Aranjament floral de iunie – sfeșnic cu flori

Ziua Copilului este numai una!
30.5.2023
Reguli de bază ale minimalismului
11.6.2023

Momentele de creație sunt binefăcătoare – în special atunci când creați ceva frumos pentru casa dumneavoastră. Găsiți câteva lucruri aparent fără valoare artistică, adăugați câteva elemente naturale și veți vedea cât de ușor este să puneți în practică o idee de înfrumusețare!

Eventual, aruncați o privire prin bucătărie; aici veți găsi un număr mare de obiecte care își așteaptă ocazia de a străluci. De obicei, folosesc acest castron din sticlă transparentă pentru a bate albușurile. Are o formă frumoasă și, chiar dacă nu are neapărat cel mai delicat aspect care să se potrivească unui aranjament de vară, va fi potrivit pentru ideea mea.

Aspectul naturii în luna iunie evocă romantismul. Cu siguranță și în zonele pe unde vă plimbați, veți găsi garofițe și trifoi înflorit, și cu siguranță nu veți rezista albăstrelelor și primelor spice coapte de cereale. Toate acestea pot aduce un farmec deosebit în casa dumneavoastră. Aranjați micile și delicatele piese găsite într-un bol cu apă. Le puteți schimba toată vara, iar pe seară, să aprindeți lumânarea dintre ele. Dacă așezați în interior un sfeșnic din sticlă care să susțină lumânarea deasupra suprafeței apei, vă veți putea bucura de o atmosferă plăcută de vară, plină de romantism! 

MATERIALE NECESARE PENTRU VAZA CU SFEȘNIC

Folosiți-vă de principiul „ce găsim în casă”. Pregătiți un bol de bucătărie sau decorativ din sticlă, de mărime medie + un sfeșnic din sticlă pentru o lumânare. Este important ca bolul să aibă o baza dreaptă, pentru ca sfeșnicul să stea bine în mijlocul acestuia. Sfeșnicul pe care l-am folosit a costat în jur de 10 lei și cu siguranță găsiți unul asemănător la un magazin de bricolaj. Pregătiți-vă următoarele:

  • un bol cu diametrul de aprox. 17 cm și înălțimea de 9 cm
  • un sfeșnic din sticlă pentru o singură lumânare – al meu are cam 6 cm înălțime
  • floricele mărunte sau flori de luncă, plante aromatice
  • o lumânare albă de aprox. 23 cm lungime
  • pietricele decorative albe
  • foarfecă de grădină
  • apă

DACĂ AVEȚI FLOAREA MIRESEI, FOLOSIȚI-O!

Floarea miresei (gypsophila), fie ea albă sau roz, este o plantă frumoasă, pe care o puteți crește și în grădină, și care conferă un farmec aparte oricărui buchet sau aranjament floral. Chiar și după ce inflorescențele ei dispar sau după uscare, aceasta arată la fel de frumos. Crenguțele ei delicate pot crea un schelet de susținere pentru alte plante, pe care le puteți aranja cu ajutorul acesteia astfel încât să stea în sus.

În primul rând, introduceți în bol sfeșnicul din sticlă și aranjați în jurul acestuia câteva pietricele, care să-l fixeze pe loc. În afară de aceasta, între pietricele puteți fixa și tulpinile plantelor. Apoi umpleți vasul cu apă, astfel încât 2 cm din sfeșnic să rămână deasupra suprafeței. Fixați lumânarea în el și distribuiți plantele în jurul acestuia. Puteți crea un cerc din plante în jurul lumânării, dar puteți să lăsați și câteva flori mai mari să plutească liber pe suprafață. Aici, lăsați-vă fantezia să preia controlul.

SFEȘNICUL DE SUB SUPRAFAȚĂ ESTE APROAPE INVIZIBIL,

dar în lumina dimineții, creează modele frumoase printre tulpinile plantelor. Puteți schimba plantele în funcție de preferințe – imediat ce unele plante se vestejesc, înlocuiți-le cu altele. Dacă vă rămân plante aromatice de la gătit, adăugați-le în bol. De exemplu, eu am adăugat și mici crenguțe de țânțărică.

Păstrați vaza atât timp cât vă place și, după ce vă plictisiți de ea, înlocuiți această decorațiune cu alta. Nu este nimic mai simplu decât să creați un nou aranjament...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *