Pui îmbrăcat în bacon și găluște cu spanac

Fețe de masă pentru o dispoziție bună
23.3.2022
Perdele delicate cu bordură colorată
30.3.2022

Puteți obține o masă care arată perfect și folosind câteva ingrediente, pe care cel mai probabil le aveți în congelator și în cămară. Însă va trebui să sacrificați un pahar de vin bun...

Dacă petreceți mai mult timp în bucătărie decât v-ar plăcea, atunci aveți nevoie de câteva rețete simple în carnet, care să vă ajute să puneți pe masă o mâncare bună și aspectuoasă în doi timpi și trei mișcări. În plus, o puteți prepara folosind doar câteva ingrediente. Atunci când începeți să planificați masa de Paște, veți ști că veți reuși să faceți tot ce v-ați propus cu o mână la spate, așa cum ar spune mascota noastră de la deDoma, șoricarul Robin :o)

Am ales un pui tradițional la cuptor, dar cu un adaos simplu de ierburi aromatice veți reuși să scoateți în evidență într-un mod plăcut gustul cărnii albe. Găluștele preparate la abur sunt desăvârșite, pentru că nu se lipesc cât sunt crude și nu se desfac după preparare. În plus, au un gust formidabil! Pentru o coacere care să vă dea cât mai puține bătăi de cap, veți avea nevoie de o tavă cu un capac cu fixare bună și suprafață antiaderentă, iar pentru o masă frumoasă, de un serviciu de farfurii frumoase. Puteți face un test chiar în acest weekend!

Pregătire: pui - 15 minute, găluște – 30 minute * Cantitate: un pui copt + 18 găluște

Pui copt

  • un pui mediu
  • sare, piper
  • o lingură muștar dijon
  • o legătură de cimbru proaspăt
  • 200 - 300 g bacon (conform mărimii puiului), feliat subțire
  • 200 ml vin alb sec
  • 5 boabe de ienupăr
  • o linguriță boabe de piper roz

Găluște cu spanac

  • 250 g cornuri sărate sau pâine
  • sare și piper măcinat
  • 2 ouă cu albușul și gălbenușul separate
  • 150 ml smântână de gătit
  • 7 linguri pline de spanac preparat cu usturoi și smântână
  • 50 g unt topit și răcit
  1. Spălați, apoi uscați puiul și presărați sare și piper pe toată suprafața. Ungeți cavitatea interioară cu muștar și introduceți înăuntru 5 fire de cimbru. Înveliți puiul în bacon, păstrând spatele gol. Ungeți tava cu ulei și introduceți puiul în ea. Turnați vinul în tavă și adăugați boabele de ienupăr, piperul roz și câteva fire de cimbru. Introduceți tava în cuptorul încins la 180 °C și coaceți la foc mic cu capacul pus pentru o oră și un sfert (țineți cont și de mărimea puiului).
  2. Când puiul este moale, scoateți capacul și umeziți-l cu zeamă din tavă și lăsați-l mai departe în cuptor până când baconul se coace frumos și se reduce lichidul. Scoateți puiul după ce este gata și mențineți-l la cald. Turnați sosul rămas în urma coacerii într-o crăticioară, adăugați în el o lingură de unt, încălziți și amestecați până când se topește. Serviți sosul la pui.
  3. 3. Găluște– Tăiați cornurile în cubulețe mici și dați-le la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Amestecați din când în când și coaceți-le până devin crocante. Lăsați-le să se răcească și, între timp, bateți o spumă din două albușuri și un praf de sare. Puneți cubulețele de pâine răcite într-un castron, adăugați sare și piper, gălbenușurile, smântâna și spanacul, apoi amestecați bine totul, până toate cubulețele se umezesc bine. Apoi adăugați untul moale și la final încorporați cu atenție spuma din albușuri. Umeziți-vă ușor mâinile și formați din aluat găluște rotunde mai mari (cu diametrul de 5-6 cm). Încălziți puțină apă într-o cratiță cu o sită de gătit la abur și fierbeți găluștele în abur sub capac pentru 7-10 minute (depinde și de mărime).

Serviți puiul cu restul de spanac și cu sosul cu unt.

Numai bunătăți – cum îmi place să spun... Carnea de pui are un gust delicat și, deseori, apelăm la amestecuri de condimente pentru a-i da gust. Acest pui va primi doar parfumul plantelor aromatice de care va fi înconjurat și al piperului roz pe care aș fi în stare să-l pun și în budincă :o). Carnea va avea un gust natural, iar vinul se va evapora.

Spanacul pe care îl adaug în găluște este opărit, tocat și asezonat cu ceapă verde, usturoi și smântână. Pregătesc o cantitate mai mare, ca să avem suficient și pentru garnitură. Cubulețele de pâine trebuie uscate întâi în cuptor, apoi umezite din nou cu restul ingredientelor, dar în final veți vedea că puteți forma găluștele fără probleme și să le preparați pe abur. Sunt pufoase și au un gust delicat. Cu siguranță, acest prânz nu vă va lăsa o senzație grea de sațietate.

Nu vă temeți de adaosul de grăsime de la bacon. Puiul se coace fără adaos de alte grăsimi, așa că avem nevoie de ea. De obicei, coc puiul la temperatură mică pentru mai mult timp, până când are tendința de a se desface. Așa că, după ședința foto, urmează să mai intre puțin în cuptor. Vă doresc poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *