Întreținerea obiectelor casnice din lemn

Felii aspectuoase de tort cu cafea
6.5.2021
Ștrudel cu bere, mac și struguri
13.5.2021

Fiecare dintre noi are o înclinație mai mult sau mai puțin pronunțată spre un stil natural al casei. Lemnul, în toate formele sale, creează o senzație de căldură.

 

Atunci când intrăm într-un spațiu dominat de podele, mobilă și alte obiecte din lemn masiv, ne simțim bine. Nu este vorba de nicio vrajă, ci doar de sentimentul de siguranță oferit de suprafețele din lemn. Acestea sunt calde, plăcute la atingere și, de cele mai multe ori, rezistente în timp. Dacă lemnul a primit o formă frumoasă, va căpăta o patină deosebită în timp.

Peste tot unde interioarele moderne intră în contact cu natura, constatăm o potrivire care vine natural. Structurile lemnului încălzesc tonurile pământii, se potrivesc bine spațiilor pavate cu piatră, cu elemente metalice structurate și completează excelent bucătăriile și băile minimaliste. Așa că, procurați tot ce vă place și îngrijiți-vă cu atenție de aceste comori!

Lemn 2

LEMNUL REZISTĂ BINE LA GRĂSIMI ȘI UMEZEALĂ

iar maturizarea îi conferă nuanțe închise

Nu este atât de dificil să păstrați mobilierul și obiectele de artă într-o condiție bună. Dar lemnul ne servește chiar și acolo unde este expus în mod repetat la folosirea cu mâinile umede, respectiv la utilizarea zilnică, ceea ce nu reprezintă condițiile ideale. Suprafețele din lemn rezistă de obicei la aceste contacte datorită lacurilor de protecție de înaltă calitate sau impregnării cu uleiuri minerale speciale, precum și datorită vopselelor foarte rezistente în timp și care, eventual, pot fi reaplicate. Atunci când vă achiziționați articolele de uz comun, acordați atenție tratamentelor aplicate suprafeței lemnului. Câteodată, producătorii lasă la latitudinea utilizatorului final să decidă ce fel de finisaje va aplica pe suprafața lemnului. Prin aceasta, producția va fi mai ieftină, dar acest lucru nu va aduce dezavantaje cumpărătorului - aveți posibilitatea de a alege aspectul final al produsului. De cele mai multe ori, acest lucru se aplică ramelor și obiectelor decorative similare.

Atunci când achiziționați obiecte de uz zilnic pentru bucătărie și baie, țineți cont că acestea sunt cel mai adesea expuse la umiditate sau grăsime. Este vorba despre accesorii și ustensile cum sunt recipientele pentru condimente, sucitoare pentru aluaturi, cutii pentru pâine, etc. Acestea ar trebui să fie protejate cu un lac special conceput pentru contactul cu alimentele. Chiar și sub acest lac, suprafața lemnului îmbătrânește, astfel încât, în timp, obiectele capătă o patină mai pronunțată. Cu cât lemnul are modele mai vizibie la suprafață, cu atât mai interesant va deveni.

Dacă aveți acasă obiecte care trebuie protejate prin lăcuire, asigurați-vă înainte că lacul folosit este certificat pentru contactul cu alimentele.

SET 12 RECIPIENTE PENTRU CONDIMENTE ÎN SUPORT DE LEMN, lemn tratat din arbore de cauciuc

Lemn 3

RATAN ȘI RĂCHITĂ

cu efect rustic; material extrem de rezistent

Vorbind de ratan – și de răchita mai comună la noi, asociem întotdeauna produsele acestea cu artizanatul. În spatele producției de mobilier, accesorii și obiecte uzuale de bucătărie se află îndemânarea mâinilor omenești, așa că apreciem și mai mult aceste obiecte. După prelucrarea acestor materiale naturale flexibile, se obțin materii prime maleabile, care aduc un aer exotic și rustic. Nu vă lăsați înșelați de greutatea redusă și de numărul mare de orificii ale acestor produse. Toate sunt incredibil de rezistente și durabile și vă vor servi foarte mult timp. Obiectele din răchită și ratan sunt potrivite și în camerele cu umiditate ridicată, așadar puteți păstra fără grijă în bucătărie sau în baie diferite coșuri, scăunele sau policioare. Puteți opta și pentru ghivece decorative, pe care este bine să le protejați cu folie de plastic.

Curățarea ratanului și a răchitei - Curățați suprafața de preferință cu o perie cu peri fini, iar în locurile mai înguste, în mod ideal cu o periuță de dinți curată. Apoi utilizați o lavetă umedă înmuiată în apă călduță și ștergeți suprafața. Ștergeți excesul de apă și lăsați obiectele să se usuce la aer, dar nu în lumina directă a soarelui.

Coșuri pentru coacerea pâinii – Alta este procedura în cazul coșulețelor din ratan destinate formării pâinii înainte de coacere, care se vor murdări de la aluat și făină. Nu le udați; lăsați-le să se usuce perfect, apoi curățați suprafața cu ajutorul unei periuțe curate, până când nu mai iese praf din ele. Tapetați coșulețul cu un prosop de bucătărie din celuloză și păstrați-l într-un loc uscat.

COȘULEȚ DIN RATAN PENTRU FORMAREA PÂINII ÎN TIMPUL DOSPIRII

Lemn 4

ÎNGRIJIREA LEMNULUI CARE IA CONTACT CU ALIMENTELE

trebuie efectuată în mod regulat, pentru prelungirea vieții accesoriilor de bucătărie

Instrumentele de bucătărie - ar fi ciocanele pentru carne, tocătoarele, lingurile din lemn și alte ustensile, sunt cele mai solicitate atunci când gătiți. Înmuiem și frecăm în mod constant toate ustensilele, ceea ce devine vizibil destul de repede. Să ne îndreptăm așadar atenția pentru câteva momente asupra tocătoarelor, fără de care bucătăria nu ar fi o bucătărie.

Îngrijirea tocătoarelor din lemn - Nu puteți avea un tocător universal. Este necesar un tocător special pentru tăierea cărnii, unul pentru fructe și legume, precum și unul pentru pâine și produse de patiserie. Tocătorul din lemn nu se spală în mașina de spălat vase și, deși mirosurile pot fi îndepărtate de pe suprafața din lemn folosind lămâie, bacteriile din carne pot rămâne în tocător. De asemenea, pâinea tăiată pe un tocător pe care ați tocat înainte ceapă sau alte alimente cu arome puternice nu va fi o plăcere, așa că, mai bine procurați-vă mai multe tocătoare:

  • nu înmuiați pentru mult timp tocătoarele din lemn – spălați-le și uscați-le imediat după folosire;
  • nu lăsați tocătoarele la uscat pe sursele de căldură și nu așezați pe ele oale fierbinți;
  • înainte de prima folosire, tratați tocătorul cu un ulei mineral destinat contactului cu alimentele, pentru a vă asigura că este rezistent la umezeală. De asemenea, acesta îi va prelungi durata de viață. Întindeți uleiul pe toată suprafața tocătorului folosind un burețel, îndepărtați excesul și repetați întregul proces după 24 de ore; cam după o lună de folosire intensivă a tocătorului aplicați un nou strat de ulei mineral.

PUTEȚI VEDEA TOATĂ OFERTA DE TOCĂTOARE ÎN SECȚIUNEA – Tocătoare și planșete de bucătărie.

Lemn 5

BAMBUS, ARBORE DE CAUCIUC, ACACIA

materiale naturale exotice pentru bucătărie și baie

Trebuie să precizăm de la început că bambusul nu se încadrează în categoria lemnului, deoarece este vorba despre tulpini lemnoase de iarbă, care pot atinge și înălțimi de 30 de metri. Deoarece crește foarte repede, bambusul este folosit în cele mai diverse scopuri – din el se poate produce aproape orice. Și în e-shopul nostru puteți găsi o serie de produse din fibre de bambus (prosoape de bucătărie și de baie) sau produse elegante pentru bucătărie (cel mai frecvent, acestea apar în combinație cu vase din porțelan). 

În afara acestui material rezistent și durabil, veți întâlni o mulțime de tipuri de lemn exotic, care se evidențiază prin densitatea mare a fibrelor și, așadar, prin rezistența deosebită – de exemplu, lemnul de măslin, arbore de cauciuc sau acacia. Produsele au modele lemnoase interesante și se numără printre cele mai interesante accesorii casnice. 

Câteva ponturi din e-shopul nostru:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *