DESERT ÎNGHEȚAT CU BISCUIȚI

O masă frumos aranjată + o metodă de împăturit șervete
30.7.2020
Mini grădini în castroane
6.8.2020

Căldura mare a venit, iar atunci când pofta ne îndeamnă spre ceva bun, preferințele noastre au un numitor comun – să fie răcoritor…

 

Înghețatele, șerbeturile și băuturile reci ne tentează în această perioadă nespus de mult. Printre deserturile de vară potrivite la cafea se numără o mulțime de delicii care nu necesită coacere și sunt gata cât ai zice „pește”! Este bine să avem câțiva ași de acest fel în mânecă, pentru că majoritatea dintre noi evităm pe cât posibil folosirea cuptorului în această perioadă.

Vă propun un desert înghețat, a cărui pregătire vă va lua nu mai mult de o jumătate de oră. Am învățat să-l fac după rețeta Anjei Donnermeyer, care îl pregătește din bezele albe. În adaptarea mea, cu biscuiți sau fursecuri, vă poate fi mai ușor, deoarece le cumpărați de la cofetărie. Aveți nevoie doar de o combinație puțin neobișnuită de trei ingrediente și de niște castronele cu capac, în care să puneți desertul la congelator. După ce scoateți tortulețul cu bucățele de ciocolată în frișcă bine bătută, vă veți simți în al nouălea cer!

 

Avantajul acestui desert este că poate fi transportat ușor și în afara casei, congelat fiind. Puneți-l într-o sacoșă frigorifică și gata. Castroanele practice cu capac de plastic au o mulțime de utilizări la drum și acasă. În gospodărie, sunt potrivite pentru păstrarea alimentelor și pentru servirea salatelor, a pastelor de întins pe pâine ș.a. Mai ales datorită capacelor, castroanele sunt ideale pentru transportul mâncării. Pot fi spălate în mașina de spălat vasele, însă unele nu sunt potrivite pentru cuptorul cu microunde. Vă puteți alege din mai multe variante; găsiți câteva propuneri în galeria de sub articol.

 

DESERT ÎNGHEȚAT LA CUTIE

Pregătire: 30 de minute * Cantitate: 2 castronele – de 0,2 si 0,6 l, total cam 3/4 l

·        100 g biscuiți mai tari, fursecuri fără cremă sau bezele

·        80 g ciocolată neagră

·        300 g smântână pentru frișcă

·        1 1/2 plicuri întăritor frișcă

·        ciocolată și fructe pentru decorat

 

1. Tapetați cu folie alimentară două castronele mici sau unul mai mare, de aprox. 0,9 l. Alegeți forma în funcție de mărimea pe care doriți să o aibă desertul.

2. Tăiați biscuiții în bucăți mai mari și ciocolata în bucățele mici. O puteți toca grosier și într-un chopper. Amestecați totul într-un castron.

3. Amestecați întăritorul de frișcă în smântână și bateți bine, până când se întărește. Adăugați-o în amestecul de ingrediente uscate și amestecați repede totul cu o spatulă. Mutați totul în castronelul tapetat cu folie, nivelați suprafața și lăsați-l în congelator peste noapte.

Desertul este foarte ușor de scos din castron. Scufundați partea de jos a castronului în apă fierbinte pentru două secunde și trageți-l afară cu ajutorul capetelor de folie alimentară. Acoperiți castronul cu o farfurie, întoarceți-l și dezlipiți folia. Desertul va rămâne perfect înghețat. Îl puteți decora cu ciocolată topită, topping de fructe ș.a. Adăugați feliuțe de piersici, căpșuni, ananas, după poftă.

Ingredientul principal al desertului sunt biscuiții crocanți. Dacă aveți o sursă bună, cumpărați-i de la o cofetărie, aveți nevoie doar de câțiva. Vă va surprinde faptul că rămân crocanți în desert și frișca nu îi va înmuia. Alegeți o ciocolată neagră, care să compenseze dulceața biscuiților. Recomand să o tocați în bucăți mici, pentru că ciocolata se întărește foarte bine la congelator. În principiu, nu ați putea să o savurați dacă ar fi în bucăți mari. Dacă doriți să încercați desertul cu bezele, așadar din aluat de albușe, le puteți lua și pe acestea tot de la cofetărie.

Ciocolata topită se întărește imediat pe desertul înghețat. Acesta este destul de tare datorită biscuiților, așadar nu vă așteptați la consistența înghețatei. Tortulețele mai mari merg tăiate frumos în felii.

Vă doresc poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *