Dulciuri instant sau cadouri din cămară

Săculeți cadou de Moș Nicolae
20.11.2020
Calendar de Advent pentru mici și mari
26.11.2020

Astăzi vă dau o idee de cadou pentru momentele când aveți foarte puțin timp pentru a pregăti ceva. Măsurați ingredientele pentru prăjituri, îndesați-le pe toate într-un borcan frumos și adăugați o etichetă cu o rețetă de familie, care este mai valoroasă decât orice cadou. În mod sigur va fi un cadou foarte apreciat.

 

Mai pe scurt – împărțiți proviziile! :o) Este un gest simpatic și prietenesc. Puteți da acest cadou din inimă cuiva pe care îl cunoașteți bine și vă este foarte drag. Ingredientele pentru prăjituri nu sunt ieftine și dacă obișnuiți să faceți vizite în timpul postului unor persoane cărora le place să facă prăjituri, sigur le veți face o mare bucurie.

Acum vă prezint o idee foarte rapidă, la care puteți adăuga rețetele dumneavoastră cele mai apreciate. Dar dacă aveți nevoie, adaug rețeta mea de fursecuri fragede, pentru care am pus ingredientele în doza din dreapta. Borcanul din mijloc conține un mix special pentru pâine, pe care l-am primit și eu de la prietena mea, Ana. Sunt foarte curioasă ce bunătate de pâine va ieși...

Și accesoriile de bucătărie sunt un cadou frumos de Crăciun. Sigur veți găsi la noi o mulțime de lucruri frumoase!

Cukrovi 2

FURSECURI FRAGEDE INSTANT

DOZĂ DREAPTA: FLUTURAȘI FRAGEZI CU CIOCOLATĂ

punem straturile în borcan de jos în sus

·        200 g făină de cozonac

·        90 g zahăr pudră, ambele cernute

·        coajă uscată de lămâie

·        50 g mix de nuci

·        biluțe de ciocolată albă și neagră pentru glazură

mai trebuie adăugate

·        1 gălbenuș

·        140 g unt

 

1. Scoatem ingredientele cu atenție pe o planșetă, separăm biluțele de ciocolată și nucile de restul ingredientelor.

2. Adăugăm alunele măcinate la ingredientele uscate și amestecăm bine totul. Formăm o adâncitură, în care punem gălbenușul de ou și untul tăiat cubulețe. Frământăm până când obținem un aluat omogen, pe care îl lăsăm să se odihnească la rece pentru o jumătate de oră.

3. Formăm cu sucitorul o foaie mai groasă și tăiem din ea forme de fluturași sau alte forme. Acestea se dau apoi la cuptorul preîncălzit la 175 °C pentru 8-10 minute.

4. Pregătim glazurile și înmuiem fursecurile răcite în ciocolată albă și neagră.

În această poză puteți vedea toate ingredientele de care aveți nevoie. O rețetă în care măsurați cu cana va fi ideală, pentru că în acest fel puteți măsura cantitățile de ingrediente foarte ușor. Puteți alege și o rețetă cu ingrediente mai speciale – straturile din borcan vor crea o imagine mai frumoasă. Important este să nu amestecați ingredientele, astfel straturile vor putea fi separate pentru preparare – de exemplu, la această rețetă, nucile trebuie măcinate (deci bucătăreasa sau bucătarul vor intra puțin în rolul Cenușăresei). Este important să specificați și ingredientele umede în rețeta anexată – lapte, ulei, ouă ș.a. Acestea nu se pot adăuga în borcan.

Tot ce vă mai rămâne acum este să finisați modul de prezentare al borcanului, ca să arate ca un cadou. Legați de el o formă de decupat prăjiturele, poate niște forme pentru brioșe, pe scurt, orice completează aspectul de cadou. Puteți adăuga și un borcănel de gem din producția proprie, o lămâie bio a cărei coajă poate fi adăugată în prăjitură sau orice se poate adăuga listei de ingrediente. Cu cât ideea este mai glumeață, cu atât mai bine. Cea mai bună parte a acestui cadou este elementul de surpriză – oare ce va ieși din acest amestec?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *