Pastă picantă din năut

Baia ca loc de relaxare
24.6.2020
Ketchup condimentat preparat în casă
2.7.2020

Năutul este o leguminoasă care ar trebui să fie mereu prezentă în meniurile noastre. Se spune că, în bucătaria evreiască, acesta este prezent în meniul de sărbători pentru că reprezintă cercul vieții.

 

Pot auzi protestele: deja avem destule probleme cu digerarea boabelor de mazăre. Nu știu exact de ce, dar năutul nu cauzează astfel de probleme. Începeți cu o pastă simplă care va fi și pe gustul părții bărbătești a familiei, fiind ușor picantă. Eu adaug chilli în ea și astfel se bucură de un mare succes.

Deoarece prepararea năutului durează mai mult, aleg pentru cină o conservă cu năut fiert în apă cu sare. În ziua de azi le găsiți fără probleme. Totuși, atunci când vreau să prepar ceva cu adevărat bun, îl fierb eu. Năutul proaspăt fiert are un gust asemănător cu cel al castanelor și al alunelor, care excelează printr-o fierbere corectă. Pur și simplu, îi va câștiga pe toți membrii familiei. Sau cunoașteți pe cineva care a gustat hummus și a declarat că nu îi place?

Îmi place să servesc pasta într-un bol ceramic retro. Așa o puteți lua și într-un coș pentru ieșirile în natură. Vă puteți alege dintr-o mulțime de modele frumoase – le găsiți la finalul articolului.

PASTĂ PICANTĂ DE NĂUT CU CHILLI

 

Pregătire: 20 de minute

·        400 g năut fiert scurs

·        2 căței de usturoi

·        1 ardei chilli tocat mărunt sau un vârf de cuțit de chilli uscat

·        1 lingură muștar cu boabe

·        3 linguri pline de maioneză

·        sare

·        piper alb

·        3 linguri mazăre verde congelată

 

1. Scurgeți bine năutul, clătiți-l și puneți-l într-un chopper. Adăugați usturoiul dat prin presă, chilli, muștarul și maioneza, apoi sare și piper alb și mixați totul până obțineți o pastă cu o consistență mai groasă.

2. Gustați pasta. Ar trebui să fie puțin picantă. La final, încorporați mazărea decongelată, amestecând ușor.

Serviți pasta cu pâine integrală, pâine cu semințe de floarea soarelui sau cu măsline, cel mai bine caldă.

Fierberea năutului

Dacă vă încumetați să fierbeți năutul, lăsați-l la înmuiat în apă minim 10-12 ore, apoi fierbeți-l aproape o oră într-o oală sub presiune. Pe plită, fierberea durează între o oră și jumătate și două ore. Acest aliment conține substanțe minerale și aproape toate vitaminele, are un conținut mare de grăsimi sănătoase și de fibre. Este o sursă excelentă de proteine din plante, fiind unul dintre cele mai benefice ingrediente din bucătărie.

 

Pasta 2

Năutul este un aliment pe care îl apreciez mult. Îmi place să îl mixez doar pe jumătate, astfel încât în pastă să rămână și bucăți. Adăugați cantitatea dorită de chilli, pentru ca pasta obținută să fie pe gustul Dvs. Acesta nu ar trebui să acopere tot gustul. Lucru valabil și pentru usturoi. Dați întâietate aromei ingredientului principal.

Pasta 3

Personal, folosesc exclusiv mazăre congelată. Este dulce și completează perfect gustul picant al pastei. Mazărea conservată este fie foarte sărată, fie are un gust dulce-acrișor, influențând gustul final al pastei. Acordați importanță tipului de pâine folosit. Eu prefer pâinea cu măsline pentru această pastă.

Pasta 4

Pasta din cantitățile de ingrediente de mai sus va umple un bol ceramic de 530 ml. Dacă doriți să o luați la picnic, răciți-o bine și înfășurați bolul în folie alimentară. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *