Talisman inimă / Reciclare

Lapte de migdale și alte tipuri de lapte vegetal
6.11.2020
Rondele de mere în aluat cu vin
12.11.2020

Știați că, în magazinele de cadouri, inimioarele sunt cel mai vândut articol? Ele reprezintă chiar acele mărunțișuri drăguțe pe care le cumpăr bucuroasă atunci când doresc să fac cuiva o bucurie.

 

Sunt convinsă că ați primit deja o inimă de la cineva drag – fie ea decupată din hârtie sau carton, cusută din resturi de materiale textile, croșetată, din sârmă sau din orice alt material. Dacă vi se potrivește un astfel de cadou, îl puteți crea cu propriile mâini și cu eforturi minime. Puteți folosi, de exemplu, pulovere tricotate care le-au rămas mici copiilor. Puteți face chiar mai multe inimioare dintr-un pulover care nu vă mai este de folos. Iar dacă știți să tricotați, nu vă va fi greu să faceți una de la zero dacă luați andrelele și niște resturi de lână.

Cea mai plăcută activitate este, bineînțeles, decorarea. Am găsit mărgeluțe mărunte din lemn, mici nasturi de la cămăși, bucăți de dantelă și panglici. Până la urmă am făcut doar un buchețel din dantelă, în care am pus trandafirași, pentru că nu voiam să acopăr complet modelul tricotat. Inimioara poate servi foarte bine ca pernuță de ace, dar și ca decorațiune frumoasă. Depinde atât de mărimea acesteia, cât și de răbdarea dumneavoastră. În orice caz, momentele petrecute astfel, vă vor elibera mintea de grijile zilnice…

Picture2

MATERIALE NECESARE

 

Dacă lucrați cu tricotaje, atunci știți sigur că, imediat ce le tăiați cu foarfeca, încep să se destrame. Folosiți o foarfecă ascuțită și nu trageți de bucățile de material. Va fi ideal dacă întăriți marginile la mașina de cusut pe funcția de sulfilare, dar, dacă manevrați materialul cu suficientă atenție, nu trebuie neapărat să faceți aceasta. Pregătiți-vă următoarele:

·        2 pătrate de tricotaj mai fin, de mărimea dorită, eu am folosit dimensiunile 18 × 18 cm

·        umplutură sintetică

·        cam 45 cm de dantelă lată de 1,5 cm

·        40 cm de panglică lată de 1,5 cm

·        3 trandafiri din satin sau panglică lată de 0,7 cm

·        accesorii pentru cusut

·        un șablon din hârtie pentru inimă

Îndoiți hârtia în jumătate pe verticală și pe o parte desenați o jumătate de inimă, apoi decupați-o. Despăturiți hârtia și verificați ca forma obținută să fie așa cum vă doriți. Dacă totul este în regulă, așezați șablonul pe tricotaj și tăiați după forma acestuia, adăugând 1-1,5 cm pe lateral. Decupați la fel și cea de-a doua parte. Așezați ambele părți cu fața una spre cealaltă și coaseți-le la mașină sau manual, cu împunsături dese, cam la 1 cm de margine. Lăsați-vă o deschizătură pentru umplere pe o laterală. Întoarceți inima pe față și umpleți-o prin deschizătură. Umplutura ar trebui să fie suficientă ca să umple bine conturul. Vă puteți folosi de coada unei linguri de lemn pentru a împinge umplutura în locurile greu accesibile.

 

Picture3

PREGĂTIREA PENTRU DECORARE

 

Închideți deschizătura cu cusături mărunte și dese cu ață de aceeași nuanță ca a materialului folosit. Apoi îndoiți panglica în jumătate, încrucișând jumătățile în locul în care doriți să se termine agățătoarea și tăiați capetele. Aplicați-o pe inimă și coaseți-o pe mijlocul acesteia. Coaseți cu pas mărunt o margine a dantelei pe lung și încrețiți-o ușor. Asigurați capetele cu noduri. Apoi începeți să trageți volănașul pentru a crea o spirală. Aplicați-o pe mijlocul inimii, deasupra agățătoarei și prindeți-o bine cu ac și ață. Apoi întoarceți dantela în jurul centrului și coaseți astfel încât cusăturile să se vadă cât mai puțin.

 

Picture4

TRANDAFIRAȘI ÎN COȘULEȚ

 

La final, coaseți trandafirașii din satin în mijlocul buchețelului din danteluță. Vă puteți face trandafirașii și acasă sau îi puteți cumpăra de la mercerie. Îi puteți înlocui și cu năsturei ciupercuțe sau perluțe mici din lemn, plastic sau sticlă. Depinde doar de imaginația dumneavoastră ce materiale folosiți.

 

Puteți dărui inimioara ca parte a unui aranjament floral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *