Buzunare pentru tacâmuri

Huse pentru canapele fără braţe
11.1.2019
Ciocolată cremă fierbinte cu mirodenii de turtă dulce
14.1.2019

Nu ne cumpărăm prea des tacâmuri noi. Iar un singur set sigur nu este de ajuns; ideal este să aveți un set de toată ziua și unul pentru ocazii speciale. Iar dacă obișnuiți să transportați tacâmurile de la bucătărie la locul de luat masa, le puteți transporta mai ușor în niște buzunare elegante cu decor de sezon sau chiar de sărbătoare. Le puteți încredința apoi această sarcină copiilor dvs. Sigur vor fi încântați!

 

Îmi plac foarte mult obiectele de decor, care completează atmosfera și surprind în mod plăcut. Mi se pare o joacă conceperea acestora. Dar totul cu o limită – creațiile trebuie să aibă o latură practică și folositoare. De exemplu, buzunarele din hârtie pentru tacâmuri sunt extrem de practice.

MATERIALE NECESARE

 

Veți avea nevoie de un carton mai gros pentru buzunare, ideal cu model pe ambele fețe. Astfel buzunarele vor fi aspectuoase pe toate laturile. Ale mele au rămas albe pe spate și parcă nu arată perfect.. Dați frâu liber imaginației și combinați culori și desene care se potrivesc între ele. Bineînțeles, pentru buzunarele copiilor puteți folosi imagini mai vesele. Eu îmi procur hârtia din magazinele speciale cu materiale pentru preocupări artistice, unde găsesc de obicei o ofertă variată, sau se mai găsesc în seturi de culori care se potrivesc între ele. Întrebați de hârtie pentru albume confecționate acasă (scrapbook). Pregătiți-vă următoarele:

  • carton gros A4 cu diverse modele
  • o linie și un creion
  • foarfecă și cutter
  • lipici pentru hârtie
  • perforator
  • etichete cu numele tipărit al musafirilor
  • pentru decorare – materiale naturale, sfoară, forme decupate din lemn cu motive de toamnă (disponibile la magazinele speciale menționate mai sus)

CUM PROCEDĂM


Un buzunar pentru tacâmuri clasice are dimensiunile de 9,5 × 21,5 cm. Tăiați din carton un dreptunghi de aceste dimensiuni, din care veți face partea inferioară a buzunarului, și un dreptunghi de dimensiunile 11,5 × 17,5 cm pentru partea superioară. La dreptunghiul superior îndoiți spre interior câte un centimetru pe fiecare parte laterală și pe partea inferioară. Puteți face un semn ușor cu cutter-ul acolo unde trebuie făcute îndoiturile, cartonul se va îndoi ușor și frumos. Întoarceți ambele dreptunghiuri cu spatele în sus și lipiți marginile cu lipici. Dacă folosiți carton cu două fețe, spatele buzunarelor va fi mai frumos decât mi-a ieșit mie. Lăsați buzunarele la uscat, ideal cu o greutate pe ele, pentru ca părțile să se lipească bine între ele.
După ce s-a uscat lipiciul, decorați buzunarele după dorință. Le puteți decora cu elemente naturale, cu sfori decorative, floricele artificiale, ș.a., după caracterul decorului interior sau sezon. Dacă pregătiți o masă mai mare, puteți planifica și așezarea participanților. Adăugați câte o etichetă cu numele tipărit al fiecărui participant. Le puteți lega cu fundițe sau sfoară.

Dacă faceți buzunarele puțin mai late, veți putea adăuga sub tacâmuri și câte un șervețel împăturit. Acesta va completa frumos aranjamentul mesei. Pe timp de vară, un astfel de accesoriu va fi apreciat la masa din grădină, mai ales pentru că vă permite să transportați tacâmurile mult mai ușor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *