Organizator pentru bijuterii și brățări magnetice

3 ponturi pentru o odihnă desăvârșită
14.1.2021
Tiramisu delicios fără ouă
21.1.2021

Popularitatea brățărilor magnetice a fost mereu în creștere de câteva zeci de ani. Din vremuri de demult, magneții sunt cunoscuți și pentru beneficiile lor în ameliorarea durerilor și a inflamațiilor.

 

Cunoașterea acestui fapt este conectată cu medicina alternativă. Magnetismul este folosit cu succes în tehnica audio și de înregistrare, dar și în multe domenii ale medicinei alternative. De aici izvorăște și interesul nostru laic pentru forța câmpului magnetic, iar încrederea în puterea vindecătoare a brățărilor magnetice își păstrează actualitatea. Oamenii le purtau deja în perioada Renașterii, având convingerea că energia vie ascunsă în pietre are puterea de a limita apariția unei serii de boli.

Majoritatea magneților care se găsesc în brățări sunt din metal curat, de exemplu din fier sau cupru, respectiv din aliaje metalice. Aceștia au puterea între 500 și 5 000 de Gauss (unitatea de măsură pentru exprimarea inducției polului magnetic), deci valori reduse. Totuși, aceștia nu trebuie folosiți de către femeile gravide sau de persoanele cu stimulator cardiac. Dacă faceți parte dintre simpatizanții medicinei alternative, aveți posibilitatea să vă alegeți una dintre brățările de efect pe care le veți purta cu bucurie sau le puteți dărui persoanelor dragi.

Dacă vă plac brățările, colierele și lănțișoarele știți cu siguranță cum se încâlcesc mereu dacă le lăsați în cutia de bijuterii fără să le separați. Mie mi-a venit o mică idee, provizorie dar funcțională, pentru un mod în care putem menține lănțișoarele descâlcite și, în plus, un mod în care puteți folosi șosetele cărora mașina de spălat le-a înghițit jumătățile :)

Lăsați-vă inspirate de o idee rapidă pentru păstrarea brățărilor și a colierelor mai robuste astfel încât să nu se încâlcească într-un mare bulgăre. Puteți găsi multe modele de brățări magnetice pe e-shopul nostru.

MATERIALE NECESARE PENTRU ORGANIZATOR

 

Bineînțeles că se găsesc multe modele de cutii de bijuterii în comerț, așa că vă puteți achiziționa un model care vă place. Însă, dacă aveți o cutiuță frumoasă pe care doriți să o reciclați pentru păstrarea bijuteriilor, aveți nevoie de separatoare. Eu m-am descurcat cu păhărele normale din plastic, dar la fel de bine funcționează și inelele tăiate dintr-un cilindru de carton, dacă aveți unul la îndemână. Pregătiți-vă următoarele materiale pentru organizator:

·        păhărele din plastic

·        șosete desperecheate – cele de copii sunt perfecte

·        dischete demachiante

·        foarfecă

Nu trebuie să coaseți, nici să lipiți, tot ce trebuie să faceți este să tăiați și să aranjați. Procedați conform imaginilor:

1.     Tăiați fundul paharului astfel încât să obțineți o bandă de înălțimea corespunzătoare cutiei pe care doriți să o folosiți.

2.     Îmbrăcați inelul obținut din pahar cu șoseta, astfel încât vârful acesteia să creeze noua bază a paharului.

3.     Întoarceți restul șosetei peste marginea de sus spre interiorul păhărelului și neteziți bine. Dacă șoseta este prea lungă, o puteți tăia.

Cerculețele obținute reprezintă un spațiu moale și sigur pentru păstrarea bijuteriilor. Pentru ca totul să arate mai bine, introduceți peste șosetă câte 2-3 dischete demachiante, care au rolul de a nivela fiecare compartiment.

PUNEȚI SEPARATOARELE DE BIJUTERII ÎNTR-O CUTIUȚĂ SAU ÎNTR-UN SERTAR MIC

 

Compartimentele pentru bijuterii obținute trebuie să aibă un sprijin, ca să rămână pe loc. Le puteți distribui simetric sau asimetric prin cutie. Deoarece interiorul acestora este moale și elastic, puteți pune în ele accesorii mai mari sau mai mici. Veți vedea că sunt funcționale și comode. Nimic nu se pierde, nici nu se zgârie, iar dumneavoastră vedeți mereu tot ce se află în cutie și puteți alege fără dificultăți ce doriți să purtați în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *