Romantism cu căni

Pâine cu banane
22.9.2019
Modele noi de perdele
23.9.2019

Iubesc cănile! Cu farfuriuţe sau fără, cu una sau două toarte, din ceramică sau porţelan, ultramoderne sau bătrâneşti.

Şi am acasă căni din belşug. Îmi place să beau câte altceva din fiecare. Atunci când apropiaţii Dvs. ştiu că iubiţi cănile, vi le dăruiesc cu bucurie de ziua de naştere şi de sărbători, până se înmulţesc serios în dulapul din bucătărie.

Şi eu, la rândul meu, le cumpăr şi le dăruiesc bucuroasă. Nimeni din preajma mea nu a fost trecut cu vederea. Le umplu cu ciocolată şi bunătăţile preferate ale sărbătoritului, în cele pentru copii pun jucării mici de pluş, iar pe cele pentru gospodine le umplu cu mirodenii şi ingrediente de lux pentru bucătărie. Şi aşa am ajuns la croitorese. Mai mult de jumătate din prietenele mele cos de plăcere. Aşa că m-am gândit că un cadou în forma unei pernuţe de ace este o idee foarte bună. Pernuţa merge scoasă şi se vor putea folosi normal de cană. Până la urmă, tot ce vreau este să le aduc un zâmbet pe buze!

MATERIALE NECESARE

Pentru cadou, cea mai importantă este cana. Pentru confecţionarea pernuţei, pregătiţi-vă următoarele:

·       cană cu diametrul superior de 8 cm

·       o bucată de pânză de bumbac 20 × 20 cm

·       100 cm bandă de broderie lată de 1,5 cm

·       un ghem de fir de brodat pentru umplutură

·       o cutie de bolduri cu perluţe

·       cele necesare pentru cusut

MI-AM UŞURAT MUNCA…

Pernuţa de ace este doar un accesoriu glumeţ al cănii. Mi-am uşurat mult munca la confecţionarea acesteia. Am folosit un ghem de fir pentru brodat ca umplutură. Acesta este destul de tare, iar acele stau foarte bine în el. Puteţi să-i adaptaţi uşor mărimea scotând sau adăugând fir în plus şi puteţi folosi orice tip de fir pe care îl aveţi acasă, doar să vă asiguraţi că firul este destul de strâns pe ghem. Încercaţi ghemul, acesta nu ar trebui să cadă în cană. Apoi aşezaţi-l în mijlocul pătratului de pânză, legând colţurile stâns cu o panglică. Nu tăiaţi excesul de material. Folosiţi alte resturi de material ca umplutură a cănii, apoi introduceţi ghemul peste ele, ca să stea fix.

BRODERIA

Adăugaţi panglica de broderie, prinzând-o cu boldurile colorate de ghem, exact deasupra marginii cănii. Boldurile înfipte perpendicular vă vor ajuta să o fixaţi. Apoi coaseţi imediat panglica într-un cerc în jurul pernuţei. Rulaţi pe lungime restul de panglică şi legaţi-o deasupra volanului de broderie. Fixaţi panglica rulată cu aţă de aceeaşi culoare. Aceasta este tot! Doar înfigeţi boldurile şi adăugaţi câţiva năsturei frumoşi, care nu sunt niciodată în plus.

Şi acelea dintre voi care cred că nu se pricep la cusut sau tinerele domnişoare pot confecţiona acest cadou pentru mama lor. Important este doar să potriviţi frumos culorile şi materialele folosite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *