Rondele de mere în aluat cu vin

Talisman inimă / Reciclare
12.11.2020
Săculeți cadou de Moș Nicolae
20.11.2020

Nu obișnuiți să coaceți prăjiturele de Crăciun? Nu are nimic – puteți pregăti un desert dulce și crocant în doar câteva momente și fără cuptor.

 

La finalul unui meniu festiv se potrivește mereu ceva dulce, înainte de digestiv. De exemplu, un desert cald din mere mirosind a scorțișoară, la care se potrivește foarte bine înghețata de vanilie. Sunt convinsă că vă va câștiga de la prima degustare!

 

Veți prepara ușor și rapid rondelele de mere în aluat cu vin într-o tigaie, după care le lăsați să se răcească puțin pe prosoape de hârtie, care vor absorbi uleiul în exces. Cele mai potrivite mere pentru acest preparat sunt cele tari și zemoase. Este o variantă bună de fel dulce, care poate fi servit și drept cină într-o seară de iarnă, însoțit de un pahar de vin alb.

Pregătire: 20 de minute + timpul de frigere * Cantitate: 12-13 rondele

 

Aluat pentru 3-4 mere de mărime medie

·        100 g făină fină + făină pentru mere

·        1 ou mărimea L

·        75 ml vin alb sec

·        1 linguriță de zahăr

·        un praf de sare

Stratul final

·        pesmet din pișcoturi

·        zahăr pudră cu scorțisoară

·        nuci măcinate

·        înghețată de vanilie

 

1. Amestecați bine ingredientele până când obțineți un aluat omogen, apoi lăsați-l să se odihnească. Măcinați pișcoturile într-un chopper, până obțineți un pesmet fin.

2. Între timp, curățați merele de coajă și cotoare, apoi tăiați-le în rondele de 1 cm grosime și dați-le prin făină pe toate părțile.

3. Înmuiați rondelele în aluat, apoi în pesmetul din pișcoturi. Puneți-le imediat într-o tigaie cu mai mult ulei încins și prăjiți pe ambele părți, până când rondelele capătă o culoare aurie. Dacă aveți o friteuză cu aer cald, trebuie doar să stropiți rondelele cu ulei dintr-o sticluță cu pulverizator și preîncălziți friteuza pentru 5 minute. Introduceți rondelele în coșul friteuzei și prăjiți pentru 25 de minute la 180 °C. Amestecați rondelele în timpul prăjirii.

 

Serviți rondelele calde, pudrate cu zahăr pudră și scorțișoară. Variantă -  presărați alune măcinate peste rondele și adăugați câte o cupă de înghețată de vanilie la fiecare porție.

Cu siguranță aveți deja în cămară toate ingredientele de care aveți nevoie pentru rețetă (de obicei, dau o fugă doar pentru pișcoturi). Acest desert poate fi o soluție rapidă atunci când se anunță o vizită neașteptată. Dar pregătiți rondelele chiar în ultimul moment, ca să fie calde și crocante. Dacă le adăugați și alune măcinate și înghețată de vanilie, cu siguranță îi veți impresiona pe musafiri.

Tăiați merele în felii mai groase, nu mai subțiri de 1 cm. Gustul merelor calde este plăcut și nu trebuie să fie acoperit de gustul aluatului. În friteuză, merele s-au copt bine, dar au nevoie de câțiva stropi de ulei pentru a căpăta acea nuanță aurie. Uleiul într-o sticluță cu pulverizator este cea mai bună variantă. Încă ceva – aluatul se va îngroșa, pentru că va mai primi o doză de făină de pe merele crude. Îl puteți lungi cu vin, dar dacă faceți multe rondele, vă recomand mai degrabă să pregătiți un aluat nou pentru a doua tură.

Mențineți rondelele calde punându-le pe o farfurie încălzită. La final, împărțiți-le pe farfurioare de desert, presărați desupra lor alune și adăugați înghețată. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *