Fructele uscate se încadrează în categoria gustărilor de care am poftă des – și mănânc tot atunci când le am în față. Nu vreau să fac pe deșteapta, dar fructele uscate chiar sunt sănătoase, în afară de aspectul lor frumos și gustul bun. Uscați câteva mere și veți vedea singuri!
Nu am mai făcut demult fructe uscate. Deja de câțiva ani tânjesc după un deshidrator, dar nu reușesc să-i găsesc un loc în bucătărie. Așa că am recurs la deshidratarea în cuptor. Voiam nu doar să le savurez, dar și să-mi confecționez o coroniță de pus pe masă. Cu aer de toamnă, dar care duce cu gândul la Sărbătorile de iarnă...
Dacă aveți un deshidrator, aveți în vedere cam 6–8 ore pentru această activitate. Depinde de grosimea feliuțelor de măr. După uscare, depozitați fructele uscate într-un loc uscat și întunecos, cel mai bine în cutii metalice sau doze din sticlă. Vor rezista toată iarna, aveți doar grijă să nu se umezească sau să se strice.
Pregătiți merele, cuțitul pentru îndepărtarea cotoarelor, apă, sare și o răzătoare manuală. Dacă preferați să tăiați cu cuțitul, feliile vor fi mai groase (în acest caz, se vor usca mai greu) și vor trebui uscate pentru un timp mai îndelungat.