Șervețel cu trandafir

Lumânări decorate cu perluţe
31.1.2020
Twister quiche
7.2.2020

O mică idee pentru o masă cu aer de ocazie specială - pentru momentele când dorim să ne arătăm afecțiunea, să sărbătorim o aniversare personală sau chiar să ne recunoaștem dragostea.

Astfel am ajuns cu gândul la Sf. Valentin, care este sărbătorit în fiecare an de cuplurile de îndrăgostiți din întreaga lume. Multe persoane nu doresc să adere la această sărbătoare, deoarece preferă varianta tradițională a sărbătorii Dragobetelui. Dar orice variantă ați alege, cred că aceste sărbători reprezintă ocazii bune să fim drăguți unii cu alții.

Aranjamentul mesei este desăvârșit de șervetele ce încoronează porțelanul. Iar dacă masa este pusă doar pentru două persoane, seara începe să capete un aer cu totul deosebit…

MATERIALE NECESARE

Șervetele din pânză subțire sunt mai flexibile, însă trebuie să le apretați puțin și să le călcați bine. Eu m-am sustras cu succes apretării șervetelor, deoarece mi-am cumpărat șervete cu o structură mai tare, cu care se lucrează foarte bine. Pregătiți-vă următoarele:

şervete textile clasice

panglică decorativă cu puncte, lată de 1 cm

un buchet de trandafiri roșii

un cârlig de rufe normal, pentru ajutor

Împăturiți șervetul în două, ca să obţineţi un pătrat și călcați bine marginile. 

Întoarceți pătratul cu colţurile libere în sus, apoi îndoiţi în jos colţul de sus pentru a obține un triunghi. Întoarceți pătratul pe cealaltă parte, păstrând triunghiul îndoit şi călcat dedesubt.

Acum îndoiţi cele două colţuri opuse unul peste altul – vezi imaginea. Nu mai trebuie să călcaţi nimic, lăsaţi marginea puţin umflată.

Şi asta e tot; acum nu mai trebuie decât să întoarceţi şervetul spre partea din spate ca să formaţi un cerc, aşezând marginile una peste alta, apoi fixaţi-le cu ajutorul cârligului de rufe. Pregătiţi-vă panglica.

Treceţi panglica în jurul şervetului şi legaţi-o într-o fundă. Marginile întoarse vor crea un buzunar în care puteţi pune o felicitare, un cadou mic sau chiar un trandafir.

Şervetul va deveni un cilindru care va sta frumos pe farfurie. Iar pe marginea mesei puteţi pune o vază mică pentru trandafiri, ca să nu se ofilească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *