Lumânări decorate cu perluţe

Este vremea pentru pâinea cu dovleac hokkaido
28.1.2020
Șervețel cu trandafir
5.2.2020

Dacă aveţi în jurul Dvs. persoane cărora le faceţi cadouri cu plăcere, aveţi nevoie de multe idei pentru a transforma cele mai neobişnuite obiecte. De exemplu, lumânările albe clasice pot fi transformate foarte uşor în cadouri romantice.

A face bucurii nouă înşine şi celor din jur este una dintre nevoile de bază ale omului. Din acest motiv, atunci când se poate, plănuiţi-vă mici momente libere de odihnă, când pur şi simplu nu faceţi nimic. Doar aşezaţi-vă şi relaxaţi-vă. Şi dacă totuşi nu reuşiţi să vă stăpâniţi firul gândurilor, ocupaţi-vă mintea cu ceva care nu este obositor. Eventual cu crearea unor cadouri mărunte pentru prieteni sau pur şi simplu priviţi dansul flăcărilor. Veţi vedea cât de repede vi e va liniști mintea.

Flăcările şi mirosul discret al lumânărilor reuşesc să creeze o atmosferă deosebită, îndemnându-ne la contemplare şi liniştire. Trebuie să fim atenţi când avem de-a face cu foc deschis, însă starea de linişte şi poezie merită totul.  Aranjaţi-vă cât mai multe astfel de momente. Lumânările pot fi fixate în sfeșnice sigure din sticlă şi metal, puteţi să vă bucuraţi de uleiuri esenţiale în difuzoare de arome sau să parfumaţi casa folosind beţişoarele cu arome exotice. Depinde numai de Dvs. cum vă bucuraţi de clipele de linişte.

 

MATERIALE NECESARE PENTRU DECORAREA LUMÂNĂRILOR

Puteţi decora în acest fel lumânări cu orice formă, pătrate sau cilindrice. Luaţi în considerare faptul că toate materialele utilizate pentru decorare nu trebuie să fie inflamabile. Pregătiţi-vă următoarele:

3 lumânări cu lăţimea de 10 cm

sârmă neagră mai groasă pentru legare – câte 120 cm pentru fiecare lumânare

cleşte

30 de perluţe robuste din sticlă - aşa zise perle brute - de forme diferite: cubuleţe, perluţe, rondele, plate – sârma trebuie să treacă prin orificiile acestora

3 farfurioare din sticlă, pe care să aşezaţi lumânările

PUNEŢI PERLUŢELE PE SÂRMĂ

Sunt convinsă că nu mai este nevoie de instrucţiuni foarte detaliate, atât de simplu este acest proiect. Aşa că voi sintetiza aici doar ce este mai important. Pentru fiecare spirală decorativă pregătiţi-vă cam 120 cm de sârmă. Împărţiţi perluţele în trei grămăjoare astfel încât fiecare să conţină câte una mai mare, cu formă de efect, care să fie aşezată în faţă. Puneţi o perluţă de 6-8 mm pe prima sârmă, treceţi capătul sârmei peste ea şi suciţi-l bine peste sârmă pe cealaltă parte a perluţei. Prin aceasta, fixaţi perluţa, ca să nu cadă de pe sârmă. Apoi puneţi pe sârmă celelalte perluţe. Acum presaţi capătul sârmei cu perluţa fixată pe lumânare şi începeţi să răsuciţi sârma strâns în jurul lumânării, împărţind în acelaşi timp perluţele cu degetele pe spirala obţinută. Puteţi să şi încrucişaţi sârma pe alocuri, perluţele vor asigura fixarea inelelor pe lumânare. La final, suciţi capătul liber al sârmei pe lângă prima perluţă. Mai mutaţi perluţele pe lungimea sârmei şi gata.

ŞI SEARA PLĂCUTĂ POATE ÎNCEPE

Puneţi lumânările pe farfuriuţe de sticlă, pe care să picure ceara. Totuşi, din experienţă, vă spun că lumânările de calitate nu lasă deloc ceară dacă nu sunt ţinute în curent, însă fiţi atenţi ca acest lucru să nu se întâmple. Puteţi folosi pentru spirale şi sârmă argintie, însă cu cea neagră veţi obţine un efect decorativ mai frumos. Cu sârma mai groasă se lucrează mai greu şi de obicei păstrează îndoituri, dar asta îmi place la ea. Este important ca grosimea acesteia să corespundă grosimii orificiilor din perluţe. Puteţi desface spirala în susul lumânării sau să o împingeţi în josul lumânării. Atunci când lumânarea se apropie de sfârşit, îi scot de fiecare dată decoraţiunea, chiar dacă nici sârma, nici perluţele nu sunt afectate de căldură.

Iar dacă astăzi nu aveţi chef de creaţie, aruncaţi o privire în galerie şi în e-shop, unde avem pentru Dvs. o mulţime de lumânări şi sfeşnice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *