Întreținerea materialelor pufoase

Ciorbă rapidă de fasole
26.10.2021
DIY – Ramă pentru cercei
3.11.2021

Materialele pufoase atrag foarte mult praf. Însă nu putem renunța la ele în casele noastre, pentru că sunt plăcute, ne alintă și ne încălzesc.

Este vorba despre textilele care ne însoțesc la fiecare pas. Rolul textilelor este unul simplu – ne fac locuințele mai confortabile și mai primitoare. Însă nu trebuie să luăm în considerare doar design-ul și armonia în care se împletesc formele și structurile. Textilele sunt obiecte funcționale și, în plus, după o vreme încep să se vadă pe ele urme de folosință. Apoi urmează procesul de curățare sau spălare și apare întrebarea – cum să evităm deteriorarea materialele pufoase?

Indiferent că puneți accent pe materialele naturale și alegeți produse lucrate în ateliere meșteșugărești specializate sau vă mulțumiți cu textilele ușoare și plăcute la atingere din microfibră, trebuie să știm să ne orientăm în lumea atât de complicată a produselor chimice, care ne oferă o mulțime de soluții de calitate pentru întreținerea acestora.

Pufoase 2

COVOARELE CU FIR LUNG

au nevoie de curățare frecventă

Să începem de jos. Aici se așază tot praful și mizeria care se ridică de pe toate suprafețele din cameră. Cea mai eficientă armă contra murdăriei de pe covor este aspirarea frecventă. Covoarele încălzesc spațiul, dar sunt și elemente ce aduc stil în orice cameră, care completează interiorul într-o mare măsură. Ar fi păcat să renunțați la ele. Mai bine studiați puțin piața și achiziționați un aspirator cu acumulator, la care puteți apela zilnic. Aveți în vedere să fie cât mai ușor de depozitat, să poată intra și sub mobilier, eventual luați în cosiderare și un roboțel care face singur toată treaba. Celelalte aspecte de care trebuie să țineți cont sunt calitatea și grosimea covoarelor din casă.

Covoarele tip mochetă sunt perfecte pentru încălzirea camerei copiilor sau a birourilor și, din acest motiv sunt expuse petelor de orice fel. De fiecare dată, primele care ne vin în ajutor sunt apa și o perie moale. Dacă nu curățați pata cât timp este proaspătă, folosiți curățarea cu spumă cu ajutorul unui produs special de curățat covoare. Frecați bine covorul cât timp este umed, dar atenție să nu-l udați excesiv! Altfel suprafața sa se poate deforma și se poate ajunge și la deteriorarea podelelor din lemn de sub covor. Ștergeți spuma de pe covor cu ajutorul unei cârpe umede.

Pufoase 3

MICROFIBRA CĂLDUROASĂ

înlocuiește materialele naturale și înlesnește întreținerea

Microfibra a adus în casele noastre senzația de căldură și de răsfăț. Nu e de mirare că a pătruns cu ușurința ei caracteristică până în dormitoare, în camerele copiilor și în camerele de zi. Și chiar dacă o întâlnim frecvent la jucării, cuverturi și chiar haine, cea mai mare bucurie ne-o aduce prin intermediul păturilor, în momentele de somn și de relaxare.

În e-shopul nostru le găsiți în categoria pături și seturi cu blăniță, pentru că aspectul și textura materialelor imită aspectul lânii de oaie. Sunt la fel de călduroase, dar și ușoare și, în cele mai multe cazuri, le puteți spăla oricât de des aveți nevoie, așa că se curăță repede și ușor de praf și alte impurități fără să vă dea prea mult de lucru. Pur și simplu, încredințați-le mașinii de spălat și folosiți în mod ideal detergenți lichizi pentru rufe delicate.

Având în vedere că ne petrecem toată noaptea în patul cu perne și pilote, este important să folosim la spălarea acestora detergenți care nu irită pielea – de exemplu, detergenți cu extract de aloe vera, potriviți inclusiv pentru pielea sensibilă. Planta de aloe este cunoscută pentru efectele ei vindecătoare, iar în detergent își aduce contribuția la păstrarea fibrelor moi și la parfumarea acestora.

Pufoase 4

MICROFLANELUL

oferă o atingere de lux și nu necesită călcare

Deși am menționat microfibra înainte, de această dată apare sub formă de catifea, purtând denumirea de microflanel. Vă va surprinde cu moliciunea, curgerea sa și pentru că țesătura nu se șifonează. Din acest motiv, este folosit des la confecționarea lenjeriilor de pat care au un singur dezavantaj – va trebui să le alocați un spațiu mare în șifonier :o) Suprafața textilelor este decorată cu imprimeuri de efect, așa că vă puteți alege preferata dintr-o mulțime de modele de efect, atât romantice, cât și geometrice. Lenjeriile din microflanel se usucă foarte repede, nu se decolorează, nu se scămoșează, nu lasă scame și nu necesită călcare. Vor fi apreciate în primul rând de către alergici, întrucât microfibra nu reține praf și acarieni.

La spălare folosiți un balsam de rufe antistatic, conceput special pentru întreținerea microfibrei. Acesta împiedică apariția sarcinii electrice care poate apărea între microfibre și păstrează calitățile materilalului. Îi păstrează respirabilitatea, asigurând o uscare rapidă și păstrarea culorii.

Pufoase 5

UMPLUTURILE ȘI PILOTELE DIN LÂNĂ DE OAIE

sunt aproape indestructibile și pot fi spălate

Chiar dacă nu se observă acest lucru din imagine, acest set de pat este umplut cu fibre din lână de oaie. Umplutura groasă din lână naturală răcorește pe timp de vară și iarna vă încălzește, așa cum aveți nevoie. Capacitatea naturală de termoreglare a lânii se adaptează imediat temperaturii corporale, expunând corpul așa-zisei călduri uscate, care ameliorează durerile reumatice, îmbunătățește circulația sanguină și are un efect benefic asupra rinichilor și căilor urinare. Toate acestea, împachetate într-un material de calitate, sunt oferite de atelierul protejat din Republica Cehă Casa Sf. Agnes, pe care o puteți susține prin cumpărăturile făcute. (mai multe detalii în magazinul nostru).

Lâna de oaie conține un tip de ceară naturală - lanolină, care respinge în mod natural impuritățile, bacteriile și acarienii. Lanolina trebuie adăugată tuturor produselor din lână și atunci când le spălați. Există pe piață detergenți speciali cu conținut de lanolină, care îmbogățesc fibrele din lână și îi păstrează caracteristicile naturale, adică învelesc fiecare fibră, protejând-o de impurități. 

Pufoase 6

DE JUCĂRII SE OCUPĂ MAȘINA DE SPĂLAT

- spălați plușurile la un program delicat și vor fi ca noi

Camerele copiilor sunt pline de pluș – de la pernuțe, pături, covorașe, până la jucăriile pufoase cu care se adoarme atât de bine. Plușurile călătoresc împreună cu copiii, sunt incluse în jocurile lor și se murdăresc la fel ca și celelalte jucării. Dar în ziua de azi, cele mai multe sunt lavabile și se pot spăla în mașina de spălat. 

  • Jucăriile cu fibre mai lungi trebuie introduse într-o față de pernuță din bumbac, ideal cu fermoar. Înainte de aceasta, îndepărtați toate accesoriile – panglici, piese din fetru, etc. Acesta din urmă poate intra la apă. Dacă jucăriile au ochișori din sticlă, aplicați câte o bucățică de leucoplast pe ei, ca să nu se zgârie. Spălați jucăriile la un program delicat și lăsați-le să se usuce liber. Apoi periați suprafața cu o perie foarte moale.
  • Jucăriile cu păr scurt sau jucăriile textile din microfibră se spalăconform instrucțiunilor producătorului, de obicei la 30 °C. Jucăriile tip pernă cu umplutură din fibre tubulare pot fi centrifugate scurt.

Deoarece copiii mici au obiceiul de a băga în gură jucăriile și dorm foarte apropiați de ele, aveți grijă să folosiți un detergent delicat, de foarte bună calitate. Folosiți de exemplu un detergent ecologic – găsiți-vă preferatul de pe piață, întrucât există o mulțime de arome. Acestea sunt hipoalergenice și îndepărtează petele la fel de eficient, chiar și la temperaturi joase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *