Decorăm ferestrele și pervazul

Luminițe și aromele ispititoare ale Crăciunului
9.12.2021
Prăjiturele cu mac în stil ceh
16.12.2021

În fața ferestrelor din zonele de munte se poate vedea deja un peisaj nins, iar perioada dinaintea Crăciunului emană o atmosferă romantică. Crăciunul poate veni, îl așteptăm cu nerăbdare!

Nu avem nevoie de foarte multă zăpadă ca să ne simțim bine. O plimbare prin dansul fulgilor de zăpadă este momentul pe care îl aștept cu nerăbdare în fiecare iarnă. Însă deocamdată pregătiți geamurile de sărbătoare, ca să înrămeze frumos priveliștea de afară.

Dacă sunteți în căutarea unor instalații frumoase pentru decorarea casei, probabil ați văzut deja cât de bogată este oferta. Cu instalațiile luminoase puteți lucra în diferite moduri – din cele lungi puteți face forme, instalațiile de exterior luminează și înfrumusețează curtea, grădina sau terasa atât pentru voi, cât și pentru trecători. Beculețele LED luminează cu lumină caldă sau rece, puteți alege și beculețe colorate sau proiectoare cu jocuri de lumini. 

Drept decorațiune pentru acasă, preferatele sunt luminițele ascunse în diferite forme, cum ar fi clopoțeii, steluțele, globulețele și altele asemănătoare. Așa că alegeți ce vă place și apucați-vă de decorat. Sărbătorile sunt deja foarte aproape.

CUM SE SCURTEAZĂ O INSTALAȚIE LUMINOASĂ

Această instalație cu clopoței nu este deloc lungă, dar este suficientă pentru decorarea unei ferestre. Ba chiar am vrut să mai scurtez puțin spațiile dintre clopoțeii luminoși. Puteți încerca această metodă cu orice instalație. Pregătiți-vă următoarele:

  • o instalație decorativă cu luminițe (eu am folosit una cu clopoței din magazin, care din păcate nu este în stoc momentan) cu lungimea de 1,35 m; una este suficientă pentru decorarea unui geam simplu
  • un ghem de sfoară cu inserții aurii
  • foarfecă

Întindeți instalația pe masă și îndoiți-o de la mijloc, astfel încât clopoțeii din jumătatea de deasupra să vină la jumătatea spațiului dintre cei doi clopoței din rândul de jos. Tăiați bucăți de sfoară și legați-le capetele cu câte un nod, ca să nu se destrame. Așa cum vedeți în imagine, legați cele două straturi cu fundițe din sfoară. Procedați la fel pe toată lungimea instalației.

PRIVELIȘTE FRUMOASĂ ȘI PENTRU TRECĂTORI...

Fixați instalația pe rama geamului. Decorațiunea este ușoară, aveți nevoie doar de câteva bucățele de bandă adezivă pentru fixarea ei. Geamul luminat va bucura atât privirile familiei, cât și pe cele ale trecătorilor de pe stradă. Dacă aveți și pervaze late la geamuri, folosiți-vă de ele pentru completarea decorului. Le puteți decora cu decorațiuni pe gustul copiilor, cum ar fi căsuțe luminate, o iesle din lemn sau o coroniță din brad. Găsiți decorațiuni frumoase și  în magazinul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *