Trei deserturi din aparatul de făcut gogoşi clatronic + video

5 piese de mobilier mici cu importanță maximă
25.6.2019
Gheaţă pisată cu pepene roşu
10.7.2019

Veţi găsi pe piaţă multe tipuri de aparate de copt deserturi. Însă foarte puţine dintre ele au forme de schimb pentru tipuri diferite de deserturi. Acest ajutor violet pentru gospodărie vă va coace în câteva minute gogoşi, brioşe şi cake pops – prăjiturele pe băţ, care-i încântă pe copii.

Este un lucru minunat să aveţi posibilitatea de a face acasă ceva bun şi rapid pentru micul dejun. De exemplu, gogoşile se coc în doar câteva minute, şi aşa aparatul stă chiar pe masă, unde o persoană o umple cu aluat, în timp ce restul familiei savurează gogoşile proaspăt scoase din acesta cu gem, compot sau creme preparate rapid pe bază de iaurt sau mascarpone. Aveţi nevoie de o jumătate de oră pentru pregătire şi preparare. Aşadar, să începem...

 

TESTĂM APARATUL DE GOGOŞI CLATRONIC CPM 3529

Cuptorul electric este ideal pentru prepararea gustărilor dulci. Aparatul este prevăzut cu 3 seturi de forme de copt antiaderente – pentru prăjiturele mici şi rotunde, gogoşi şi brioşe. Ajunge să turnaţi aluat în formele alese, să închideţi aparatul şi să lăsaţi desertul la copt atât cât este nevoie. Aparatul are mâner izolat termic şi protecţie împotriva supraîncălzirii. În cutie veţi mai găsi 50 beţe pentru cake pops (prăjiturele rotunde pe băţ). Putere: 700 W, dimensiuni: 21 × 12 × 26,5 cm.

 

clatro

ALUAT PENTRU GOGOŞI ŞI BRIOŞE

Pregătire: 15 minute * Obţineţi: 42 buc gogoşi şi 25 buc brioşe

Gogoşi

• 260 g făină de bună calitate

• 1 praf de copt bio

• 130 g zahăr brun

• 1 zahăr vanilat

• 3 ou

• 250 ml smântână 12%

• 3 lingură ulei de floarea soarelui

• 1 lingură rom

Brioşe

• 300 g făină 650

• 2 linguriţe praf de copt

• 1 linguriţă sifon

• 80 g zahăr

• un praf de sare

• 2 ouă

• 250 ml lapte

• 150 g grăsime topită şi răcită

 

1. Amestecaţi ingredientele uscate într-un castron, faceţi o adâncitură, spargeţi oul/ouăle în aceasta, apoi adăugaţi smântâna sau laptele, grăsimea şi restul ingredientelor.

2. Pentru gogoşi va ieşi un aluat mai moale, care poate fi amestecat cu o lingură de lemn, însă pentru brioşe, aluatul va fi mai tare, aşadar este mai bine să folosiţi un mixer de mână pentru a-l amesteca bine. Lăsaţi aluatul să ia în volum la temperatura camerei şi, între timp, pregătiţi-vă formele pentru aparat.

3. Ungeţi formele cu puţin ulei şi lăsaţi-le să se încălzească pentru câteva momente. Umpleţi imediat forma de jos cu aluat până la 1 mm sub margine. Lucraţi repede, în forma caldă aluatul începe să crească imediat. Adânciturile formei trebuie să fie umplute pentru ca aluatul să crească în forma de sus a formei şi să aibă contact astfel cu căldura. Aici este nevoie de exerciţiu, deoarece, dacă forma de jos nu va fi plină, în partea de sus, prăjiturile vor fi plate şi parcă neterminate. Dacă, dimpotrivă, veţi pune prea mult aluat, acesta va curge în jurul formelor şi poate chiar să ridice capacul! Se recomandă să scoateţi aparatul din priză între două ture, să umpleţi repede forma încinsă din nou, să-l porniţi din nou şi să continuaţi.

4. Rezistaţi tentaţiei de a deschide aparatul şi lăsaţi la copt – gogoşile pentr 6 minute, brioşele pentru 12 minute. Apoi ridicaţi capacul cu atenţie şi scoateţi afară fiecare prăjitură cu o spatulă de silicon (ca să nu zgâriaţi din greşeală suprafaţa antiaderentă). Lăsaţi-le la răcit pe un grilaj şi nu le puneţi una peste alta, ca să nu se deformeze, deoarece vor fi foarte pufoase.

Decoraţi deserturile după gust cu glazuri, ciocolată, caramel, gem sau altele. Gogoşile sunt bune doar pudrate cu zahăr cu ghimbir sau scorţişoară, aluatul pentru brioşe nu conţine cacao şi este foarte puţin îndulcit, aşa că puteţi decora brioşele cu cremă de cupcakes.

 

NOTĂ: În cartea de instrucţiuni a aparatului de făcut gogoşi veţi găsi reţete pentru toate tipurile de deserturi pe care le puteţi pregăti în acesta (pag. 35). Am folosit doar reţeta pentru brioşe, pentru gogoşi şi cake pops am folosit reţetele mele testate, astfel veţi avea mai multe variante. În reţeta originală pentru brioşe se utilizează ciocolată, dar am exclus-o, pentru că am vrut să văd cum arată după coacere prăjiturile de culoare deschisă. Bineînţeles, puteţi prepara şi reţete sărate – am să vi le prezint şi pe acestea în curând,la fel şi câteva metode de decorare a gogoşilor cu glazuri.

PRODUCĂTORII RECOMANDĂ: Înainte de prima utilizare, aparatul trebuie “copt” astfel: ungeţi un set de forme şi fixaţi-le pe aparat. Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă dreaptă şi porniţi-l fără umpluturi pentru 10 minute. Elementele de încălzire din bază şi capac se vor încinge, emanând un miros clasic de metal încins. Apoi aerisiţi bine aparatul şi lăsaţi-l să se răcească. Pregătiţi aluatul pentru prima coacere – cea de testare. Coaceţi primele două ture, dar nu le consumaţi. Apoi continuaţi cu coacerea prăjiturilor pentru consum.

SFAT PREŢIOS: Pentru a obţine o prăjitură pufoasă, este bine să adăugaţi şi puţin sifon, aşadar înlocuiţi o linguriţă de praf de copt cu una de sifon.

 

Cu drag,

Jana

În următorul video puteţi vedea cum funcţionează aparatul şi întregul proces al coacerii gogoşilor. Acelaşi procedeu se aplică şi în cazul celorlalte prăjituri.

SĂ CONCLUZIONĂM

Susţin forma de făcut gogoşi, pentru că sunt obişnuită să prepar acest desert în mai multe moduri. Forma pentru brioşe a fost o surpriză plăcută – toate brioşele s-au copt foarte bine. Cu aparatul se lucrează foarte uşor, apreciez faptul că este mic şi nu ocupă mult spaţiu pe masă. Culoarea, care iese frumos în evidenţă în bucătărie, este un bonus. La coacerea brioşelor, aparatul atinge cea mai înaltă temperatură, deci recomand să deschideţi capacul cu ajutorul unei mănuşi de bucătărie sau a unui prosop de bucătărie – conţinutul este foarte fierbinte. Am fost mulţumiţă de cum a decurs tot procesul coacerii, în video veţi vedea, ca de obicei, toate momentele importante.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *