Prosop într-un cadou frumos ambalat

Colăcei extra moi cu maioneză de casă
3.11.2018
Huse bielastice gri
8.11.2018

Prosoapele fac parte dintre accesoriile necesare şi cu potential de înfrumuseţare în orice gospodărie. Acestea reuşesc să înveselească mobilierul şi accesoriile statice din baie prin culorile lor mereu schimbătoare, îmblânzind suprafeţele austere cu moliciunea lor.

 

Prosoapele mari şi mici conferă băii un sentiment plăcut de confort. Ajunge să vă înveliţi într-un prosop pufos şi relaxarea vine de la sine. Acestea sunt momente de linişte şi intimitate, momentele când ne ocupăm în sfârşit de noi înşine.

Cel mai adesea nu ne preocupă prea mult culoarea băii, majoritatea dintre noi alegând albul, ce dă sentimentul de curăţenie. Dar culoarea albă poate părea prea sterilă, parcă iese mai bine în evidenţă pe un fond în nuanţe deschise de crem. Accentele colorate aduse de textile vor crea apoi un contrast binevenit. Puteţi adăuga nuanţe de vişină putredă, galben sau maro delicat. Nuanţele tari de gri, cum sunt cele ale pietrei şi betonului, dominante în băile contemporane minimaliste, sunt practice şi impresionante, însă pot fi puţin apăsătoare şi reci. În aceste spaţii nu veţi greşi cu textile în nuanţe de albastru, verde sau violet. Ansamblul nu va mai părea atât de neutru, ci îi veţi da o notă subtilă de eleganţă sau, dimpotrivă, o notă relaxată şi naturală.

Consider că prosoapele sunt un cadou binevenit pentru prietenii apropiaţi şi pentru familie.  Cunoscând bine stilul abordat în baia acestora, sigur le veţi face o bucurie. Este un cadou mai personal, aşa că puteţi adăuga şi puţină spontaneitate. Dacă vreţi să adăugaţi şi câteva cosmetice în cadou, vă prezint o metodă simplă şi rapidă de ambalare, care sigur va fi foarte apreciată.

DE CE AVEŢI NEVOIE PENTRU CASETA CADOU

Am ales o cutie rotundă din hârtie mai tare şi pur şi simplu am înfăşurat prosopul în jurul ei. Capacul nu se potriveşte în acest aranjament, dar îl puteţi pune lângă cadou – o cutie completă pentru cadouri va fi practică în orice gospodărie. Pregătiţi următoarele:

  • un prosop din bumbac de dimensiuni clasice 50 × 90-100 cm
  • o cutie din hârtie de diametru 18-20 cm
  • cosmetice după preferinţe
  • ace cu gămălie din perluţe
  • panglică decorativă - aprox 90 cm lungime

Scoateţi capacul cutiei şi înfăşuraţi prosopul în jurul părţii inferioare. Înainte de aceasta, împăturiţi cu grijă prosopul în trei sau în patru, după înălţimea cutiei. Aranjaţi marginea de jos astfel încât să vină până la partea de jos a cutiei şi începeţi să rulaţi. Lăsaţi prosopul să depăşească marginea de sus, pentru a ascunde cutia.

Cu cât este prosopul mai gros, cu atât va fi mai robust întregul ansamblu. Prosopul va avea tendinţa de a se desfăşura, aşa că marginea acestuia va trebui fixată cu ace. Legaţi panglica decorativă peste acesta pentru fixarea aranjamentului.

PANGLICA ŞI CÂTEVA ACE VOR FIXA ARANJAMENTUL

După ce aţi fixat prosopul pe cutie, întoarceţi partea cu bordura decorativă către dvs. Majoritatea prosoapelor sunt decorate într-un fel – cu o broderie, aplicaţie sau cu panglici satinate, cum este prosopul pe care l-am folosit şi eu, aşa că profitaţi de acest lucru. Faceţi funda pe partea unde se sfârşeşte prosopul, în acest fel îl veţi fixa şi mai bine. Acum puteţi aranja conţinutul în cutie. Pe fundul cutiei puteţi pune o bucată de satin. Dacă aveţi o bucată de celofan suficient de mare, puteţi ambala în aceasta întregul cadou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *