Moş Nicolae e la geam!

Paté de sărbătoare cu cimbru
26.11.2019
Coşuleţe cu umplutură de alune
5.12.2019

În fiecare an aştept cu nerăbdare sărbătoarea Sfântului Nicolae, pentru că pentru mine, aceasta reprezintă startul sărbătorilor de iarnă. În afară de aceasta, aştept un cadou dulce. Preferatele mele sunt lichiorul de ouă, turta dulce şi migdalele glazurate cu ciocolată. 

Îmi place să şi împart cadouri şi o fac în mod ideal într-un coş tapetat cu hârtii cu motive de Crăciun. Însă anul acesta voi face o schimbare. La geam vor apărea şosete tricotate, căptuşite cu minunata blăniţă de miel. Le-am pregătit drept cadou şi mă pregătesc să le umplu cu nuci şi cu ceva bun. Încercaţi şi voi, dacă mai aveţi timp!

Pentru ca Moş Nicolae să aducă şi ceva din inimă, voi face şi câţiva spiriduşi din conuri de brad. Anul trecut am făcut câţiva pentru bradul de Crăciun şi s-au potrivit bine. Pe conul de brad nu puteţi aplica multe, însă puteţi îmbrăca spiriduşii în diferite costume şi îi puteţi decora. Chemaţi-i în ajutor pe copii, sigur vor fi bucuroşi să vă ajute! Veţi crea împreună decoraţiuni frumoase, de exemplu pentru cabana de la munte.

MATERIALE NECESARE PENTRU SPIRIDUŞI

Prima dată trebuie să ieşiţi la plimbare. În parc, la marginea pădurii sau oriunde găsiţi conuri de pin. Acestea au mărimea potrivită. Păstraţi-le apoi o zi sau două la căldură, ca să se deschidă. În plus, mai pregătiţi-vă următoarele:

biluţe de lemn cu diametrul de 3 cm (se găsesc de cumpărat la magazinele de bricolaj)

resturi de pâslă de diferite culori

buline albe textile (din bordură decorativă sau din lână de oaie)

lipici pentru decupaje (lipeşte textile şi lemn)

lipici în pistol de lipit

marker permanent negru

foarfecă

decoraţiuni mărunte pentru împodobit

panglică sau sfoară pentru agăţat

SPIRIDUŞ SIMPLU ŞI RAPID

În primul rând, puneţi la încălzit lipiciul din pistolul de lipit. Picuraţi puţin lipici pe vârful conului şi apăsaţi pe el biluţa din lemn. Ţineţi-o puţin strânsă şi când capul stă bine pe locul său, lăsaţi să se usuce bine. Între timp, pregătiţi-vă un fular din pâslă – o fâşie de 20 × 1,5 cm – şi tăiaţi capetele ca să arate ca nişte ciucuri. Pentru căciulă tăiaţi un segment de cerc cu înălţimea de 12 cm, cu baza de aproximativ 10 cm (îl puteţi vedea în poza anterioară, eu tai după ochi). Suciţi-o într-un con, puneţi marginile una peste alta şi lipiţi cu lipiciul pentru decupaj. Probaţi căciula pe capul spiriduşului şi dacă se potriveşte, aplicaţi puţin lipici pe cap şi lipiţi căciuliţa, apoi coaseţi biluţa de lână în vârf.

Legaţi fularul în jurul gâtului şi împodobiţi spiriduşul cu decoraţiuni mărunte – un fulg de zăpadă, un brăduţ, diverse boabe. Coaseţi agăţătoarea pe spatele căciuliţei.

Pe copii îi bucură munca cu materiale naturale. Nu există pericolul să spargă ceva. Este suficient să tăiaţi pâsla, aceasta nu se destramă, deci nu trebuie tivită. Iar la final, totul va ţine bine laolaltă datorită lipiciurilor. Totul este foarte simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *