Lucru de mână primăvăratic pentru ouă

Perdele pentru ferestre primăvăratice
13.3.2019
Husele glamour
19.3.2019

Venirea primăverii este marcată de culori pământii şi tari deopotrivă. Aceasta aduce cu sine schimbări miraculoase, făcând ramurile să înflorească, insuflând viaţă pământului și răspândindu-se în toate colţurile naturii. Şi mai e ciripitul păsărilor.. Lăsaţi-vă inspirată şi croşetaţi-vă o pereche de învelitori „păsăreşti” pentru ouă, care vă vor ajuta să păstraţi micul dejun cald.

Acestea vor fi o joacă pentru cele dintre voi care au experienţă într-ale croşetatului – începătoarelor le vor ieşi de asemenea fără prea multe probleme. Aveţi nevoie doar de câteva resturi de fire de bumbac şi de cunoașterea tehnicii picioruşelor. Este important ca firele folosite să aibă aproximativ aceeaşi grosime.

DE CE VEŢI AVEA NEVOIE?

Pregătiţi următoarele pentru fiecare pasăre:

  • 2 ghemuri mici de fir din bumbac de nuanţe diferite
  • o croşetă de grosime medie
  • ac, aţă de culorile firului folosit şi foarfecă
  • floricele galbene din pâslă pentru decorat
  • 2 mărgeluţe negre
  • resturi mici din pâslă bleu

 

Fiecare învelitoare se va compune din fire de două nuanţe şi se va croşeta de sus în jos. Începeţi prin a face 5 ochiuri din aţa melanj, pe care să le legaţi în cerc printr-un ochi fix. Croşetaţi 7 ochiuri pe dos şi continuaţi să avansaţi cu rânduri în spirală. Începând cu cel de-al doilea rând, adăugaţi ochiuri (unui ochi din rândul anterior îi vor corespunde doi în rândul următor), însă trebuie să lucraţi cu atenţie, pentru ca lucrul să se lărgească treptat în mod simetric. Eu am folosit ca ajutor un ou în suport, controlând mereu câte ochiuri mai trebuie adăugate prin aşezarea lucrului pe acesta. Croşetaţi capul păsărelei din prima nuanţă până la aproximativ 7-8 rânduri. Sigilaţi ultimul rând într-un cerc – adică prindeţi ultimul ochi de primul cu ajutorul unui ochi fix, iar apoi tăiaţi aţa.

Legaţi firul de o singură culoare şi croşetaţi mai departe în spirală, lărgind lucrul în funcţie de ou. Mai croşetaţi încă 10 rânduri. Încheiaţi lucrul. Circumferinţa finală a învelitorii ar trebui să aibă circa 16-17 cm. Curăţaţi resturile de aţă.

Puţin deasupra îmbinării dintre cele două nuanţe coaseţi mărgeluţele pe post de ochişori, iar între aceştia coaseţi ciocul – un romb din pâslă.

Aripioarele vor fi din două lanţuri de ochiuri de circa 7 cm. Treceţi ambele capete prin corpul păsării şi coaseţi-le pe dinăuntru. Împodobiţi capul cu o floricică tăiată dintr-o bordură de pâslă cu flori (disponibile în galanterii – cu lăţimi de la 5 cm), eventual cu un nasture, o fundiţă sau orice alt ornament. Ghidaţi-vă după imaginea detaliată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *