Pernuţe cu lavandă pentru haine

Plăcinte cu căpşuni şi grilaj simplu + video
17.7.2019
Ceai copt de vară
24.7.2019

Această idee este pentru toţi iubitorii de lavandă. Dacă aţi uscat deja lavandă şi vă plac decorurile cu bucheţelele de lavandă a la Provence pe pereţi, atunci înseamnă că v-aţi făcut stocul pentru fiert, pentru cosmeticele de casă şi pentru mireasma plăcută din şifonier. Există multe moduri în care puteţi folosi lavanda.

Unul dintre ele îl reprezintă, de exemplu, săculeţii aromatici pentru dulap, care garantat vor tine departe moliile. Dacă doriţi să faceţi cu mâna dvs. un cadou frumos, cu un aspect exclusivist, încercaţi pontul nostru pentru pernuţe cu lavandă. Pentru confecţionarea acestora veţi avea nevoie de o pânză de calitate şi, bineînţeles, de lavandă uscată. 

 

Materialul folosit nu trebuie să fie prea dens, pentru ca mirosul să poată ieşi uşor din pernuţă. Dar nu cumpăraţi un material cu ţesătură prea delicată, pentru ca părţile mărunte ale plantei să nu poată ieşi din pernuţă. Pregătiţi-vă următoarele:

• pentru 1 buc - 2 pătrate de material de dimensiunile 14 × 14 cm

• resturi de şifon alb pentru floare

• foarfecă mică – bine ascuţită

• un nasture mare din sidef

• aţă violet şi ustensile de cusut

• şablon din hârtie mai tare

Produsul final va avea 12 × 12 cm. Pernuţa va avea un tiv de 1 cm lăţime, iar pentru cusătură mai păstrăm o rezervă ce 1 cm. Pregătiţi-vă două pătrate de dimensiunile menţionate şi coaseţi-le între ele pe 3 laturi la maşina de cusut. Întoarceţi pe faţă, călcaţi pernuţa şi, la un cm de margine, coaseţi de mână marginea cu aţă violet. Umpleţi interiorul cu flori uscate de lavandă. Scuturaţi pernuţa pentru a împinge florile în jos şi pliaţi partea superioară a materialului câte 1 cm înăuntrul pernuţei. Acesta era luat în calcul pentru coasere. Însăilaţi pernuţa cât mai bine. Mai împingeţi florile mai jos, ca să formaţi o margine regulată, apoi coaseţi la maşină ultima margine de 1 cm lăţime a pernuţei. Pernuţa este gata, dacă doriţi, mai dublaţi cu cusătură de mână cusătura marginii cu aţă violet.

Floare

Inflorescenţa o veţi face din 8 rânduri de şifon, cusute la mijloc într-o floare. Eu am tăiat după ochi. Mi-am făcut doar un şablon cu 4 petale din hârtie (vezi fotografia) dintr-un pătrat de 6,5 × 6,5 cm. Unele floricele au şi 5 petale. Nu are nimic dacă foiţele nu ies perfecte şi regulate. La final, nu se vor mai vedea. Aşezaţi foile decupate în aşa fel încât mijlocul fiecăreia să fie aliniat cu mijlocul restului de foiţe. Apoi trageţi o foiţă mai la stânga, alta mai la dreapta, mai sus sau mai jos, pentru a ciufuli puţin floricica. Prindeţi foiţele între degetul mare şi arătătorul mâinii stângi, apoi aranjaţi floarea cu mâna dreaptă. Când sunteţi mulţumită de rezultat, coaseţi floarea pe mijlocul pernuţei.

 

Şifonul este o ţesătură mătăsoasă, cu textură densă. Pentru floarea noastră am folosit şifon mătăsos sintetic. Puteţi să folosiţi însă orice ţesătură transparentă, care este uşoară şi nu se destramă. Atunci când floarea vi se pare potrivită, prindeţi-o de pernuţă cu câteva înţepături. Apoi aşezaţi în centrul acesteia nasturele mare din sidef şi coaseţi bine laolaltă toate straturile. Puteţi introduce câteva floricele de lavandă între straturile florii şi sub aceasta. 

Pernuţa poate fi dăruită împreună cu prosoape de bambus. Legaţi-le cu o panglică într-un pacheţel, adăugaţi un săpun cu lavandă sau un alt produs cosmetic şi pernuţa cea parfumată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *