Pâine cu banane

Tipuri noi de prosoape
13.9.2019
Romantism cu căni
22.9.2019

Obişnuiesc să coc acest cozonac minunat exclusiv toamna. În avalanşa de bunătăţi cu gust de fructe şi de vară nici nu îmi amintesc de el. Însă cum începe toamna, în bucătărie se întoarce mirosul de scorţişoară şi deja îmi este clar că după câteva ştrudele va veni şi rândul reţetei preferate.

 

Bananele au un rol foarte important în hrănirea noastră. Într-o perioadă se vehicula ideea că nu avem nevoie să consumăm alimente care nu cresc pe continentul nostru. Însă oamenii de ştiinţă au desfiinţat acest mit între timp. Aceştia au descoperit că bananele conţin cantităţi mari de potasiu, care reglează reţinerea apei în corpul nostru şi susţine drenarea acesteia. Pe lângă vitaminele A, C şi câteva vitamine din grupul B, aceste fructe conţin cantităţi mari de minerale – de exemplu, magneziu, fier, calciu şi zinc. Destul de des, completăm aportul acestora cu ajutorul pastilelor, deşi consumul regulat de banane ar fi suficient şi, bineînţeles, mai plăcut.

Este adevărat că unele persoane nu ar mânca o banană pentru nimic în lume. Însă le vor iubi fără să știe dacă le puneți în faţă o bucată de pâine cu banane. Nu doar că nu vor şti ce au gustat, dar le va plăcea atât de mult, că vor mai cere o porţie. Credeţi-mă pe cuvânt, am verificat acest lucru temeinic chiar în propria mea familie :o) Cozonacul este foarte gustos, iar pregătirea lui este extrem de rapidă, chiar şi fără folosirea unui mixer. Bananele se vor îngriji ca aluatul să fie moale şi totodată dulce, deoarece pentru această reţetă trebuie să le lăsăm să se coacă bine înainte. Puteţi scădea liniştit cantitatea de zahăr pe care o trec în reţetă. Doar să nu vă zgârciţi la scorţişoară. Mirosul acesteia va umple toată bucătăria.

Ca să coaceţi cu mai multă plăcere şi în mai multă siguranţă, comandaţi-vă şi ceva frumos din oferta noastră de textile de bucătărie – un şorţ nou, o lavetă pentru cuptor, prosoape colorate de bucătărie. Veţi aduce specificul sezonului în bucătăria voastră şi veţi arăta cu adevărat bine trebăluind prin ea…

003

PÂINE DE TOAMNĂ CU BANANE

Pregătire: 20 minute * Cantitate: o formă de tort cu diametrul de 18 – 24 cm (depinde cât de înaltă doriţi să iasă)

·       1 ½ căni făină fină (folosesc măsuri calibrate, adică 1 cană = 250 ml)

·       2 linguri amidon din cartofi

·       ½ cană zahăr brun

·       2 linguriţe praf de copt

·       2 linguriţe scorţişoară

·       un praf de sare

·       350 g banane foarte coapte, tăiate în felii subţiri

·       puţin rom

·       1 ou

·       1 linguriţă esenţă naturală de vanilie 

·       100 ml ulei de floarea soarelui

1. Amestecaţi toate ingredientele uscate într-un castron.

2. Într-un alt castron puneţi feliuţele de banane şi pasaţi-le cu o furculiţă sau cu un mixer de mână. Adăugaţi puţin rom, 1 ou, o linguriţă de esenţă de vanilie şi amestecaţi bine.

3. Turnaţi amestecul obţinut din banane în baza uscată, apoi adăugaţi treptat uleiul. Amestecaţi totul rapid cu un tel sau cu mixerul.

4. Turnaţi aluatul în forma de tort unsă şi tapetată cu pesmet şi daţi la cuptorul preîncălzit la 170 °C. Coaceţi cam 50 minute – valabil pentru coacerea într-o formă mai lată; pentru formele cu un diametru mai mic, mai adăugaţi 10 minute. Verificaţi aluatul cu testul scobitoarei.

Din experienţă, recomand ca după coacerea unui aluat atât de înalt să îl lăsaţi la răcit în cuptorul cu ușa întredeschisă.

Aici sunt ingredientele de bază care dau gust aluatului moale. Lăsaţi bananele să se coacă foarte bine, ca să fie cât mai dulci. Veţi avea nevoie de 3 banane mai mari sau 4 mai mici pentru această reţetă. Ar trebui să fie atât de moi, încât feliile tăiate să poată fi pasate cu furculiţa. Romul, scorţişoara şi esenţa de vanilie vor asigura un miros de vis.

Este gata! Poate că v-a impresionat culoarea frumoasă a aluatului, însă acesta nu conţine nici cacao, nici ciocolată. Nuanţa este dată de scorţişoară, zahărul brun şi chiar de banane. Cu siguranţă ştiţi că după câteva momente după ce sunt pasate încep să-şi închidă culoarea. Nu uitaţi de textilele de bucătărie, care vă vor proteja mâinile cât timp lucraţi. Veţi găsi o ofertă bogată de mănuşi şi prosoape de bucătărie în culori vesele în e-shopul nostru, care vor completa perfect coacerea bunătăţilor cu gust tomnatic…

Reţeta se poate dovedi foarte utilă pentru crearea unui minunat cadou comestibil. Împachetaţi pâinea într-un prosop de bucătărie nou şi plecaţi în vizită. Veţi fi primiţi cu braţele deschise!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *