Calendar de advent din cârlige de rufe

Mug cake sau prăjitură în cană
13.11.2019
Prăjitură cu veveriţe
19.11.2019

Este foarte satisfăcător să faceţi cu propriile mâini un calendar de advent în loc să cumpăraţi unul cu ciocolată de la magazin. Totuşi, această sarcină vă poate lua destul timp. Însă şi aici putem găsi excepţii.

Când lucram în redacţie, cerinţele cititoarelor mămici erau mereu aceleaşi:

1. calendarul trebuie să fie simplu, ca să îl poată face oricine,

2. rapid de făcut, deoarece nu ştim pe ce să punem mâna mai întâi,

3. fără cheltuieli prea mari, se înţelege de la sine…

4. …şi să nu fie foarte mare, pentru că – unde îl punem după sărbători??

Veşti bune, am un astfel de calendar pentru Dvs! Cred că nu ştiu unul mai simplu de atât. Aveţi nevoie de 24 de cârlige de rufe din lemn, o planşetă, lipici şi benzi decorative. Haideţi să începem, nu vă temeţi, veţi avea suficient timp pentru el!

MATERIALE NECESARE

• 24 cârlige de lemn

• o planşetă sau o tavă lungă de 60 cm

• benzi decorative autocolante de la papetărie

• cifre dintr-un calendar de hârtie

• şnur răsucit

• lipici de birou şi pistol de lipit

• o foarfecă clasică şi o foarfecă cu zimţi

• decoraţiuni pentru pomul de Crăciun şi dulciuri

Partea cea mai importantă este să faceţi rost de planşeta pe care va trebui să o curăţaţi şi să o vopsiţi în alb. Sigur vă va ajuta şi partenerul Dvs. Eu am avut noroc şi am cumpărat o tavă din lemn de lungimea dorită. Acestea apar în magazine în perioada aceasta, pentru aranjamentele cu lumânări de Advent. Cârligele vor fi poziţionate destul de aproape unele de altele, însă aranjamentul va arăta foarte frumos. Tot ce va trebui să faceţi va fi să tăiaţi unele bucăţi de şnur mai lungi, altfel bunătăţile şi decoraţiunile vor sta chiar unele lângă altele. Şi benzile decorative sunt disponibile în această perioadă, sunt perfecte pentru creaţiile de Crăciun. Nu trebuie să aveţi multe modele, 3 vor fi suficiente. Poate că aveţi acasă şi benzi washi (din hârtie de orez), le puteţi folosi liniştite şi pe acestea. Nu este nevoie să le cumpăraţi special pentru acest scop, dorim să menţinem costurile cât mai joase. Şi aşa va ieşi frumos.

ORICINE POATE FACE ACEST CALENDAR

Nu încerc să simplific totul, este într-adevăr foarte rapid de făcut. Lipiţi benzi pe o parte a cârligelor, îndoind marginile peste capete şi tăind marginile care depăşesc lateralele – gata! Pe cealaltă parte a cârligelor aplicaţi un strat mai gros de lipici fierbinte şi apăsaţi-le pe planşetă. Aceasta este totul :o) Acolo unde se află arcul cârligului, banda va fi puţin ridicată, însă nu va crea efecte inestetice. Dacă tot veţi depune acest efort, păstraţi mai multă bandă pentru partea netedă a cârligului.

ÎN COMPLETARE

Am început să aplic cârligele de la mijlocul planşetei. Bineînţeles, la început am pus toate cârligele pe tavă fără lipici, ca să fiu sigură că încap toate. Apoi am lipit fiecare cârlig. Poate că vă place să le puneţi drepte şi aranjate ca soldaţii, însă mie mi-a plăcut să le lipesc puţin strâmbe. Când terminaţi de lipit toate cârligele, lăsaţi totul la uscat. Între timp, decupaţi-vă cifrele din calendar şi continuaţi cu împachetatul.

FOLOSIŢI LUNGIMI DIFERITE ALE ŞNURULUI

Tăiaţi bucăţi de şnur de lungimi diferite, pentru că obiectele agăţate trebuie să se intercaleze. Nu încap toate unele lângă altele. Am început să leg câte o bucată de şnur de fiecare cârlig. Mai întâi am legat pacheţelele mai late cu şnururi mai scurte, apoi am strecurat printre ele şi celelalte bunătăţi, legate cu şnururi mai lungi. La final, lipiţi numerele de la 1 la 24 ori pe cârlige, ori pe pacheţele. Veţi crea o debandadă, însă copiii vor fi uimiţi în faţa mulţimii de mici cadouri!

Nu ambalaţi doar dulciurile, copiii au de obicei destule. Puteţi pune în cutii de chibrituri şi o glumă bună sau versurile unei colinde pe care o puteţi învăţa împreună. Cu cât mai mult mister veţi crea, cu atât mai bine. Adăugaţi mici decoraţiuni pentru pomul de Crăciun, pe care copiii le vor folosi bucuroşi. Bucuraţi-vă astfel împreună de fiecare dimineaţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *