DIY – Ramă pentru cercei

Întreținerea materialelor pufoase
26.10.2021
Prăjitură de ciocolată cu sfeclă roșie
3.11.2021

Întotdeauna este bine să folosim resturile de materiale pe care le avem prin casă și rezultatele pot fi chiar încântătoare – obțineți ceva nou și folosiți lucruri care păreau inutile înainte.

De această dată, nu este vorba despre reciclare – nu am făcut decât să folosesc niște resturi de vopsele și o bucată de perdea de care nu mai aveam nevoie pentru a face o ramă destinată păstrării bijuteriilor laolaltă. Poate că și Dvs. aveți o mulțime de cercei și știți cât de ușor se rătăcesc. Pe o suprafață cu dantelă destinată doar lor, cu siguranță că nu vă va fi greu să-i găsiți exact pe cei care vi se potrivesc cel mai bine la rochie. Și dacă în dormitor sau în șifonier vi se potrivește o ramă cu patină, nu mai stați pe gânduri și faceți-vă una, arată excelent și este la fel de funcțională.

Baza este o ramă de fotografie – va fi ideală, dacă aveți una la îndemână. Dacă nu aveți una, poate că partenerul Dvs. vă poate ajuta cu fabricarea uneia. Lemnul moale îmbătrânit, care arată ca și cum timpul și-ar fi lăsat amprenta asupra lui, primește această patină prin procese care nu pot fi reproduse acasă. Dar, dacă aveți câteva scândurele de brad, sunt ideale. Și, dacă aveți de gând să vă cumpărați perdele noi pentru sezonul ce urmează, folosiți una dintre cele vechi pentru umplerea ramei, dar și în alte scopuri dintre cele mai variate – de exemplu, coaseți perdeluțe mici, în stil vitraj pentru bucătăria de vară, dantela mai delicată este ideală pentru decorarea fețelor de pernă monocolore sau pur și simplu păstrați resturile pentru costumele de carnaval ale copiilor.

În magazinul nostru găsiți atât perdele noi, deosebite, cât și bijuterii frumoase care adaugă culoare garderobei de toamnă.

MATERIALE NECESARE PENTRU RAMĂ

Rama nu trebuie să fie la fel de lată ca și a mea, dar este important ca pe spate să încapă banda adezivă care va ține perdeaua dreaptă și marginile acesteia să nu iasă în afară. Dantela folosită ar trebui să fie rezistentă, cel mai bine din fibre sintetice, ca să reziste la înțeparea repetată a agățătorilor cerceilor. Dantela delicată din bumbac s-ar rupe cu timpul. Pregătiți-vă următoarele:

  • o ramă foto mai lată
  • dacă doriți să o vopsiți– vopsele acrilice, o pensulă, un burete de bucătărie
  • bandă dublu adezivă, eventual scai și lipici
  • o bucată de perdea rezistentă
  • foarfecă, ac și ață

Vopsirea ramei – Dacă vă faceți o ramă din lemn de brad special pentru acest proiect, lăsați partea nefinisată a scândurilor în sus. Vopsiți ambele părți ale ramei și marginile și așezați-o pe o hârtie. Amestecați culoarea cu multă apă și încercați-o pe spatele ramei. Aplicați-o cu pensula pe toată suprafața și acolo unde vi se pare că este prea multă, ștergeți imediat surplusul cu buretele. Atunci când aspectul ramei vă mulțumește, vopsiți și marginile și lăsați rama la uscat. Repetați procesul și cu partea din față. 

APLICAȚI BANDĂ ADEZIVĂ PE SPATELE RAMEI

Fixați banda dublu adezivă pe marginea interioară a spatelui ramei, eventual partea tare a scaiului. Eu am folosit bandă adezivă - vezi fotografia. Țineți cont de faptul că banda aderă imediat la material – imediat ce atinge lemnul, va fi foarte greu de dezlipit, așa că trebuie să lucrați cât mai exact. Desprindeți și banda de deasupra și pregătiți-vă o bucată de perdea cam cu 3 cm mai mare decât necesar. Împăturiți marginile și coaseți-le la mașină. Dacă lucrați cu scai, lipiți partea abrazivă a acestuia pe ramă folosind suficient lipici.

Apoi chemați pe cineva în ajutor – prindeți bucata de perdea cu ambele mâini pe lungime, întindeți-o și presați-o pe banda adezivă. Continuați de jur împrejur, întinzând bine bucata de perdea, astfel încât să nu se formeze pliuri în perdea. Imediat ce perdeaua este perfect lipită, ați terminat. Veți constata că este atât de bine lipită, încât dacă vreți să scoateți perdeaua, va trebui să rupeți banda.

AGĂȚAȚI CERCEII CUM VĂ PLACE

Acum nu mai trebuie decât să agățați cerceii pe bucata de perdea, în perechi. Îi veți avea întotdeauna în fața ochilor. În colțurile din partea de sus puteți adăuga câteva cuie mici cu capul rotund pentru agățarea lănțișoarelor și a colierelor.

DIY – Ramă pentru cercei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *