Punch de vacanță cu ananas

Când șervețelele înfloresc
12.7.2023
Ghiveci cu mozaic colorat
31.7.2023

În zilele fierbinți de vară consumăm cantități mari de apă și băuturi răcoritoare simple, așa că nu e de mirare când ne vine poftă de un pahar frumos decorat, cu ceva mai tare în el.

Nu ar trebui să întrecem măsura cu alcoolul – este suficient dacă adăugăm o cantitate mică din acesta în băuturile aromatizate cu multe fructe, doar ca să le dăm puțin zvâc, cum s-ar zice... Pe căldură, chiar nu avem nevoie de ceva care să ne dezhidrateze și mai mult. Punch-ul de vacanță pe care vi-l propunem poate fi preparat în variantă nealcoolică, fără să simțiți că îi lipsește ceva. Este foarte bun și sănătos! 

În orice caz, în compoziție găsiți suc de mere, secundat cu succes de sucul de ananas,  într-o bază de ceai de cătină, pe ale cărei beneficii probabil că nu mai trebuie să vi le prezint. Adăugați bucăți de fructe din belșug, care este recomandat să fie răcite în frigider, întrucât vor contribui împreună cu gheața la menținerea unei temperaturi joase a băuturii. Dacă v-ați hotărât să achiziționați un storcător de fructe, fie el mecanic sau electric, ați procedat bine. Treceți prin el orice rest de fructe și legume pe care îl aveți prin frigider sau s-a stafidit în căldură. Îndulciți cu miere și bucurați-vă de momente de relaxare de vară oricând vă permite timpul!

Preparare: 30 minute * Cantitate: 1 l

Baza din ceai

  • 2 pliculețe ceai de cătină
  • 500 ml apă
  • un praf de scorțișoară + o rolă scorțișoară
  • 3 cuișoare
  • 3 linguri pline de miere

De adăugat în baza răcită

  • 50 - 100 ml rom (opțional)
  • 200 ml suc de mere 100%
  • 200 ml suc de ananas proaspăt stors sau din comerț
  • 1 ananas copt
  • un ciorchine mic de struguri negri, fără sâmburi
  • 1 tăviță cuburi de gheață
  1. Pregătiți-vă 2 plicuri de ceai și puneți apa la fiert. Turnați apa clocotită peste plicurile de ceai, adăugați scorțișoara, cuișoarele și mierea și lăsați ceaiul la răcit, amestecând din când în când. 
  2. Adăugați cantitatea dorită de rom (50 ml sunt suficienți), apoi sucul de mere și pe cel de ananas. Amestecați punch-ul și lăsați-l la răcit cu mirodeniile în el. Tăiați ananasul în cubulețe sau triunghiuri, adăugați în ceai o parte din ele, împreună cu boabele de struguri și lăsați o parte la răcit în frigider.
  3. Înainte de servire, adăugați cuburi de gheață, turnați punch-ul în pahare, completați cu fructele reci și serviți fiecare pahar cu o linguriță cu coada lungă.

Îmi place foarte mult ceaiul de cătină, la fel ca și ceaiurile Basilur. Sunt la fel de bune atât calde, cât și reci, cu atât mai mult dacă adaug în cană o lingură de miere. Alegeți-le ca bază pentru ceaiurile de vară, care vă va înfrumuseța momentele de relaxare din serile lungi. Eu prepar punch-ul și fără rom, indiferent când găsesc ananas copt la magazin. Are puține calorii, dar conține o mulțime de vitamine și de minerale.

Adăugați fără teamă gheață în băuturile reci. Se încălzesc repede la temperatura camerei. Dacă aduceți pe masă și un bol cu fructe reci, fiecare și le poate adăuga în băutură după gust. Acestea amplifică aroma băuturii și o completează cu suc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *