Tort trufă pentru Anul Nou

Buchețel rapid cu vâsc pentru noroc
23.12.2020
Huse antibacteriene Sanitized
6.1.2021

Sărbătoriți venirea Anului Nou cu un tort delicios de ciocolată! Veți fi uimiți cât de ușor este să-l pregătiți!

 

Trufele sunt de fapt o cremă de ciocolată mai groasă, cunoscute sub denumirea de praline belgiene, cu ciocolată belgiană cu lapte sau neagră și ciocolată cu aromă de portocale. Dacă vă numărați printre iubitorii acestor mici delicii învelite în cacao, care la căldură se topesc în palmă, atunci sigur veți ceda în fața acestui tort, așa cum am făcut-o și eu. Închipuiți-vă că aveți în fața voastră o piramidă de trufe :o) În familia noastră, acesta este unul dintre cele mai iubite torturi. Și nu doar datorită gustului fantastic, dar și datorită preparării sale rapide.

 

Îmi face o deosebită plăcere să vă dedic acest tort vouă, tuturor cititorilor blogului nostru și clienților acestui magazin, care au fost alături de noi în tot acest an mai deosebit, care ne-a adus și beneficii cum ar fi timp pentru decorarea casei, împachetarea cadourilor pentru familie și prepararea unor feluri bune de mâncare. Credem sincer că anul următor va fi mai bun, iar echipa deDoma vă dorește multă sănătate și confort în case!

Dort 2

TORT TRUFĂ CU AROMĂ DE PORTOCALE

Pregătire: în total, o oră (în mod ideal, împărțiți-vă treaba pe două zile) * Cantitate: un tort cu diametrul de 22-24 cm

 

Blat

·        3 ouă M

·        100 g zahăr brun

·        100 ml ulei de floarea soarelui

·        un plic de zahăr vanilat

·        3 plicuri a câte 45 g de budincă de ciocolată

·        2 lingurițe rase praf de copt bio

Cremă de trufe

·        ½ l smântână 33%

·        300 g ciocolată fierbinte, conținut cacao 70%

·        3 linguri lichior de portocale Cointreau, eventual rom de calitate

·        100 g coajă de portocală confiată

·        cacao de presărat deasupra

 

1. Bateți cu mixerul ouăle cu tot zahărul până când obțineți o spumă bogată. Apoi amestecați manual uleiul, praful de budincă și praful de copt. Tapetați cu hârtie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 22 cm, turnați aluatul în ea și coaceți-l timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 °C. Lăsați blatul la răcit.

2. Între timp, pregătiți-vă baza de ciocolată. Turnați smântâna într-o cratiță și adăugați ciocolata ruptă în bucăți cât mai mici. Încălziți la foc mic și amestecați încontinuu până când ciocolata se topește complet. În momentul în care amestecul începe să se îngroașe, luați cratița de pe foc și lăsați-o la răcit.

3. Scoateți miezul blatului răcit complet așa cum vedeți în poza de mai jos, astfel încât să păstrați margini de 2 cm lățime, la fel și înălțimea bazei. Eu folosesc o farfurie pentru trasarea marginilor cu cuțitul. Sfărâmați bucățelele scoase din blat cu degetele până obțineți firimituri mărunte și aerisite.

4. Bateți scurt crema de ciocolată cu mixerul, apoi adăugați în ea lichiorul și coaja de portocală și amestecați manual. La final, amestecați în cremă mai mult de jumătate din firimiturile de blat, restul îl păstrați pentru a le presăra deasupra cremei.

5. Formați un dom din cremă deasupra blatului, nivelați-l cu o spatulă și presărați restul de firimituri deasupra. Pudrați suprafața cu cacao și puneți tortul în frigider pentru minim 2 ore.

Obișnuiesc să îmi pregătesc blaturile de tort cu o zi înainte să le umplu cu cremă. Astfel dispare sentimentul că prepararea tortului dă multă treabă, iar blatul este perfect răcit și se „așază”. Atunci când pregătesc blatul pentru acest tort, îmi pregătesc și baza cremei de trufe, pe care o las să se odihnească și să se răcească bine până a doua zi. Folosiți o farfurie și trasați conturul ei cu un cuțit, iar apoi scoateți bucățile de blat cu ajutorul unei linguri sau al unui cuțit bont. Puneți deoparte toate bucățile de blat, pentru că le veți folosi mai târziu. Să nu credeți că veți arunca vreo bucățică din tort.

Firimiturile de blat vor dispărea în crema de ciocolată, iar restul lor va fi perfect pentru decorarea tortului. Când formați domul cu crema de trufe, asigurați-vă că umple perfect blatul sculptat în avans, apoi nivelați bine cu o spatulă ca să fie rotund. Crema este tare și nu se varsă, veți lucra bine cu ea. La final, presărați restul de firimituri deasupra și pudrați suprafața cu cacao cernută în avans. Acum trebuie doar să aveți răbdare până când tortul se va întări în frigider, ca să-l puteți felia cât mai ușor.

Tăiați felii din tort cât este rece, dar apoi este bine să așteptați să se încălzească puțin ca să-l savurați, pentru că astfel ciocolata cu lichior și coajă de portocală își combină aromele în mod plăcut. Nu vă temeți, tortul va rămâne tare, așa că îl puteți servi fără grijă!

Poftă bună și un An Nou fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *