Prăjituri cu cocos raffaello

Spune-o cu o cană!
17.2.2020
Sărbătorim ziua femeii şi primăvara!
27.2.2020

Aceste prăjiturele sunt potrivite pentru toţi cei cărora le place cocosul. Eu mă încadrez în această categorie de pofticioşi. Şi voi, nu? Atunci ne putem răsfăţa cu nişte biluţe Raffaello. Închipuiţi-vă că le puteţi face mai mari! Încorporaţi pralinele Dvs preferate într-o prăjitură! 

Veţi avea nevoie de doar o jumătate de oră din timpul Dvs. liber, de 12 forme practice din silicon pentru copt şi o cutie din bomboanele menţionate. Nu vă temeţi că veţi strica biluţele prin coacere. Nu este deloc aşa. Miezul de migdală va apărea ca de obicei, în umplutura din ciocolată albă. Deasupra brioşei veţi avea aceleaşi ingrediente – din nou, ciocolată albă şi cocos ras. În mod sigur vă veţi bucura de ele!

003

PRĂJITURELE CU COCOS RAFFAELLO

Pregătire: 30 minute * Coacere: 30 minute * Obţineţi: 12 bucăţi

Personal, bat aluatul pentru brioşe de mână, cu telul. Sunt una dintre cele mai rapide prăjituri şi un castron mare şi formele din silicon sunt tot ce am nevoie pentru pregătirea lor. Însă puteţi face aluatul şi în robot, iar coacerea poate fi făcută şi într-o tavă specială pentru brioşe, în care aţi pus forme de hârtie. Pregătiţi-vă aşadar următoarele:

2 ouă

½ cană zahăr brun

½ cană unt topit

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 şi ¼ cană cocos ras

un praf de sare

1 şi ¼ cană făină

1 linguriţă praf de copt

1 cană smântână de bătut

12 bomboane Raffaello

ciocolată albă şi cocos ras pentru decorare

1. Încingeţi cuptorul la 175 °C. Într-un castron mai mare spargeţi cele 2 ouă şi turnaţi zahărul deasupra, apoi bateţi-le spumă. Adăugaţi untul topit şi răcit, esenţa de vanilie şi bateţi bine.

2. Adăugaţi cocosul, un praf de sare şi restul ingredientelor uscate, alternând cu câte puţină smântână. Dacă ouăle au fost mai mari, nu trebuie să mai puneţi toată smântâna. Ar trebui să obţineţi un aluat omogen mai gros.

3. Aşezaţi formele de silicon pe o tavă dreaptă şi puneţi în fiecare câte o lingură cu vârf din aluat. Apoi puneţi câte o bomboană Raffaello şi acoperiţi cu puţin aluat. Introduceţi prăjiturelele în cuptor şi coaceţi-le în jur de 25 de minute.

4. După ce s-au răcit, scoateţi prăjiturile din forme şi topiţi ciocolata albă pe bain marie. Ungeţi suprataţa prăjiturilor cu ciocolată albă cu ajutorul unei linguriţe şi scufundaţi-le într-o grămăjoară de cocos.

Încă un sfat util. Pentru reţetele la care măsor ingredientele cu cana, folosesc setul de măsuri etalon de cofetărie. În set sunt trei măsuri: ½ cană, ⅓ cană şi ¼ cană. Dacă măsuraţi ingredientele după ochi folosind o cană de acasă, aveţi grijă să nu obţineţi un aluat prea dens.

Ciocolata albă nu trebuie să dea în clocot, altfel se va tăia. Supravegheaţi-o atent şi, imediat ce este topită, folosiţi-o pentru decorare. Prăjiturelele vor avea un aer festiv, de iarnă, ninse şi parfumate. Sunt convinsă că vă vor plăcea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *