Sfeșnice de primăvară

Vedeta camerei de zi
10.4.2019
Clătite groase în formă de fluturaş
16.4.2019

Pentru a crea un sfeșnic frumos, aveți nevoie de un castron frumos din sticlă, o lumânare plutitoare și câteva plante cu flori mărunte, ca zambilele. La aranjarea florilor, lăsați-vă ghidată de fantezie și plantele pe care le aveți la dispoziție.

Până să plecați în vacanța de primăvară, creați-vă o atmosferă frumoasă într-o seară petrecută acasă. Pentru sfeșnicele de primăvară am ales castronele cu suprafața opacă, iar în apă am așezat lumânări plutitoare. Le cunoașteți?

MATERIALE NECESARE

Am fost inspirată chiar de castronele pentru a face aceste sfeșnice. Sunt relativ adânci, ceea ce le face perfecte pentru acest scop. Pregătiți-vă și următoarele materiale:

  • o tavă îngustă
  • un pumn de mușchi ornamental
  • 2 lumânări plutitoare într-o culoare potrivită cu cea a florilor alese
  • frunze de zambilă, eventual rămurele mici ș.a.
  • plante cu flori mici – kalanchoe, ghiocei, violete…
  • foarfecă

Aranjamentul este foarte simplu, așa că procedați conform imaginii următoare. La aranjarea plantelor, lăsați-vă ghidată de fantezie și de plantele pe care le aveți la dispoziție.

LUMÂNĂRI PLUTITOARE

De obicei veți găsi de import din Olanda, în florării mai mari, hipermarketuri sau magazinele de bricolaj. Lumânările plutesc frumos, dar dacă le veți înconjura de plante, trebuie să le fixați puțin – aceasta înseamnă să le limitați mișcarea, ca să nu ajungă între acestea. La aceasta am folosit frunzele unei zambile trecute. Dacă vreau să folosesc niște flori pentru micile mele aranjamente, folosesc mereu floricelele care sunt deja aproape de punctul de a se ofili. La fel se întâmpla și în cazul buchețelului roz de kalanchoe de la geam.

Casa mi se pare tristă fără flori. Și neavând posibilitatea să am mereu vaza plină cu trandafiri proaspeți, îmi ajunge o bucățică mică de natură adusă de pe afară sau profit de florile care sunt pe cale de a se ofili pe plantele de cameră. Apoi mai lucrez cu ce găasesc prin bucătărie – un castronel, un pahar, ca să creez o atmosferă frumoasă cu aranjamentul de pe masă. De Paști puteți include în aranjament și ouă albe sau colorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *