5 ponturi pentru un somn în roz pentru cei trecuți de prima tinerețe

Felii crocante de castraveți murați fără fierbere
18.9.2020
4 ponturi de specialități cu carne de pasăre
24.9.2020

Vă așteaptă momente plăcute de somn – stiți de ce aveți nevoie pentru ca dimineața să vă treziți mai ușor și mai odihniți?

 

Am aflat, bineînțeles, că perspectiva asupra confortului se schimbă odată cu vârsta. O cameră bine aerisită și o saltea calitativă nu mai sunt suficiente. Este important și modul în care vă transpuneți în starea de liniște pentru a beneficia de un somn de calitate – totuși, de cele mai multe ori, somnul întârzie să apară atunci când oboseala este considerabilă.

Închideți așadar ochii și gândiți-vă la ceva plăcut înainte de a adormi. Și puneți-vă în practică visurile fără întârziere!

1 ÎNCERCAȚI SĂ CREAȚI O ATMOSFERĂ PLĂCUTĂ - Între haosul zilei care a trecut și liniștea somnului trebuie să acordăm o perioadă acomodării. Momentele pe care le acordăm unei băi fierbinți, cititului unei cărți în fotoliul preferat sau vizionării unui film sunt neprețuite. Nouă, femeilor, ne este mai ușor, deoarece percepem o mulțime de detalii. Toate contribuie la crearea unui sentiment de confort: prosoapele pufoase din baie, o cremă frumos mirositoare sau chiar o husă nouă pentru fotoliul preferat. Și imediat ne simțim mai bine!

 

2 ACORDAȚI ATENȚIE ALEGERII PERNELOR ȘI PILOTEI – Îmi aduc aminte de perioada când penele trebuiau curățate cu mult efort și pilotele trebuiau peticite. Mai demult așa se proceda. Acum puteți alege dintr-o gamă extrem de largă de perne și pilote de vară sau de iarnă cu umpluturi antialergice, ușoare ca o pană, igienice și ușor de spălat. Iar schimbarea lor nu ne va face o gaură în buget. Alegeți și niște lenjerii frumoase pentru ele, pentru că – nu-i așa? – este atât de plăcut când pășiți într-un dormitor confortabil!

 

3 ACCESORIILE ANATOMICE sunt neprețuite – vor ajuta tot corpul să beneficieze de o odihnă de calitate. De curând am încercat perna anatomică pentru picioare. Nu că problemele ar fi dispărut în mod miraculos, dar cu siguranță s-au ameliorat. De asemenea, prietena mea este încântată de perna ortopedică între genunchi. Iar împotriva sforăitului avem o armă perfectă – ridicați capul mai sus! Perna de susținere cu plan înclinat va reduce numărul războaielor nocturne dintre parteneri.

 

4 ATUNCI CÂND SOMNUL ÎNTÂRZIE SĂ VINĂ – Fiecare dintre noi are nevoie de altceva pentru relaxarea totală a organismului. Pentru unele persoane, o cană cu lapte cald, o lingură de miere sau un ceai de plante funcționează perfect înainte de somn. Pentru altele este mai eficientă meditația, în timp ce unora le face bine să se obosească prin mișcare fizică. În orice caz, mergeți în pat atunci când simțiți că somnul e aproape. Dacă vă așezați în pat cu gândul că somnul va veni de la sine, atunci cu siguranță va veni mai greu. Înainte să recurgeți la pastile, încercați câteva picături de ulei esențial calmant într-un difuzor de arome.

 

5 CĂLDURĂ PLĂCUTĂ – Majoritatea dintre noi obișnuim să dormim în camere răcoroase. Și nu este nimic mai neplăcut decât să ne trezim noaptea sau dis de dimineață, atunci când răcoarea se resimte într-un mod mai puternic. Păstrați la îndemână protecția moale și extrem plăcută oferită de halatele pufoase și șosetele călduroase. Dacă după somnul plăcut vă așteaptă o dimineață liniștită, bucurați-vă de un mic dejun confortabil în hainele de casă. Astfel începe o zi perfectă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *