Perdele și draperii ușoare de vară

Piersici cu vanilie și Amaretto
19.8.2020
Dispozitive medicale care ne fac viața mai ușoară
27.8.2020

În locurile în care nu avem nevoie de umbră, acoperim ferestrele cu perdeluțe ușoare, care au un efect mai degrabă decorativ decât practic.

 

Le percepem ca pe un element cu un puternic efect decorativ, care de multe ori imită dantela tradițională, dar poate avea și motive moderne sau geometrice. Dacă perdelele cu aspect dantelat sunt prea delicate, le puteți încreți mai mult, materialele mai groase cu modele optice mai mari arată mai bine cât mai desfășurate în fața ferestrei, pentru ca modelul să iasă mai bine în evidență pe suprafața deschisă. În ce privește elementele care ies în evidență, perdeluțele tip vitraliu li se potrivesc cel mai bine – vorbim aici de fâșiile subțiri de perdele, care atrag privirile în partea de jos a ferestrei. De multe ori, acestea au modele dantelate, împodobind frumos fereastra. Acest tip de perdele se potrivește mai ales geamurilor de la cabane și caselor cu arhitectură rustică.

 

În ultimii ani, ne-am îndepărtat de perdelele clasice, însă absența lor este, de multe ori, neplăcută și simțim că geamul are nevoie de ceva – pentru a face spațiul mai primitor, eventual pentru ușoara umbrire pe care o oferă. Un compromis de efect reprezintă folosirea materialelor destinate draperiilor ușoare drept perdele. De multe ori, acestea sunt lipsite de modele, pe care le înlocuiesc culorile vii. Aceste draperii preiau transparența perdelelor și elementele decorative ale draperiilor, care se observă cel mai ușor, de exemplu, în modul de prindere de bara de lemn destinată agățării perdelelor. În acest caz, găsiți moduri de prindere ca panglici care se leagă, bucle, iar în cazul materialelor mai groase, cercuri încorporate. Materialele sintetice moderne oferă delicatețea și, în același timp, robustețea fibrelor, care sunt mai rezistente. Printre caracteristicile multora se numără și faptul că, la prima privire, nici nu se observă că nu este vorba de un material natural, mai ales dacă alegeți nuanțe naturale.

541815301_madrid-glacier-voilage-140x260_eshop-b_z1

ASPECT NATURAL ȘI ÎNTREȚINERE UȘOARĂ

Materialele ușoare reprezintă o soluție binevenită, înainte de toate, în ce privește textilele de mari dimensiuni, întreținerea acestora fiind, de obicei mai grea. Draperiile decorative din colecția MADRID sunt aerisite, transparente, permițând pătrunderea luminii și extrem de aspectuoase. Se agață cu ajutorul unor bucle late ascunse, fiind ușor de deplasat pe bară. Sunt disponibile la bucată sau în set avantajos de 2 bucăți: DRAPERIE MADRID, 140 x 260 cm, nuanța albastru rece.
Perdele 2

SETURI PENTRU UȘA DE BALCON CU DECOR UNIFORM

Perdeaua jacqard Jasmina se încadrează în categoria produselor care pot fi folosite imediat ce le primiți. Datorită marginilor tivite și părții superioare întărite, perdeaua este pregătită de agățat și nu mai necesită alte modificări. Este disponibilă în set pentru ușa de la balcon (puteți găsi pe e-shop și alte modele) și este din poliester 100%, ceea ce înseamnă că va fi extrem de ușor de întreținut. Se recomandă spălarea perdelei la 30 °C, la un program pentru rufe delicate și agățarea acesteia cu ajutorul cârligelor pentru perdele: SET PENTRU UȘA DE BALCON JASMINA, dimensiuni geam 350 x 160 cm, dimensiuni pentru ușă 200 x 250 cm.
Perdele 3

PERDELE MODERNE MONNA ÎN CULORI VII

Perdelele din colecția modernă Monna sunt subțiri ca pânza de păianjen, fapt ce limitează discreția oferită – însă paleta bogată de culori vă va convinge: vă puteți alege din culori intense ca fuchsia, galben-păpădie sau turcoaz. Sunt perfecte pentru dormitoarele de vară, pentru camerele copiilor sau în bucătării colorate. Momentan avem în oferta de pe e-shop 11 nuanțe. Perdelele sunt disponibile pentru comandă la bucată sau în set de 2 bucăți la un preț avantajos: PERDEA MONNA, 135 x 260 cm, poliester 100%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *