În zilele fierbinți de vară consumăm cantități mari de apă și băuturi răcoritoare simple, așa că nu e de mirare când ne vine poftă de un pahar frumos decorat, cu ceva mai tare în el.
Nu ar trebui să întrecem măsura cu alcoolul – este suficient dacă adăugăm o cantitate mică din acesta în băuturile aromatizate cu multe fructe, doar ca să le dăm puțin zvâc, cum s-ar zice... Pe căldură, chiar nu avem nevoie de ceva care să ne dezhidrateze și mai mult. Punch-ul de vacanță pe care vi-l propunem poate fi preparat în variantă nealcoolică, fără să simțiți că îi lipsește ceva. Este foarte bun și sănătos!
În orice caz, în compoziție găsiți suc de mere, secundat cu succes de sucul de ananas, într-o bază de ceai de cătină, pe ale cărei beneficii probabil că nu mai trebuie să vi le prezint. Adăugați bucăți de fructe din belșug, care este recomandat să fie răcite în frigider, întrucât vor contribui împreună cu gheața la menținerea unei temperaturi joase a băuturii. Dacă v-ați hotărât să achiziționați un storcător de fructe, fie el mecanic sau electric, ați procedat bine. Treceți prin el orice rest de fructe și legume pe care îl aveți prin frigider sau s-a stafidit în căldură. Îndulciți cu miere și bucurați-vă de momente de relaxare de vară oricând vă permite timpul!
Preparare: 30 minute * Cantitate: 1 l
Baza din ceai
De adăugat în baza răcită
Îmi place foarte mult ceaiul de cătină, la fel ca și ceaiurile Basilur. Sunt la fel de bune atât calde, cât și reci, cu atât mai mult dacă adaug în cană o lingură de miere. Alegeți-le ca bază pentru ceaiurile de vară, care vă va înfrumuseța momentele de relaxare din serile lungi. Eu prepar punch-ul și fără rom, indiferent când găsesc ananas copt la magazin. Are puține calorii, dar conține o mulțime de vitamine și de minerale.
Adăugați fără teamă gheață în băuturile reci. Se încălzesc repede la temperatura camerei. Dacă aduceți pe masă și un bol cu fructe reci, fiecare și le poate adăuga în băutură după gust. Acestea amplifică aroma băuturii și o completează cu suc.