Şervete

Huse bielastice alunei
6.12.2018
Turtă dulce de crăciun cu coajă de portocală
11.12.2018

În fiecare an îmi place să decorez cu ceva nou masa din seara de Ajunul Crăciunului. Acest lucru îmi aduce o mare bucurie şi încerc de fiecare dată să-mi surprind familia. Mă gândesc că, dacă tot mă pregătesc atât pentru această seară, puţină creativitate nu-mi mai poate da multe bătăi de cap în plus. Îmi pregătesc totul dinainte, dar nu fac decoraţiuni care să-mi dea mult de lucru. Caut mereu idei care îmi permit să obţin decoraţiuni funcţionale cu minim de efort.

O masă cu atmosferă de sărbătoare poate avea ca punct de plecare un simbol. Apoi totul poate fi potrivit acestuia. De exemplu, anul trecut, pe masa noastră au domnit stelele. De la lumânările de Advent şi decorul şervetelor până la forma prăjiturelelor de pe masă. Există foarte multe teme dintre care puteţi alege. Decorarea poate pleca, de exemplu, de la Steaua magilor, în alb, sau în nuaţa clasică de roşu aprins, de la materialele naturale şi rustice, fetru (un material perfect pentru modelat), teme pentru copii sau aerul elegant impus de auriu. Aveţi de unde alege după pofta inimii. Dacă vă hotărâţi să rămâneţi la tonurile aurii, veţi obţine rezultate foarte frumoase. Şi nu trebuie să căutaţi nimic deosebit. Pentru ca masa să strălucească frumos în nuanţe de auriu, confecţionaţi inele romantice pentru şervete cu aripi de îngeri, completându-le cu vâsc şi lumânări aurii.

DE CE AVEŢI NEVOIE?

Cel mai des mă folosesc de hârtie şi materiale obişnuite. Însă îmi place ca decoraţiunile să fie rezistente în timp şi practice. Aşa că mă folosesc de ajutoare care mă ajută sa-mi ating acest scop. Printre acestea se află la loc de cinste folia autoadezivă, care ajută la întărirea hârtiei normale de împachetat cadouri. Pentru 6 inele aveţi nevoie de:

  • hârtie aurie de împachetat cadouri
  • o bucată de folie autoadezivă albă (eu am folosit transparentă), însă puteţi folosi şi resturi de tapet ş.a.
  • 130 cm panglică de rafie cu lurex, lăţime 3,5 cm
  • 6 cutiuţe metalice de la pastă de tomate cu diametrul de 5,5 cm
  • deschizător de conserve, care nu face zimţi
  • sfoară aurie pentru legat
  • lipici în pistol de lipit

Pentru aripi folosiţi hârtie aurie şi folie albă sau transparentă pentru întărirea părţii inferioare. La început, confecţionaţi-vă un şablon din hârtie obişnuită. Aripile au lăţimea de 20,5 cm şi înălţimea de 9 cm. Le puteţi desena dupa fotografie, apoi să le măriţi. Apoi aplicaţi şablonul pe dosul hârtiei de împachetat şi tăiaţi cu atenţie. Desprindeţi hârtia de pe folia autoadezivă şi aplicaţi aripile pe aceasta. Apoi tăiaţi şi folia după forma acestora. Aripile vor fi tari, elastice şi datorită foliei, nu se vor îndoi.

Îndepărtaţi capacul şi baza cutiuţelor metalice curăţate în prealabil, corectând cu un ciocan mic eventualele îndoituri. Înveliţi cerculeţele obţinute cu panglică aurie de aceeaşi lăţime, cosând marginile la spate. Legaţi cu sfoară pe mijloc. Apoi totul se asamblează cu ajutorul lipiciului sau cu bandă dublu adezivă. Lipiţi aripile pe cusătura benzii. Este foarte uşor.

În timpul zilei, tonurile aurii nu impresionează prea mult şi nu mizez mult pe ele. Însă seara, în lumina lumânărilor, transformă atmosfera într-una de basm. Dacă aveţi posibilitatea să completaţi masa cu nuanţa fildeşului, şervete de culoarea untului cu model satinat şi sticlă de calitate, sigur veţi obţine un decor special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *