Tortulețe Stracciatella fără coacere

Flummery de ciocolată cu zmeură
4.8.2021
Husele elastice în casele noastre
11.8.2021

Vara continuă cu temperaturi ridicate și orice vine din frigider sau congelator este binevenit. Bucurați-vă de un desert rece.

În primul rând, am de făcut o precizare referitor la desertul pregătit într-o tavă încăpătoare (de dimensiuni potrivite și pentru frigider), și anume că denumirea sa ne poate duce cu gândul la un fel de mâncare caldă, potrivită pentru iarnă. Stracciatella este și numele unei supe tradiționale și sățioase care se pregătea încă din vremea vechii Rome. Aceasta conține ouă, parmezan ras și nucșoară. Dar să lăsăm supele calde! Totuși, majoritatea dintre noi ne gândim la înghețata delicioasă cu smântână cu aromă de vanilie și adaos de fulgi de ciocolată care o completează cu o textură crocantă.

Și așa am ajuns la ciocolata mult așteptată pe care am turnat-o în blatul din firimituri și am adăugat-o în baza cremoasă de tip Cheesecake. Rezultatul este un deliciu cu gust de smântână, ușor și fin, cu bucățele de ciocolată rece. Iar pentru ca blatul necopt să fie mai ușor, am înlocuit baza clasică din biscuiți cu turtițe integrale din porumb expandat. Este o schimbare binevenită, cu un gust surprinzător de bun. 

Pregătire: 35 de minute * Cantitate: o tavă de dimensiunile 36 × 27 cm

Blat

  • 120 g turtițe integrale de porumb cu orez expandat sau alt tip pe care îl preferați
  • 250 g ciocolată de topit + 100 g unt și 5 linguri apă fierbinte

Cremă

  • 250 ml smântână, 30%
  • 50 g gelatină praf pentru tort
  • 500 g brânză dulce grasă de la frigider
  • 150 ml iaurt alb, 10% grăsime
  • 100 g zahăr pudră cernut
  • 150 g ciocolată cu conținut de cacao peste 74%, tocată
  1. Zdrobiți turtițele într-un castron cu un sucitor sau mixați-le grosier. Topiți ciocolata în baie marină, încorporați untul până la topirea completă, apoi adăugați apa clocotită. Turnați glazura în castronul cu firimiturile din turtițe și amestecați rapid până la omogenizarea amestecului.
  2. Tapetați tava cu folie alimentară, adăugați compoziția și presați-o bine cu o lingură până este bine nivelată. Introduceți în frigider.
  3. Bateți smântâna și lăsați-o deoparte. Puneți într-un castronel gelatina pentru tort, adăugați 100 ml de apă călduță (nu rece) și amestecați repede cu un tel timp de 15 secunde. În continuare lucrați rapid.
  4. Puneți brânza dulce, iaurtul și zahărul într-un castron mai mare și amestecați ușor. Încorporați gelatina lichidă în bază cu telul și, imediat ce crema de brânză începe să se închege, amestecați în ea și smântâna bătută, apoi bucățelele de ciocolată până la omogenizare.
  5. Adăugați crema peste blatul ușor întărit, nivelați cu o spatulă și păstrați în frigider până a doua zi.

Decorați feliile cu zmeură proaspătă și bucățele de ciocolată rasă.

Baza din ciocolată și orez expandat este ușoară, gustoasă și mai puțin calorică decât clasicii biscuiți. Va trebui să luați în considerare că se va fărâmița mai ușor la tăiere, dar asta nu ne deranjează. Adăugați firimiturile căzute pe lângă porții, alături de fructe proaspete - se vor asemăna puțin la gust cu alunele. Dacă preferați gustul tradițional de cheesecake, faceți blatul din biscuiți normali și unt.

Crema se va lega frumos chiar sub ochii voștri. Dacă alegeți o tavă mai mică decât a mea, tortulețele vor ieși mai înalte. După ce s-a răcit bine, prăjitura va fi ușor de feliat. Adăugați câteva fructe proaspete de zmeură și bucurați-vă de vară!

Încă o variație excelentă – dacă vreau să impresionez, folosesc o cantitate dublă de ciocolată amăruie cu gust de zmeură pentru cremă :o) Dacă aștept un număr mai mare de musafiri, pregătesc prăjitura într-o tavă mai adâncă. Este cel mai rapid mod de a obține un număr mai mare de porții. De asemenea, feliile seamănă mai bine cu niște tortulețe și fiecare musafir are sentimentul că primește propriul tortuleț pregătit special pentru el. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *