Vază de iarnă dintr-un pahar

Lichior de nuga pentru anul nou
8.1.2020
Medicament din morcovi contra tusei productive
14.1.2020

Lucrurile obişnuite pot aduce mari bucurii. Mai ales când nu vă costă aproape nimic, decât puţin din timpul Dvs.

Iubesc mult materialele naturale şi le prefer pentru decoraţiunile din casă. Mi-am adus aminte de o vază pe care mi-a făcut-o mai demult soţul meu. Era înaltă şi robustă; dar, de această dată, mi-am făcut-o singură din crenguţe de culoare deschisă de mesteacăn. Nu îmi mai amintesc dacă a fost ceva simplu sau nu, doar că între crenguţe era ascuns un borcan de la castraveţi muraţi. Aşa că am plecat să căutăm crenguţe.

Va trebui să curăţaţi şi să tăiaţi în bucăţi inegale crengile găsite. Pentru a pune vaza în valoare, am pregătit statica argintie si mov (statici, limonium), care va rezista bine până la primăvară. Deoarece vaza este mai mică, între crenguţe a încăput doar un pahar înalt şi îngust. Această formă este ideală.

Vaza are înălţimea medie de 24 cm şi a necesitat o cantitate destul de mare de crenguţe secţionate. Am folosit în total 23 de bucăţi, dar depinde şi de diametrul crenguţelor. Pregătiţi-vă următoarele:

cam 8 crengi lungi de 60-70 cm

un pahar înalt cu diametrul de 6 cm

elastic de croitorie

sfoară decorativă mai lată

panglică lată de iută

lipici la tub

o pilă

un burete de bucătărie

Înlăturaţi lăstarele de pe crengi, apoi frecaţi-le bine cu apă şi un burete de bucătărie (recunosc că nici eu nu am mai spălat niciodată crengi de copac :) ). Lăsaţi-le să se usuce, apoi tăiaţi-le în bucăţi cu lungimi între 20 şi 25 cm.

ARANJAMENT CIRCULAR DIN CRENGUŢE

Pentru ca sticla să nu strălucească printre crenguţe, am aplicat lipici pe pahar şi am lipit pe el pangica de iută. Apoi am început să aşez crenguţele în jurul paharului, ţinându-le fixate cu ajutorul a două bucăţi de elastic. După ce închideam cercul, crengile îmi alunecau de fiecare dată şi nu obţineam rezultatul dorit. Însă soţul meu a găsit soluţia. M-a sfătuit să aranjez crenguţele pe mai multe straturi, pur şi simplu să le îngrămădesc unele peste altele. A făcut un buchet de crengi, pe care l-a legat cu elastic în partea inferioară. Apoi a îndreptat partea de jos bătând-o de câteva ori pe masă, după care am împins paharul între crengile desfăcute. Ne-a cam încurcat învelişul de iută al paharului. Însă dacă aveţi destule crenguţe, paharul nu se va vedea şi nu mai aveţi nevoie de panglica de iută.

ASCUNDEŢI ELASTICUL

La final aranjaţi crenguţele pe verticală şi acoperiţi elasticul cu o panglică. Mai adăugaţi o legătură cu sfoară, ca să fixaţi crenguţele şi mai sus. Veţi obţine rezultatul dorit, însă trebuie să lucraţi cu atenţie. Aspectul acela aleator şi puţin neglijent creează cel mai bun efect, iar vaza arată de parcă abia se ţine laolaltă. Însă o veţi putea muta fără probleme, aşa că adăugaţi-i câteva flori care vă plac.

Dacă mergeţi în natură în weekend, uitaţi-vă după crenguţe de mesteacăn – chiar merită să faceţi această vază. Nu vă veţi descurca fără ajutor bărbătesc, însă vă veţi bucura de o creaţie în echipă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *