Sandvișuri toast supraetajate

Tiramisu delicios fără ouă
21.1.2021
Blăniță moale pentru orice interior
28.1.2021

Am învățat această șmecherie la o întâlnire de familie. Am fost servită cu un sandviș foarte frumos, deasupra căruia era un strat subțire de gelatină. Sandvișurile erau aspectuoase și gustoase. Îmi place să lucrez cu gelatină, așa că am profitat de această ocazie pentru a pregăti niște sandvișuri toast pentru care am folosit forma specială cu piston.

 

Mă bucur de fiecare dată când pot servi o mâncare altfel decât în modul obișnuit. Și apreciez când treaba merge ca pe roate. Trebuie să recunosc că îmi displace să fac sandvișuri. Atât de mult, încât soțul meu se oferă de bunăvoie să le facă el, chiar dacă nu se ocupă de pregătirea mesei de obicei. Abia aștept să văd dacă această activitate îmi va face mai multă plăcere…

TESTĂM FORMA ROTUNDĂ CU PISTON



Este vorba despre o formă rotundă și rezistentă din inox, în care intră un piston, adică un căpăcel simplu cu mâner, care permite împingerea conținutului înspre afară. O voi încerca pentru a pregăti un aperitiv sărat din pâine toast. Am nevoie de ceva mai multă convingere, pentru că, să fiu sinceră, ideea unor tortulețe mici rotunde este mult mai tentantă. Mai ales vara vor fi excelente în combinație cu fructe proaspete.

Mai întâi, pregătesc cremele preferate de întins pe pâine, ale căror rețete sunt păstrate pentru ocazii speciale în familia noastră. Niște sandvișuri toast în mai multe straturi ar putea fi apreciate. Îmi pregătesc gustările în avans (înainte să vină musafirii) și peste decor adaug un strat de gelatină transparentă, pentru a păstra prospețimea legumelor și a celorlalte ingrediente.


FELIUȚE SUBȚIRI Deoarece sandvișurile toast se compun din mai multe straturi, alternez pâinea albă cu cea neagră, ca să obțin straturi de culori diferite. Am folosit pâine toast albă și pâine integrală. Am tăiat mijlocul fiecărei felii cu ajutorul cerculețului și am păstrat restul de pâine pentru pesmet.

CREMELE PREFERATE  Am pregătit creme de uns pâinea cu mai multe arome și culori – usturoi, ouă și brânză. La fiecare sandviș am combinat câte două tipuri potrivite între ele. Procedeul este următorul: introduceți un cerculeț de pâine în formă, puneți deasupra umplutură cu o linguriță, introduceți un alt cerculeț de pâine, a doua umplutură și ultima feliuță de pâine. Apoi așezați pistonul deasupra și împingeți ușor, în timp ce trageți forma în sus. Rezultatul este un turnuleț simetric, bine închegat.

STRATUL SUPERIOR  Am decorat fiecare sandviș cu ingredientele noastre preferate, care se potrivesc cu cremele sărate din interior. Dacă aveți forme mici sau cuțite cu forme decorative, acestea vă vor fi de ajutor. La fel și fantezia. La final, am topit puțin praf de gelatină în apă, am lăsat-o să se încălzească timp de un minut și am pus cu lingura câte un strat peste fiecare sandviș. După ce se întărește, curățați sandvișul de gelatina în exces și decorați cu ierburi aromatice, fără de care gustul nu ar fi la fel.


 

CONCLUZII

Rezultatul mi-a plăcut foarte mult - protestul meu față de sandvișuri s-a încheiat. Iar musafirii, care erau familiarizați doar cu tortulețele de la cafeneaua franceză care apar în această formă, au fost extrem de impresionați. Forma este la loc de cinste în bucătăria mea, pentru că o folosesc și în alte moduri. Datorită ei, pot servi mai frumos orezul sau piureul de cartofi. Din partea mea are nota 10!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *