăvară. Obișnuim să împodobim casa cu flori, feluri deosebite de mâncare și decorațiuni vesele în așteptarea acesteia. Iar împodobirea mesei cu o față de masă în același stil este un obicei frumos.

Cu cât vesela de pe masă este mai colorată și decorată, cu atât mai simplă trebuie să fie fața de masă. Este suficientă o față de masă uni într-o culoare pastelată ca bază pentru acestea. Efectul este același ca și al unui tablou cu motive colorate și rama acestuia. Iar dacă alegeți culori pământii și obiecte din ceramică sau materiale naturale cum sunt penele, sticla și alte obiecte delicate, atunci fața de masă poate fi plină de culoare.

Mulți dintre noi scoatem din șifonier fețe cu broderii frumoase pentru aceste sărbători, care au fost lucrate manual cu multă dragoste de mamele sau bunicile noastre pentru bucuria familiei. Le folosim până în ziua de astăzi cu mult respect, mai ales persoanele care stăpânesc meșteșugul brodatului și care cunosc prea bine câtă muncă presupun aceste adevărate obiecte de artă. Broderiile cu motive de primăvară se centrează deseori în jurul florilor și a motivelor populare și acoperă o paletă largă de cusături. Printre cele mai cunoscute se numără cusăturile în cruce, cele drepte sau în lănțișor, chiar și broderia deosebită de Madeira. Toate aceste cunoștințe se transmiteau din generație în generație, fiind predate în continuare în cercurile de meșteșuguri tradiționale. Din prima jumătate a secolului al 19-lea a început dezvoltarea mașinilor industriale de brodat, care au început să creeze modele foarte asemănătoare cu lucrul de mână. Acestea sunt extrem de exacte și au avut ca efect principal ieftinirea producției de fețe de masă și perne și chiar a altor produse, cum sunt păturile.

Așa că în prezent ne putem bucura de broderiile decorative de pe materialele textile fără ca acestea să fie afectate de spălarea în mașină. Iar întreținerea acestora fără scrobit și călcat nu ne privează de mult timp. Alegeți-vă o față de masă nouă pe e-shopul nostru, pentru a aduce atmosfera de primăvară în casa Dvs.


FEȚE PENTRU PERNUȚE, NAPRON SAU FAȚĂ DE MASĂ?

textil 1
Vă puteți comanda toate aceste produse cu broderie cu lalele în tonuri primăvăratice. Aceasta este încadrată frumos de o bordură ornamentată discret atât pe setul de fețe pentru pernuțe, cât și pe fața și napronul de masă. Poliesterul suportă și spălări la temperaturi mai ridicate, așa că eventualele pete nu vor reprezenta nicio problemă.

ȘI MAȘINILE ȘTIU SĂ DESENEZE CU ACUL

textil 2
Tehnica brodării la mașină poartă denumirea de desen cu acul, de la pașii de lungimi diferite, care sunt cusuți foarte aproape unii de alții, până la umplerea unei forme – cum ar fi, de exemplu, o floare, combinând nuanțe diferite de ață, care au rolul de a reda realitatea cât mai exact. Coloristica astfel obținută aduce cu picturile în acuarelă pe hârtie. Este de mirare cât de exact pot reproduce mașinile de brodat munca manuală pe materiale textile care nu se șifonează, având o întreținere extrem de ușoară.

ȘERVETE ȘI FEȚE DE MASĂ CU DECOR VESEL DE PRIMĂVARĂ

textil 3
Textilele cu tematică de primăvară ne vor însoți pe tot parcursul acestei perioade. Puteți alege din motivele discrete, pestrițe sau vesele, care vor fi pe placul copiilor și vor crea o atmosferă radioasă. În bucătărie se vor potrivi prosoapele de bucătărie cu imprimeu colorat, pe fotolii puteți așeza pernuțe cu aplicații sau cu broderii, iar pentru masă călcați o față de masă nouă. Creați-vă o oază frumoasă în casă și uitați de grijile care vă așteaptă în afara ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *