Podea rece în bucătărie? Există multe soluții prietenoase cu bugetul!

Perdeaua Perla, pentru locuința dvs de vară
1.9.2023
Cum să ne pregătim propria sare de baie cu petale de trandafir
22.9.2023

Podeaua din bucătărie reprezintă o temă fără sfârșit. Unele familii aleg gresie, altele optează pentru linoleum sau vinil, care este mai modern, iar altele preferă o podea clasică din lemn sau parchet. Pentru mine, condiția de bază este: să nu-mi fie frig la picioare.

De obicei, sunt destul de rezistentă la frig, dar dacă este ceva ce nu suport, atunci aceea este să-mi fie frig la picioare atunci câng gătesc. Ceea ce, într-o casă veche și răcoroasă, cu gresie în bucătărie, este puțin problematic. Iar problema frigului se amplifică pe perioada iernii, pentru că bucătăria are un geam mare care dă spre grădină. În plus, în bucătărie funcționează frecvent ori plita, ori cuptorul, așa că nu folosesc încălzirea aici.

Unelor persoane le este suficient să apeleze la o soluție simplă, cum ar fi papucii de casă, dar noi, cei care preferăm să umblăm desculți, căutăm alte mijloace de a ne proteja de frig, mai ales dacă gresia răcorește și pe timp de vară. „Cum încălzesc picioarele?“ este, din acest motiv, o întrebare la care caut să răspund din deseori și, credeți-mă că am încercat multe soluții. Așadar, cum procedăm?

Covor 2

Covorașele de baie

Chiar dacă se specifică în mod clar că sunt pentru baie, au aceeași funcție și în bucătărie: să ofere confort picioarelor. Avantajul și, totodată, dezavantajul lor principal sunt dimensiunile. Dacă aveți un blat mai mic și stați pe loc atunci când gătiți, la fel cum mi se întâmplă mie, acestea pot fi soluția potrivită pentru dumneavoastră. Dacă aveți o bucătărie mai mare, cu siguranță veți avea nevoie de o alternativă de dimensiuni mai mari.

Covorașul este practic și din alte motive – este suficient să îl încredințați mașinii de spălat sau să-l scuturați bine și va fi curat în doar câteva momente, spre deosebire de covorașele clasice. Iar dacă le spălați des, este bine să aveți două pe care să le alternați. Atunci când îl alegeți, ghidați-vă după caracteristicile pe care le preferați. Fibrele lungi sunt plăcute la atingere, dar nu sunt prea convenabile atunci când podeaua se umple mereu de firimituri. Dacă aveți gresie alunecoasă în bucătărie, covorașul ar trebui să fie prevăzut cu suprafață antiderapantă pe dos. În cazul în care podeaua se udă des (cum se întâmplă la mine, datorită copiilor mei și experimentelor acestora), alegeți un covoraș de baie din spumă, care combină toate atu-urile dorite: aderă perfect și nu alunecă, firimiturile se strecoară prin orificii, deci este suficient să îl scoateți și să îl scuturați, apoi să măturați pe dedesubt. De asemenea, atunci când ceva se varsă pe el, lichidul nu se absoarbe, iar spălarea se poate face tot la mașină.

Covorașele cu încălzire electrică

O noutate pe care am descoperit-o de curând sunt covorașele cu încălzire electrică. Și acestea vor fi apreciate de persoanele cu bucătării mici, pentru că sunt, de obicei, de dimensiuni foarte mici. Însă avantajul principal este că le puteți muta oricând în fața fotoliului preferat, iar după ce introduceți o tavă în cuptor, vă puteți încălzi picioarele mai departe la serialul preferat.

Covor 3

Covorașe cu dimensiuni fixe

Au trecut vremurile când în bucătărie nu se puneau covoare. Însă, spre deosebire de covoarele mari, clasice, este mai bine să mergem pe covoare mai mici. Este adevărat că necesită o curățenie regulată, dar măcar dacă se întâmplă un accident și vărsați pe ele niște sos de roșii, măcar se curăță ușor. În cel mai rău caz, le puteți schimba, dar fără prea mari bătăi de cap.

Alegerea unui covoraș de dimensiuni fixe presupune aceleași reguli ca și în cazul covorașelor de baie despre care v-am povestit mai sus. Va fi mai practic unul cu suprafață antiderapantă pe dos. În plus, fibrele sintetice vor fi mai apreciate, pentru că nu le puteți spăla în mașină, dar se curăță ușor și sunt mai rezistente la bacterii și mucegaiuri. În plus, nu rețin mirosuri.

Covor 5

Șosete antiderapante

Recunosc că nu reprezintă cea mai bună soluție pentru vară, însă, dată fiind apropierea toamnei, includ șosetele călduroase pe lista mea. Acestea vă scapă de frigul din bucătărie și nu numai de acolo. Nu trebuie să vă temeți că veți aluneca în ele – bulinele antiderapante de pe tălpi vor împiedica acest lucru. Iar picioarele dumneavoastră vor fi mereu calde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *