Curățenia în funcție de zodii

Cadouri în funcție de zodie – Pești
9.3.2022
Ștrudel cu pere și marțipan
18.3.2022

Menținerea curățeniei și a unei ordini practice în spațiul în care trăim poate fi nespus de obositoare. Și devine cu atât mai obositor, cu cât lăsăm dezordinea să se extindă. Iar aceasta se reflectă și în starea noastră de spirit.

Excesul de lucruri din casele noastre ajunge să ne copleșească. Ați observat cum ne solicită mereu atenția? Imediat ce nu le puneți la loc, încep să acapareze masa, șifonierul, blatul din bucătărie. Însă dezordinea nu se limitează la acestea. Haosul se instalează chiar în conștiință și începe să o erodeze cu gândul că nu reușiți niciodată să vă ocupați de ceva anume.

Când vine vorba de curățenia de primăvară, stresul principal îl reprezintă curățarea geamurilor după iarnă, curățenia generală din baie, schimbarea ghivecelor florilor, etc. În plus, peste iarnă se adună o mulțime de obiecte și piese de îmbrăcăminte de sezon, legate mai mult sau mai puțin de activitățile sportive, pe care trebuie să le punem la păstrare, eventual să luăm la mână hainele copiilor și să le punem deoparte pe cele care nu le mai vin. Ca și cum nu am avea destule griji cu sarcinile zilnice din gospodărie. Contează atitudinea cu care abordăm această muncă pe care, vrem, nu vrem, trebuie să o ducem la capăt. Se pare că fiecare zodie are propria sa metodă:

BERBEC

Zodii 1

21. 3. - 20.4.   Berbecul nerăbdător trebuie să aibă totul gata imediat. Este clar că, și în cazul curățeniei, pleacă de la bază și lucrează cu multă vervă, pentru că este mânat de puterea sa înfocată. Berbecii fac curățenie la întâmplare și fac totul să zboare în jurul lor. Nu se pricep să delege sarcinile pentru că, oricum, nimeni nu le va îndeplini mai bine decât ei înșiși – și, în plus, fac totul cu un ochi la ceas. Însă pentru că vor să facă totul singuri, nu reușesc decât să se obosească mai repede și lasă lucrurile neterminate – aceasta este și slăbiciunea lor. Deseori, nu duc lucrurile până la capăt, învârtindu-se astfel la nesfârșit în același cerc vicios.

 

 

 

TAUR

Zodii 2

21. 4. - 21. 5.  Taurii sunt muncitori și deseori au înclinații meșteșugărești. Pe scurt, sunt îndemânatici, așa că vor face orice e nevoie prin casă. Rezolvă tot ce e legat de curățenie cu o mână la spate (la fel ca șoricarul nostru, Robin), fără să comenteze. Taurii încep curățenia de primăvară din timp, deseori cu sădirea plantelor și schimbarea ghivecelor, pentru că se simt legați de pământ prin tipul semnului zodiacal și le place să cultive plante atât acasă, cât și în grădină. Le place să se ocupe mai mult de acestea decât de curățenia din bucătărie, chiar dacă petrec destul de mult timp aici din dragoste pentru gătit. Nu putem decât să-i invidiem, pentru că știu să depășească lipsa de chef cu un calm stoic și reușesc să administreze întreaga casă într-un mod exemplar.

 

 

GEMENI

Zodii 3

22.5. - 21.6.  Gemenii sunt ființe multilaterale, fiind puțin mai greu de înțeles. Și atunci când lucrează, sunt când ici, când colo. Dacă vreți să țineți pasul cu ei la curățenie, vă veți lungi considerabil. Gândesc rapid, așa că, dacă nu au chef să se îngrijească de lucrurile care nu aduc valoare vieții lor, nu vor ezita să le arunce. Seara își încetează fără niciun regret toate activitățile, pentru că preferă să acorde prioritate somnului. Le plac gospodăriile simple, care nu necesită prea multe eforturi de întreținere. Nu exagerează nici cu gătitul, pentru că există o mulțime de alte activități mult mai interesante.

 

 

 

 

RAC

Zodii 4

22.6. - 23.7.   Racii cei emotivi sunt foarte devotați și fac orice pentru cei apropiați. Un cămin frumos reprezintă un aspect aspect important, așa că peste tot domnește ordinea. Iubesc mirosul de condimente în bucătărie și, chiar dacă nu fac o artă din gastronomie, gătesc cu drag mâncare delicioasă. Imediat după ce termină, totul este din nou curat ca lacrima. Chiar dacă nu sunt zgârciți, au înclinația de a umple casa cu o mulțime de lucruri inutile. Orice poate fi util cândva. Sunt sentimentali, așa că nu le criticați colecția de vederi sau cutia plină cu nasturi. Racii le vor păstra în ordine pe polițe curățate regulat.

 

 

 

 

LEU

Zodii 5

24.7. - 23.8.   Leilor le place să domine și să fie reprezentativi. Și spațiul în care se desfășoară trebuie să fie unul frumos. Nu le place dezordinea, dar, dacă au această posibilitate, predau altcuiva responsabilitatea de a menține curățenia. Când totul e gata, vor alege o vază cu mult bun gust și vor pune flori în ea. Chiar și atunci când spală geamurile, arată perfect, pentru că se îmbracă frumos pentru această activitate. Nu sunt deloc leneși și, dacă aveți nevoie de ajutor prin casă, vă vor ajuta. Pot face asta, din moment se pricep de minune să delege propriile sarcini legate de curățenia casei celorlalți membri ai familiei!

 

 

 

 

FECIOARĂ

Zodii 6

24.8. - 23.9. Fecioarele practice și curioase sunt perfecționiste (vorbim aici și de bărbați) și mențin o ordine bine organizată în jurul lor. Este unul dintre puținele semne care nu are nevoie să muncească din greu pentru a face curățenie, pentru că armonia și curățenia care le ajută pe fecioare să își păstreze aspectul tânăr și aproape neschimbat trebuie să se regăsească și în jurul lor. Acestea fac curățenie metodic, nu permit obiectelor inutile să le îngreuneze viața. Consumă foarte multă apă pentru ca atât ei, cât și spațiul pe care îl locuiesc să arate mereu „ca scos din cutie”.

 

 

 

 

BALANȚĂ

Zodii 7

24.9. - 23.10.   Balanțele se găsesc rar în situația de a se grăbi, pentru că pe tot parcursul veților lor caută echilibrul. Fluctuațiile între lucrurile cărora trebuie să le acorde prioritate duc în anumite cazuri la amânarea curățeniei din cauza unor lucruri mai puțin importante. Astfel, căutarea armoniei poate duce câteodată la certuri. În momentele în care balanța este plină de energie, nu ezită să frece toate podelele sau să plivească toate straturile, iar cârpa de lustruit îi este cea mai bună prietenă. Însă este cuprinsă de apatie foarte repede și se așază la odihnă, lăsând totul pe planul al doilea. Cu toate acestea, consideră curățenia regulată un remediu pentru orice clipă de plictiseală.

 

 

 

SCORPION

Zodii 8

24.10. - 22.11. Dacă un scorpion își fixează privirea pătrunzătoare asupra dezordinii din jurul său, va evalua foarte repede că nu-i place această stare, dar nu este dispus să facă ceva imediat pentru a remedia situația. Pentru aceasta, trebuie să vină momentul potrivit. Însă imediat ce se apucă de treabă, nimeni nu are un sistem mai bine pus la punct. Sunt persoane rezistente din punct de vedere fizic și, cu vitalitatea lor electrizantă, au puterea de a duce multe la capăt. Dețin controlul asupra gospodăriei, pentru că sunt sistematici și, până la urmă, au nevoie de curățenie în viața lor ca de aer. Casa lor nu duce lipsă de confort și de bun gust.

 

 

 

SĂGETĂTOR

Zodii 9

23.11. - 21.12.   Săgetătorii iubesc animalele și niciodată nu sunt deranjați de curățenia legată de prezența acestora în propria casă. Fac curățenie într-un stil expeditiv și rapid și deseori se ghidează după gândul „mai bine să nu faci dezordine, ca să nu ai de ce să faci curățenie”. Câteodată îi copleșește haosul din toate părțile din cauză că nu au un sistem pentru niciun aspect al vieții. Săgetătorilor le place distracția și, dacă se trezesc încătușați de treburile casnice, îi cuprinde o plictiseală fără margini. Însă până la urmă își depășesc lipsa de chef, pentru că le plac lucrurile frumoase și curățenia. Ideal pentru ei este să-și găsească un partener/o parteneră pentru care curățenia nu este așa o corvoadă și pe care vor fi bucuroși să-l/s-o ajute.

 

 

CAPRICORN

Zodii 10

22.12. - 20.1. Capricornul are un fel de a fi discret atât pe plan personal, cât și în public. Este puțin mai serios și mai melancolic decât celelalte semne și întreaga sa gospodărie poartă amprenta unei vieți liniștite și muncitoare. Nu așteaptă sfaturi și preferă să rezolve totul de unul singur. Păstrează în jurul său un mediu curat și ordonat, fără lucruri nefolositoare. Capricornii preferă activitatea în aer liber și vor acorda mereu prioritate cultivării legumelor, de pe urma cărora au un câștig practic. Din iubirea pentru frumos, tânjește după lucruri noi, dar cine să se îngrijească apoi de toate?

 

 

 

 

VĂRSĂTOR

Zodii 11

21.1. - 19.2. Semnul de aer și curgător al vărsătorului este original și independent. Aceste două trăsături marchează și raportul său cu treburile casnice și cu mediul ordonat. Pe scurt, acestea nu ocupă primul loc în viața lor. Vărsătorii trăiesc în viitor și atunci ordinea din conținutul sertarelor din casă sau a lucrurilor din atelier nu este atât de importantă pentru ei. Cu o dăruire veselă, rearanjează mobila prin camere, pictează dulapurile sau se ocupă de grădină de două ori pe an. Dar curățenia sistematică și eliminarea regulată a lucrurilor inutile îi lasă reci. Sunt influențați de momentele de inspirație, care le dictează și viața în general.

 

 

 

 

PEȘTI

Zodii 12

20.2. - 20.3. Firea creativă și artistică a peștilor îi ghidează prin viață fără prea multe limitări. Persoanele născute sub acest semn sunt adaptabile și glumețe, iar casa lor este plină de creații de tot felul. Aceasta aduce cu sine și nevoia de accesorii frumoase care să se potrivească și de ordine. Pe de altă parte, lucrurile acestea au tendința de a se acumula și de a forma o mare dezordine. Peștii nu se stresează prea mult din cauza acesteia, preferă să se concentreze pe lucrurile pe care le fac cu plăcere, cum ar fi gătitul și îngrijitul copiilor. Cu toate acestea, își planifică atent curățenia de primăvară pentru că, vrând, nevrând, și aceasta trebuie făcută, nu-i așa?

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *