Vă doriţi să prezentaţi un fel din carne tocată cu mândrie familiei sau vizitatorilor dvs.? Îmbrăcaţi-o într-o haină din aluat de foietaj şi decoraţi-o!
Pentru coacerea acestui fel de mâncare, faceţi rost de o tavă cam pentru un kilogram de carne. Este de prisos ca pe lângă ruladă să mai rămână spaţiu în care să se acumuleze şi să se ardă grăsimea scursă din carne. Sub ruladă puneţi o bucată de hârtie pergament, pentru ca, după coacere, să puteţi scoate rulada şi să scurgeţi uşor grăsimea (deja fără hârtie), iar apoi să o puneţi înapoi în tavă. Învelitoarea din aluat de foietaj s-ar umezi. Iar dacă veţi folosi o tavă aspectuoasă, puteţi să serviţi mâncarea chiar din aceasta la masă.
Preparare: 30 minute + coacere
După coacere, scoateți ruloul din cuptor și scurgeți grăsimea. Tăiați ruloul felii, cel mai bine cu un cuțit electric, apoi așezați feliile înapoi în tava fierbinte. Serviți cu piure fin de cartofi sau cu pâine proaspătă.
Este ideal să frământați carnea cu mâinile. Piperul murat va ieși în evidență în carne, dar nu vă zgârciți cu el. Are un gust extrem de bun, mai ales în combinație cu carnea de vită. Este bine ca la carne să aveți o proporție de 2 părți carne de vită la una de carne de porc. Pentru noi, acesta este gustul ideal.
Formați mereu o foaie mai mare de aluat, pentru ca dintr-o parte să puteți decupa frunzele de trifoi. Nu mai este necesar să îndreptați capătul decupat, îl puteți îndoi spre interior.
Așezați hârtie de copt sub rulou, aceasta vă va ușura munca. În feliile tăiate, măslinele verzi se vor evidenția frumos.