Huse bielastice gri

Prosop într-un cadou frumos ambalat
3.11.2018
Huse bielastice coral
8.11.2018

Rece şi actuală, astfel poate fi caracterizată nuanţa de gri închis care a devenit sinonimă cu stilul unui spaţiu modern. Aceasta evocă imaginea betonului ud, a fierului brut, a cenuşii, însă, chiar şi aşa, nu este o culoare fără viaţă.

Ajunge să îi alăturaţi luciul elegant al suprafeţelor de inox, nuanţe de alb mat sau suprafeţe nobile de piatră lustruită şi diversitatea tonurilor de gri va fi trezită imediat la viaţă. Tonurile de gri sunt o bază perfectă şi pentru nuanţe tari ca rozul neon, pentru culoarea rece a mentei şi melodramaticul turcoaz sau pentru nuanţele solare de galben. Utilizând culoarea gri în ambient, vi se deschid numeroase posibilităţi de exprimare în culori.

seda

SENZAŢIA RECE DATĂ DE CULOAREA GRANITULUI ARE NEVOIE DE STRĂLUCIREA CONTRASTANTĂ A SOARELUI

GRI ÎNCHIS + COMBINAŢIE DE TON ÎN TON

Granit, antracit, culoarea pietrei, toate se ascund în tonurile culorii gri. Dacă o folosim ca bază pentru interior va fi un start perfect atunci când alegem culorile pentru pereţi şi covoare. Luminaţi spaţiul cu nuanţe deschise, pe care să le combinaţi întotdeauna cu suficient alb. Subliniaţi răceala nuanţelor folosind alb cald, fără adaos de ocru. Căldură vor aduce şi culorile lemnului natural, dar puteţi rămâne şi la varianta mobilei în alb şi crem. 

GRI + TONURI COMPLEMENTARE DE GALBEN

Culorile cu conţinut de ocru vor imprima spaţiului o atmosferă caldă. Nu este nevoie să alegeţi chiar galben aprins – dar, până la urmă, de ce nu? – însă nuanţele îmblânzite cu amestec de alb vor crea o atmosferă curată şi armonioasă. Textilele utilizate la draperii, pernuţe, chiar şi covoarele pot ieşi în evidenţă prin culoarea vaniliei sau a fildeşului îngălbenit. Culorile deschise vor crea pete de lumină pe suprafeţele cenuşii.

GRI + AZUR CONTRASTANT

Puteţi crea contrast şi printr-o altă culoare complementară. Tonurile azurii sunt reci, potrivindu-se bine cu nuanţele de gri. Alegeţi-le pentru piese separate de mobilier şi obiecte ca fotoliile sau tabureţii, lămpi, vaze sau chiar un tablou modern. Puteți îndulci o culoare tare şi prin materiale cum ar fi sticla, textilele cu suprafață cu fire lungi, împletituri şi țesături. Priviți cu atenție la cercul cromatic - acesta nu conține gri, oferindu-vă o varietate de alegeri, cu mici excepții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *