Crochete cu parmezan şi salată cu dressing cu muştar

Cuverturi pentru un dormitor ordonat
11.3.2020
Primăvară în pantofi
17.3.2020

Aparatul de făcut gogoşi Clatronic a gătit frumos trei feluri de deserturi, iar acum ne mai rămâne să-l încercăm cu aluaturi sărate. Primăvara ne bate la uşă, iar în bucătărie ne orientăm spre trufandale. Iar o salată cu crochete de brânză nu ne va da mult de lucru.

V-am prezentat deja într-un video aparatul de făcut gogoşi (îl puteţi viziona AICI). Toate au ieşit bine, am testat două reţete diferite, din care au rezultat gogoşi, brioşe şi biluţele pentru cake pops. Iar ultimele biluţe menţionate m-au inspirat să încerc şi un aluat sărat în aparatul electric.

Biluţele sunt desăvârşite. Sunt puţin mai mari decât crochetele obişnuite din aluat de cartofi. Acelea îmi plac foarte mult, însă pentru însoţirea salatei pe care o pregătesc cu multă poftă primăvara, am conceput un aluat cu adaos de parmezan. Bineînţeles, atunci când apare o reţetă nouă, nu ştiţi cum va ieşi la început, mai ales atunci când lucraţi şi cu un aparat pe care nu îl cunoaşteţi atât de bine. Mi-a fost teamă că îl voi deschide şi crochetele nu vor fi umflate sau poate arse din cauza brânzei topite. Au ieşit aşa cum le vedeţi în poză. Au fost senzaţionale. Cred sincer că aparatul de gogoşi va aduce o doză bună de inspiraţie în orice bucătărie. Îl puteţ folosi pentru cele mai diferite tipuri de aluaturi. Încercaţi-l cu încredere.

003

SALATĂ CU DRESSING ŞI CROCHETE CU BRÂNZĂ

Pregătire crochete:  20 minute + coacere * Obţineţi: 54 crochete

Aluat

250 g făină tip 550

3 linguriţe praf de copt bio

30 g parmezan ras fin

2 ouă

3 linguri ulei de floarea soarelui

sare

150 g smântână acrişoară 18%

200 ml lapte gras

ulei pentru ungerea formei

Dressing

2 linguriţe miere

2 linguri muştar Dijon

3 linguri ulei de măsline

lămâie după gust

sare şi piper proaspăt măcinat

Salată - 1 porţie

salată ruptă sau tăiată în bucăţi/fâşii

un pumn amestec frunze de salată

1-2 ouă fierte tari

½ sfeclă roşie mică, fiartă şi tăiată în felii subţiri

câteva feliuţe de castravete

brânză feta sau alt tip de brânză mai tare

pătrunjel pentru decorat

1. Amestecaţi ingredientele uscate pentru aluat, adăugaţi-le apoi pe toate celelalte şi bateţi cu un tel până obţineţi un aluat mai tare; nu uitaţi să adăugaţi sarea.

2. Porniţi aparatul, ungeţi forma cu ulei şi după ce se încălzeşte puţin, turnaţi aluat până la nivelul formei. Nu puneţi mai mult aluat şi nici mai puţin, dacă nu puneţi suficient aluat, biluţele nu vor ieşi bine (după prima porţie veţi vedea exact cât aluat trebuie să puneţi). Puneţi capacul şi coaceţi exact 7 minute.

3. Scoateţi din formă biluţele fierbinţi şi puneţi-le pe o farfurie, unele lângă altele. Nu le puneţi una peste alta, forma lor s-ar putea strica, deoarece aluatul este foarte aerat. Repetaţi procedeul dinainte până la terminarea aluatului. Veţi umple aparatul cam de 5 ori.

4. În perioada de timp cât se coc crochetele, bateţi dressingul pentru salată şi pregătiţi salata proaspătă în farfurii adânci, sfecla tăiată în felii subţiri, adăugaţi ouăle fierte tari tăiate în jumătate şi bucăţele de brânză.

Serviţi cu crochetele calde, iar peste salată turnaţi dressingul şi presăraţi ierburi aromatice proaspete.

 

Aluatul obţinut este mai gros (aici încerc să îmi dau seama de cât parmezan este nevoie, iar în prima tură am fost mai precaută). Ungeţi puţin forma aparatului cu ulei, iar cu ajutorul unei linguriţe umpleţi fiecare adâncitură până la margine. Forma este încă rece pentru sesiunea foto, din acest motiv mi-am permis să pun linguriţa pe aparat. Nu încercaţi acest lucru pe forma încinsă. Apoi merge totul strună. La a doua umplere, am pus aluatul la fix (vezi reţeta) şi, în final, am obţinut 54 de crochete. Au ajuns cu prisosinţă la salată.

Este distractiv să coaceţi crochete. Fiecare coacere durează 7 minute, merg rapid. Biluţele sunt uşor poroase şi foarte aerate pe interior. Sunt cel mai bune consumate calde. Suprafaţa este mai deschisă la culoare decât cea a biluţelor din aluat dulce, la acestea şi zahărul şi-a jucat rolul său. Este nemaipomenit că aluatul nu este uleios, aşa că nu trebuie să lăsaţi crochetele pe şerveţele de hârtie, la fel ca în cazul crochetelor prăjite. Nu spun că garnitura salatei este una dietetică, însă completează de minune salata cu sfeclă roşie şi dressing cu muştar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *