Pahare de vin cu surprize

Biscuiți cu brânză pentru vin
5.1.2022
Cadouri în funcție de zodie – Capricorn
7.1.2022

Paharele de vin își au locul lor bine determinat pe fiecare masă festivă. Dar sunt momente când îmi face plăcere să încalc normele aranjării mesei. De exemplu acum, când așteptăm musafiri cu ocazia unei onomastici.

Pregătiți-le o mică surpriză, care are menirea de a trece mai ușor peste momentele de început și de a destinde atmosfera. Așezați masa ca de obicei și așezați în mijloc paharele de vin întoarse invers, cu câte un cadou mic înăuntru (poate un mic simbol al norocului – eu am folosit niște purcei mici din ceramică). Sau rulați câte o hârtiuță cu un mesaj simpatic de anul nou, un mic meniu, etc. Folosiți piciorul paharului drept suport pentru lumânări pastilă. Și când oaspeții vor lua paharele, vine momentul surprizelor…

De fiecare dată când vreau să ambalez frumos un cadou mic, iau foarfeca și îmi fac propriile cutiuțe din hârtie colorată. Puteți găsi mai jos șablonul pe care îl folosesc eu. Bineînțeles că îl puteți adapta ca să corespundă mărimii cadoului pe care doriți să-l ambalați. Nu vă ia decât câteva momente.

MATERIALE NECESARE PENTRU CUTIUȚĂ

Înainte de toate, hârtie groasă cu modele pe ambele părți. Pentru o cutiuță mică nu aveți nevoie să fie foarte groasă, dar dacă aveți nevoie de un șablon mai mare, aveți grijă să alegeți carton mai gros. Aveți nevoie de:

  • un pătrat de hârtie tip scrapbook cu decor pe ambele părți, 15 × 15 cm
  • un șablon de cutiuță din hârtie obișnuită
  • cariocă marker
  • foarfecă, eventual cutter
  • linie metalică
  • lumânări mici tip pastilă pentru finisarea aranjamentului

ȘABLONUL

Desenați un șablon pe o bucată de hârtie după imaginea de mai sus. Tăiați-l exact după contur și marcați cu linie întreruptă laturile care trebuie îndoite. Baza pătrată a cutiuței ar trebui să aibă laturile de 4,5 - 5 cm.

GATA ÎN DOAR 15 MINUTE!

Doar de atât aveți nevoie să faceți aceste cutiuțe frumoase! Așezați șablonul pe hârtia decorată și trasați conturul. Este important să aveți hârtie sau carton imprimat pe ambele fețe, așa cutiuța va fi frumoasă și pe interior. Faceți îndoituri pe liniile care formează baza cu ajutorul liniei metalice. Îndoiți și ambele urechiușe care formează închiderea cutiuței. În locurile marcate tăiați orificiile pentru închiderea cutiuței. Îndoiți cutiuța conform fotografiei – mai întâi, îndoiți lateralele cu urechiușe, apoi îndoiți peste ele partea de sus și de jos cu orificii. Treceți urechiușele prin orificii și cutiuța e gata!

PUNEȚI CADOUL ÎN CUTIUȚĂ

Poate fi un lucru cât de mic, aceasta deja e la atitudinea Dvs. Cutiuța intră ușor în pahar. Atunci când aveți mai mulți musafiri, folosiți și trucul cu lumânărica frumoasă pe piciorul paharului. Când le aprindeți, atmosfera va deveni imediat mai plăcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *