Pinguini din mozarella

Camembert de sărbătoare
23.12.2019
Lichior de nuga pentru anul nou
8.1.2020

Aceasta nu a fost ideea mea. Prietena mea, Paula, a gasit-o undeva pe internet şi a pus-o în aplicare foarte frumos. De atunci, pregătesc în fiecare an câteva gustări de acest fel. Este o combinaţie uşoară, care se potriveşte de Revelion, când orice idee glumeaţă este binevenită.

Copiii sunt cei mai entuziasmaţi de aceşti pinguini, dar de obicei nu le prea plac măslinele negre. Tutuşi, nu îmi vine nici o altă idee cu ce altceva aş putea înlocui fracul negru al pinguinilor. Nouă, adulţilor, ne plac – măslinele completează perfect gustul mozarellei. Burticile pinguinilor sunt din biluţe de mozarella – este vorba de bucăţele mici de brânză delicioasă, ambalate în cutiuţe din plastic, cu saramură. Acestea au mărimea perfectă. Pregătiţi-vă şi măsline mai mici, fără sâmburi, deoarece în orificiul acela va intra perfect un cioc decupat dintr-o rondea de morcov.

Pe lângă pinguini, servesc pâine toast cu pastă delicată de brânză sau de ierburi aromatice. Pe aceasta o puteţi pune pe pâine cu ajutorul săculeţului din silicon cu duze decorative. Poftă bună şi, mai ales, distracţie plăcută!

 

tuč

GUSTĂRI PINGUINI

Pregătire: ½ oră * Obţineţi: aprox. 16 buc (în funcţie de numărul de biluţe de mozzarella)

2 morcovi mari

1 pachet biluţe mozzarella

măsline negre fără sâmburi

scobitori decorative, cuţit

 

1. Decojiţi morcovii şi tăiaţi-i rondele drepte, mai groase. Tăiaţi câte o feliuţă din fiecare rondea. Alegeţi o măslină pentru capul pinguinului şi introduceţi feliuţa de morcov în scobitura măslinei.

2. Unele biluţe de mozzarella pot fi ovale, aşa că îndreptaţi baza cu cuţitul, pentru ca pinguinul să stea drept. Aşezaţi biluţa cu baza tăiată în jos.

3. Aşezaţi capul din măslină pregătit pe biluţa de mozarella şi treceţi o scobitoare prin măslină şi biluţa de brânză, fără a trece şi prin rondeaua de morcov. 

4. Tăiaţi altă măslină în jumătate, apoi în sferturi. Apăsaţi pe lateralele pinguinului câte două sferturi de măslină şi presaţi pentru câteva momente. De obicei, aripioarele ţin fixate bine pe brânză.

 

Aici puteţi vedea procedeul – prima dată tai morcovul (din feliuţă va fi format ciocul), aşez mozzarella în pe picioruşele din morcov şi fixez totul cu o scobitoare. Mai trebuie fixate doar aripioarele. Şi a apărut pinguinul în frac!

Vă doresc un Revelion vesel şi un start perfect în Noul An!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *