Salată cu dressing franțuzesc și plăcintă la tigaie

Suportul lombar vine în ajutorul coloanei
18.2.2021
Ponturi cosmetice din darurile naturii
24.2.2021

În perioada verii ne bucurăm de multe salate ușoare în multe combinații de legume și fructe. Însă în această perioadă avem nevoie de niște calorii în plus pe lângă acestea.

 

Aportul de vitamine trebuie menținut pe tot timpul anului, așa că legumele ar trebui să se regăsească în meniu în fiecare zi, în cantitate cât de mică (de obicei, cantitatea normală este de 3 cești mici). Odată cu venirea zilelor reci, trebuie să susținem salatele mari cu ceva mai consistent. În sezonul rece, simțim nevoia de mâncăruri mai sățioase. Corpul știe bine ce să ne ceară în timpul iernii, iar pentru a-i satisface această nevoie, adăugați dressinguri mai consistente la salate și încercați, de exemplu, o plăcintă la tigaie din ouă cu parmezan. Se potrivesc excelent.

Pe timp de iarnă, legumele nu sunt la fel de coapte, deci nici gustul lor nu este la fel de intens. Din aceast motiv ne putem inspira din bucătăria chef-ilor cu experiență, care au creat pentru noi dressinguri care evidențiază gustul legumelor. Unul dintre cele mai cunoscute este dressingul franțuzesc, care conține grăsimi sănătoase, miere și usturoi. La salata mea cu dovlecei și ciuperci champignons ușor călite obișnuiesc să servesc plăcinta la tigaie cu parmezan, smântână și nucșoară. Garantez că va fi o masă sățioasă! Salata arată excelent în boluri mari sau în farfurii adânci. De această dată, am folosit farfurii din ceramică gri cu decor granit, care arată foarte bine. Le găsiți în e-shopul nostru, alături de boluri mai mici de modele diferite, pentru supe sățioase de iarnă.

Salata 2

SALATĂ CU DRESSING FRANȚUZESC

Pregătire: 45 de minute * Cantitate: o salată pentru 2 persoane

Dressing franțuzesc - 120 ml

·        80 ml ulei de măsline

·        2 linguri oțet din vin, alb sau roșu

·        1 linguriță muștar franțuzesc

·        1 cățel mic de usturoi, presat

·        1 linguriță de miere

·        sare și piper, eventual puțin piper roșu

Salată

·        3 ciuperci champignons mai mari, tăiate în felii și călite într-un amestec de unt și ulei, cu un praf de sare

·        1 dovlecel mic sau ¼ dintr-un dovlecel mare, tăiat în felii subțiri

·        2 roșii mari, decojite și tăiate în feliuțe

·        2 linguri de dressing franțuzesc

·        3 fire de pătrunjel tocate mărunt

Plăcintă la tigaie - 2 buc – folosiți o tigaie mică

·        4 ouă

·        4 linguri de parmezan ras mărunt

·        150 g griș fin de grâu

·        3 linguri de smântână 30%

·        sare și piper măcinat

·        un praf de nucșoară rasă

·        100 g de șuncă tăiată în cubulețe

·        1 fir de ceapă verde, tăiat în rondele

·        ulei pentru prăjit

 

1. În primul rând, preparați dressingul. Puneți toate ingredientele într-un borcan pe care îl închideți bine cu capacul și scuturați bine. În frigider, dressingul rezistă până la o săptămână.

2. Căliți ciupercile într-un amestec de unt și ulei, sărați ușor (atenție, și dressingul va fi sărat) și lăsați-le la răcit. Puneți într-un castron dovlecelul decojit și tăiat în feliuțe, adăugați ciupercile și 2 linguri pline din dressing. Amestecați totul cu atenție. Presărați pătrunjel deasupra și lăsați salata deoparte să se odihnească.

3. Într-un castron separat bateți cele 4 ouă până devin spumoase, adăugați parmezanul ras, grișul și bateți bine totul. Sărați și condimentați amestecul, iar la final adăugați șunca și ceapa verde. Împărțiți aluatul gros în 2 părți și turnați prima parte în tigaia în care ați încins puțin ulei. Scădeți imediat focul și lăsați plăcinta să se coacă încet la foc mic. Imediat ce capătă un aspect tare la suprafață, desprindeți-o de fundul tigăii cu o spatulă și întoarceți-o pe cealaltă parte. Coaceți plăcinta până când capătă o culoare aurie. Coaceți la fel și cealaltă plăcintă.

Tăiați plăcintele fierbinți în felii și serviți-le cu salata asezonată după gust.

Dressingul franțuzesc se potrivește la orice salată, în special la cele cu salată verde. Dacă nu l-ați încercat până acum, sigur va deveni preferatul dumneavoastră. Îl faceți în câteva momente – toate ingredientele se pun într-un borcan, pe care îl închideți bine și îl scuturați energic. Procedați la fel și dacă îl folosiți după ce a stat la frigider, pentru că ingredientele au tendința de a se separa.

Plăcinta la tigaie se pregătește ușor. Este practic un fel de omletă mai groasă și mai sățioasă. Aluatul pare dens, dar plăcinta se va umfla mult în tigaie. O întorc abia în momentul în care aluatul se întărește și la suprafață. Ca să se pătrundă bine, coaceți-o încet, la foc mic.

În Franța și Italia, ciupercile proaspete sunt incluse des în salate. Din ciupercile champignons se prepară un carpaccio delicios. Ciupercile sunt curățate, decojite și doar cele mai proaspete dintre ele sunt folosite. De asemenea, toți amatorii de raw food (mâncare crudă) recunosc beneficiile importante pentru sănătate ale ciupercilor champignons. Dar pentru salata dumneavoastră căliți feliile de ciuperci în unt cu un praf de sare, așa cum obișnuiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *