Săculeți cu închidere / modalități de reciclare

Cheesecake cu surpriză, aromat cu mandarine
3.6.2020
Tort de morcovi cu aluat scuturat
11.6.2020

Vacanța se apropie și mulți dintre noi ne pregătim să ieșim în natură, la camping. Mai ales pentru copiii noștri, pentru care totul va fi o aventură binevenită.

 

Printre altele, vă așteaptă împachetarea cât mai multor lucruri într-un bagaj cât mai mic, din care este bine să lăsați acasă fiecare greutate inutilă. Acum câteva zile mi-a venit o idee pentru pungile de plastic. La început m-am întrebat de ce să nu le închid pur și simplu cu un nod? Doar că, la prima folosire, voi rupe punga și apoi nu mai am cum să o închid la loc. Dar dacă le adaug pungilor o închidere cu dop, o voi putea redeschide și, în același timp, voi proteja conținutul pungii de eventualii paraziți și de umezeală.

 

Puteți obține o închidere cu sigilare bună din bidoane PET pe care nu le mai folosiți. Ambalajul astfel obținut este foarte ușor, iar după ce nu îl mai folosiți, îl puteți arunca la containerul de reciclare. În orice caz, scăpați de cutiuțele goale de dus acasă. Am testat sistemul și funcționează. Puteți găsi multe alte ajutoare pentru camping în secțiunea dedicată campingului și grădinii din e-shopul nostru.

CUM ÎNCHIDEM PUNGUȚA

Păstrați câteva bidoane de plastic de la băuturi. Nu contează cât sunt de mari, oricum veți avea nevoie doar de gâtul cu dop. Pregătiți-vă următoarele:

·        bidoane de plastic spălate

·        punguțe mici de plastic destinate uzului alimentar

·        foarfecă

 

TĂIAȚI O PARTE DIN GÂTUL STICLEI

Tăiați cu foarfeca partea din sticlă cu filet – cam 3-4 cm vor fi suficienți. Eu am lăsat mai mult, cam 6-7 cm, mi s-a părut apoi că săculeții plini sunt mai ușor de ulitizat.

SISTEMUL DE ÎNCHIDERE

Veți închide săculeții atunci când vor fi plini cu diverse alimente. Aici vă prezint cum să procedați cu un săculeț gol. Introduceți punguța cu partea care se deschide prin gâtul sticlei și scoateți-o în afară câțiva centimetri…

… întoarceți marginile punguței înspre afară și înșurubați dopul.

PREGĂTITE DE UMPLERE

Ambalajele ultra ușoare pentru alimente sunt gata. Le-am umflat puțin, se sigilează perfect.

AMBALAȚI ALIMENTELE DE CARE AVEȚI NEVOIE

Și acum, înapoi la alimente. Mai întâi umpleți două treimi din punguță, introduceți capătul acesteia prin gâtul sticlei și închideți cu capacul. Atunci când folosiți alimentele, scoateți sistemul de sigilare și utilizați doar punga.

Distracție plăcută la camping!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *