O masă frumos aranjată + o metodă de împăturit șervete

Soda bread – cea mai rapidă pâine fără dospire
30.7.2020
DESERT ÎNGHEȚAT CU BISCUIȚI
6.8.2020

Căutăm o farfurie sau un șervețel de mai multe ori pe zi. Comandați-vă un set frumos de masă pentru ca utilizarea frecventă să nu vă plictisească.

 

Serviciul de masă Beauty contribuie cu adevărat la aspectul frumos al mesei, așa cum sugerează și numele acestuia. Motivul floricelelor mărunte este mereu la modă, deoarece creează o atmosferă plăcută la masă. Chiar dacă în viața de zi cu zi decorul are un efect discret, dacă folosiți o culoare mai ieșită din comun pentru șervete, pahare din sticlă lustruită și tacâmuri cu un design mai special, obțineți o masă cu un aer festiv folosind aceleași farfurii.

 

De obicei nu este timp pentru decorarea mesei într-un mod desăvârșit. În zilele obișnuite nici nu este nevoie de acest lucru. Sunt suficiente șervetele asortate (și cele din hârtie sunt bune), iar pentru ocazii mai speciale este bine să avem un as în mânecă. Învățați să împăturiți șervetele într-un mod simplu, iar acest lucru va aduce bucurie oaspeților. Este nevoie doar de puțină ingeniozitate pentru a aranja o masă potrivită oricărei ocazii.

SET DIN PORȚELAN CU 18 SAU 30 DE PIESE

 

Așa-numitul serviciu de masă tradițional este format din câte 6 farfurii adânci, mari și de desert. Dacă vă place mult modelul, puteți alege și un serviciu format din 30 de piese, în care mai aveți incluse cești și farfuriuțe pentru acestea. În acest moment, setul acoperă deja toate piesele necesare pentru servirea oricărei mese – de la micul dejun până la cină. Pentru ca aspectul mesei să nu devină plictisitor, vă vor fi de mare folos accesoriile pentru așezarea mesei. Cu mici excepții, în ziua de astăzi nu mai e nevoie să protejăm la fel de mult tăblia mesei, pentru că este din materiale mai rezistente, nefiind la fel de prețioasă ca și piesele de mobilier împodobite și lustruite de altă dată. Așezarea mesei are mai degrabă o funcție estetică, având capacitatea de a transforma aspectul acesteia în diferite feluri, în funcție de câte variante dețineți. Farfuriile și vasele folosite vor avea un aspect complet diferit pe materiale ca ratan, bambus, plastic modern sau pe pânză bine călcată. Aceste elemente înlocuiesc cu succes fața de masă și toată munca legată de întreținerea acesteia, încadrându-se în categoria decorațiunilor sofisticate.

ȘERVET PLIAT ÎN FORMĂ DE NOD

 

Nu am idee cum s-ar putea numi acest mod de pliere a șervetului. Amintește de un nod înainte de a fi legat, iar această denumire mi se pare prietenoasă pentru o masă la care stau mai multe persoane. Forma poate fi obținută și dintr-un șervet de hârtie, dar nu veți obține același rezultat. Durează puțin până când musafirii vor reuși să-l despăturească. Șervetele din pânză nu trebuie presate la fel de mult și este suficient să le scuturați puțin pentru a se desface.

PASUL 1

 

Pregătiți-vă un șervet pătrat, împăturiți-l în jumătate, astfel încât latura deschisă să fie îndreptată în sus. Împăturiți încă o dată pe jumătate în sus și încă o dată la fel – veți obține o fâșie de 5,5 cm (depinde de mărimea șervetului).

 

Întoarceți fâșia cu marginea cusută una spre alta, pliindu-l oblic în sus, la fel ca în imagine. Împărțiți-l în trei după ochi. Pliați prima treime (văzută de sus) spre stânga, într-un unghi drept. Apoi deja vă va fi clar din imagini cum să continuați. Îndoiți capătul stâng astfel încât să fie paralel cu capătul drept. Treimea rămasă liberă este acum îndreptată în sus.

PASUL 2

 

Acum împăturiți după ochi ultima treime spre dreapta, peste capătul cu care ați început. După finisare, ambele capete ar trebui să fie egale, în timp ce partea inferioară este bine fixată.

PASUL 3

Rămâne ultima operațiune – capătul pe care l-ați îndoit ultimul trebuie introdus sub capătul cu care ați început. Neteziți șervetul și completați decorul cu o floare, un cartonaș cu meniul sau o mică urare de bun-venit la masa de sărbătoare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *